soundlovers Odesláno 24. červen 2014 Odesláno 24. červen 2014 začalo mi občas na autě pukat při přejetí větších vyvýšenin a mám podezření na uložení čepu ramena v těhlici- pokud do těhlice vložím čep tak jde lehce a pokud to utáhnu tak je tam stále volný, pokud to utáhnu předepsaným momentem tak drží-ale již není známo jak drží a muže tam viklat..při zatáčkách nerovnostech atd.....otázka-když vložím čep do těhlice má tam jit volně nebo ne? Pokud lehce utáhnu má již držet nebo ne? díky za rady, 1997 ,1.4i, jinak na autě je vše nové na nápravě....krom těhlice:), je vidět že v minulosti to toho někdo v servise řádně bouchal..... [upravil dne 1.7.2014 09:30 AM od soundlovers] [upravil dne 6.7.2014 09:25 AM od soundlovers] [upravil dne 14.7.2014 08:12 PM od soundlovers] Citovat
mxmen Odesláno 24. červen 2014 Odesláno 24. červen 2014 pokud chceš poradit musíš uvést typ auta Citovat
soundlovers Odesláno 24. červen 2014 Autor Odesláno 24. červen 2014 partner 1.4i 1997 bez ABS...na předku je vše nové krom těhlice, ložiska byly dělány před 4 lety .... Citovat
soundlovers Odesláno 26. červen 2014 Autor Odesláno 26. červen 2014 mám ji vyměnit? skutečne když dám čep ramene do tehlice tak tam jde zlehka a pokud tam nedám šroub tak vypadne tíhou dolů, rozmer čepu je správný, má to tak být nebo tam ma jít natěsno? díky za postřehy z praxe...případně dotaz upřesním Citovat
soundlovers Odesláno 27. červen 2014 Autor Odesláno 27. červen 2014 nikdo z Vás to neměnil ten kulový čep? Potřebuji jen vědět jak je to s tou vůlí, nebo tam musí jít nasadit na fest...?:myslim.. díky moc Citovat
jojtik Odesláno 27. červen 2014 Odesláno 27. červen 2014 Ahoj.Rozhodne som ho tam nemusel natlkat, isiel jednoducho rukou zatlacit (ale namazal som ho). Vlastnou vahou vsak nevypadol. Normalne ho namontuj a vyskusaj zdvihnutym kolesom lomcovat do stran. Tu volu by si mal citit v rukach a i pocut. Iba pripomeniem, ze vymlateny spodny gul. cap sa prejavuje na vacsich jamach, intenzívnejsie s vytocenymi kolesami. Si tu šupy akoby tam niekto mlatil kladivom Citovat
Hafity Odesláno 27. červen 2014 Odesláno 27. červen 2014 Možná nepoužiju to správné výrazivo, ale čep by měl jít do těhlice suvně bez vůle. Utažením šroubového spoje by měl nastat pouze svěr, nikoliv vymezení vůle. Vše ale také závisí na dokonalosti očištění od koroze.... Citovat
Háček Odesláno 27. červen 2014 Odesláno 27. červen 2014 jak píše Hafity, měl by jít lehce, a dotažením šroubu stahneš těhlici kolem čepu a tím sevřeš čep vše nové na nápravě je jako vše nebo 50% věcí na nápravě ? .. stabilizátor - tyčky , uložení ramen, axiální táhla řízení čepy řízení, ložiska kol atd atd Citovat
soundlovers Odesláno 27. červen 2014 Autor Odesláno 27. červen 2014 na nápravě je vše na 100 pro nové tj všechny čepy silentbloky, ramena, tlumiče, horní uložení....tyčky stabilozátoru... když dám rejdový čep do těhlice jde volně a vypadne, když utáhnu volněji stále viklá, přestane viklat až po utažení předepsaným momentem.. na druhé straně ten čep drží lépe....mám podezření že to v té pravé těhlici nedrží dobře, samozřejmě jsem vše očistil odrezovačem ..mažete ten čep něčím nebo dáváte nasucho do těhlice? po víkendu to zkusím ještě rozdelat, zdá se že ta mezera nejde moc tím šroubem utáhnout.....díky doplnění - ložiska předních kol jsou stará 3 roky - předtím to dostalo zahul v autorizáku před 3 lety nemuhli sundat kotouče-byly zarezlé a mlátili po tom a