Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý večer, nevím, kde jsem udělal chybu, někam mi zmizel text dotazu. U 206 1.4 55 kW benzín mi klepe 1 válec velmi zajímavým způsobem. Nezávisle na teplotě motoru do zhruba 2000-2500 otáček se klepání(detonační spalování) projevuje i při malém zatížení motoru. Pokud se auto rozjede nebo mírně uberu plyn, klepání přestane. Všimnul jsem si toho až když jsem začal otevírat okna. Pokud otevřu kapotu a mírně přidám plyn z volnoběhu, motor zaklepe, po zvýšení otáček třeba na 1200 otáček klepání přestane. při dalším přidání motor opět zaklepe, a po zvýšení otáček třeba na 1500 otáček opět přestane. Tak to jde až do zhruba 2500 otáček. Vždy po přidání plynu při nějakých otáčkách a podržení pedálu klepání po roztočení motoru přestane. Motor jinak jede perfektně, při mém stylu jízdy se spotřeba pohybuje kolem 5,5 litru asi do 6l!!! Mám obavy, abych si motor nezničil. Děkuji za radu. Syroň.

[upravil dne 19/7/14 23:29 od Syroň]

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Zdravím po delší době. Můj problém je konečně vyřešen. Ukázalo se, ačkoli by mě to nenapadlo, že všechny problémy s klepáním způsobilo prasklé výfukové potrubí-sběrač před katalyzátorem. Při pročítání starých příspěvků jsem narazil na reference servisu Nečas v zábřehu. Mohu jen doporučit, perfektní přístup, přijatelné ceny, ochota poskytnout informace, přesně tak, jak se píše na fóru. Po nastartování hned věděl, o co jde. Je pravda, že 5100,- za sběrač není zrovna málo, ale Peugeot na internetu cenu radši vůbec neuvádí. Nakonec jsem koupil za 1500 na vrakáči a za práci i s těsněním si vzali ani ne 400. Vše funguje perfektně, motor ani neklepne, výrazně se ztišil i při normálním chodu a jede ještě líp než dřív. Podle technika prasklým potrubím se přisával vzduch a do motoru šlo zbytečně víc benzínu. Doufám, že i když mi nedokázal nikdo poradit, aspoň tento příspěvek možná pomůže někomu jinému. Dám vědět po nějaké době, jak to bude šlapat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...