Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám dotaz.

Můj lvíček má najeto 150 000 km a předevčírem jak jsem jel, tak jsem vyjet prudší kopec, trochu sem si přišlápl i pro požitek ;-) a jak jsem za horizontem kopec sjížděl, všiml jsem si že se ze mě kouří. Zastavil jsem a kouřilo se i z kapoty. Poměrně hustý bílý kouř. Po chvilce však velice rychle ustál. Nastartoval jsem znovu a kouř už nikde. Odjel jsem tedy domů a vypadalo to vše v pořádku. Dnes jsem jel delší cestu a na dálnici (po asi 50 km v dálniční rychlosti) se mi rozsvítila kontrolka motoru a na PP hláška: Depollution system faulty. Žádnou jízdní vlastnost však auto neztratilo. A naprosto bez problém jsem dojel do místa určení i zpět.

Od nového roku auto prakticky stálo a začal jsem jezdit tak před týdnem. No a včera a dnes toto. Celkem mě to děsí ...

Turbo si troufám tvrdit že funguje. Takové to nakopnutí okolo 2000 otáček zaznamenávám.

Dokážete někdo odhadnout čím to může být?

Díky předem

Odesláno

Celkom častá hláška, u mňa to robil Regulátor tlaku paliva, ale keď vyhodilo hlášku, tak motor spadol do núdzového režimu, po opätovnom naštartovaní išiel normálne, teraz mi to spravil elmag ventil turba, po naštartovaní auto ide normálne a hláška potom zmizla.

Biely dym by mohla byť regenerácia ... dym pod kapotou by som vysvetlil tým, že si zastavil a ten dym sa spod auta dovalil až dopredu a cez otvory pod motorom vošiel pod kapotu.

Choď na diagnostiku :-)

Odesláno

Ok diagnostika mi snad řekne víc.

Nikdy jsem na ni však nebyl tak ani nevím co mě čeká :-).

Pod tou regenerací si mám představit co?

Můžeš to mírně specifikovat prosím?

Díky.

Odesláno

Biely dym=voda v spaľovaní.Apod tou kapotou asi nie dym ale para.

Skontroluj kvalitu oleja a vody v expanzke.

A nebol náhodou ten dym modrý?V tom prípade ti nasalo olej z intercoolera.

[upravil dne 4/7/14 10:38 od ferinko2]

Odesláno

Dneska jsem ho byl provětrat. Celkem jsem mu dal zabrat. 3500 ot/m žádný problém.

Turbo táhne bez problému, nevynechává.

Jakmile jsem dojel a nechal chvilku zchladit turbo vypnul motor a nastartoval - kontrolka nikde.

Mám pocit že to bude černá magie :).

Snad to bude všechno OK.

Odesláno

Regenerácia je čistenie FAP filtra ... do nafty sa automaticky každých cca 500-700km pridá automaticky aditívum, ktoré zvýši teplotu výfukových plynov a vypáli to FAP filter

Dodo, ja som nepovedal, že dym išiel spod kapoty, ale minule sa mi pre regenerácii stalo, že som razantnejšie zastavil a celé auto som mal v štipľavom dymovom oblaku, ktorý sa dovalil a týmto spôsobom mohol preniknúť aj pod kapotu.

Ale na diagnostiku treba ísť tak či tak, aby tam bola istota :-)

Odesláno
Ok chlapi díky moc.

Dovalím to na diagnostiku a budu doufat že je vše ok .... :-)

No jelikoz jsem to nikdy nezazil, tak pocitam ze to uplne OK nebude. Myslim ze neni normalni aby jsi za jizdy pozoroval za sebou bily kour a po zastaveni se kourilo z kapoty... Koukal jsi na tu vodu a olej? Nejen hladinu ale hlavne slozeni. Drive na renaultu se mi kourilo z kapoty, ale to jsem mrl prasklej chladic, ale nebylo totolik zretelne... Snad budes mit stesti:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...