řezali, pak začaly hučet obě ložiska tak se daly nové tehdy-možná že ta díra na čep dostala tehdy nějaký záhul.... na auto-francie mají těhlici za nějaká cca litr + cena ložiska atd...tak nevím zda do toho investovat či ne....auto trošku jakoby plave a když přibrzdím tak cítím ve volantu že se kola pohly do strany... to puknutí se projeví vždy jen v zatáčce-vytočené kola a větší nerovnost - např. plnulý vyšší hrbol a jen při malé rychlosti např.při přejezdu obrubníku a zatočení do garáže a jde to ze předu...když jedu rovně tak na hrbolech nic není slyšet...díky .Upravil dne 28.6.2014 12:04 AM od soundlovers] [upravil dne 28.6.2014 12:07 AM od soundlovers] Citovat
Hafity Odesláno 28. červen 2014 Odesláno 28. červen 2014 To uložení v těhlici bývá špatné v dolní části, kde to je obyčejně do oválu. Když to utáhneš, tak sevřeš ten vršek, ale tohle vikláním za kolo nepoznáš, páč nevyvineš tolik síly, jako dynamické síly při jízdě, kdy se to pak projeví.... Schválně to vyčepuj a změř to nahoře i dole ve dvou na sebe kolmých směrech. Myslím průměr šuplérou.... Citovat
soundlovers Odesláno 29. červen 2014 Autor Odesláno 29. červen 2014 jo přesně tohle si myslím že se stalo, změřím ... díky.. Citovat
soundlovers Odesláno 29. červen 2014 Autor Odesláno 29. červen 2014 jeste se zeptám at mám stopro jistotu - pokud sundam obe tyčky stabilizátoru muzu auto takto projet a zjistit zda to nejde od nich včetně ulození příčného stabilizátoru? sice je vše nové ale i nové muze byt vadné...diky Citovat
Hafity Odesláno 29. červen 2014 Odesláno 29. červen 2014 Tohle už jsem taky dělal, akorát si už nepamatuju na jakém autě. Každopádně když odpojíš obě tyčky najednou, tak poznáš, jak je na tom uložení v nápravnici i bez jízdy.... Citovat
soundlovers Odesláno 30. červen 2014 Autor Odesláno 30. červen 2014 uvazuji tedy ze odpojim obe tycky a zkusim prejet pres nerovnost u garaze kde to vzdy lupne pokud to nelupne je chyba ve stabilizatoru, pokud to lupne je chyba asi v te tehlici je to tak? nemuzu poskodit auto když odpojim obe tyčky stabilizátoru a jen projedu z garáže ven a zpet? Citovat
Hafity Odesláno 30. červen 2014 Odesláno 30. červen 2014 To záleží, jak je to na tvém autě udělané, na jednom autě jsem musel chytit konce stabilizátoru někam nahoru, aby při propérování nebouchaly o poloosy.... Citovat
soundlovers Odesláno 30. červen 2014 Autor Odesláno 30. červen 2014 je tam dost mista tyčky vyndám a proženu přes vjezd do garaže...vrhnu se na to zitra Citovat
soundlovers Odesláno 1. červenec 2014 Autor Odesláno 1. červenec 2014 na obrazku jsem zakreslil díl, který tam nemám ....k čemu slouží, musí tam být? Nemuze být lupání způsobeno tím že tam není? Děkuji Citovat
Hafity Odesláno 1. červenec 2014 Odesláno 1. červenec 2014 Takže jsi nejenom demontoval tyčky, ale i držáky uložení stabilizátoru? Citovat
soundlovers Odesláno 1. červenec 2014 Autor Odesláno 1. červenec 2014 ne ne jen jsem si vsiml ze tam je nejaké podložka která tam nebyla jak jsem dával před pul rokem nové silentbloky... dle service boxu tam je a nevím k čemu a proč.....já ji tam neměl a nemám je zakroužkovaná viz obrázek výše.... Citovat
Hafity Odesláno 2. červenec 2014 Odesláno 2. červenec 2014 Tak tohle podle obrázku netuším, to bych musel vidět na živo, snad někdo jiný.... možná někdo, kdo je v práci lážo plážo pod heverem.... [upravil dne 2/7/2014 16:04 od Hafity] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.