Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Manzelka ho ma precipovaneho na cirka 90 koni a 190 Nm. Parkrat jsem s nim uz jel a jednou jsem zkusil \"co cajk snese\". Tachometrovych 180-185 ale radsi jsem ubral. Otackomer se uz \"cervenal\" a zrovna bezpecne jsem si nepripadal. Je to kratke, lehke a pomerne vysoke auto, koncepcne tak max. na primestsky provoz. Auto s jednoduchym podvozkem a tomu vsemu odpovidaji jizdni vlastnosti a stabilita ve vyssich rychlostech. K motoru: do 2 tis. je to bida. Ale kdyz se ten \"ciplej\" motor prehoupne pres 2000ot/min tak je docela \"vzteklej\" i na petku. Spotreba slusna - dlouhodobe (pouze mesto a pouze zenska) 5 - 5,5 l/100. Poruchy a zavady: 0. Ted najeto cca 16 000 km (20 mesicu).

Takze pokud nepotrebujete zrovna stehovak, spokojite se s prumernym podvozkem a skousnete obcas nejaky ten pazvuk v interieru, tak proc ne. A ten moturek je na svuj obsah vynikajici a myslim ze pro toto \"prditko\" idealni.

[upravil dne 5.10.05 Paul]

Odesláno

Kdo a za kolik Ti dělal ten chip, jak se změnilo chiování auta po: jízdní vlastnosti posun krou?áku, spotřeba?

Mám autino na lízačku, ale za va roky bude po, tak bych s ním moghl konečně něco dělat...

Díky za info.

Odesláno

S timto autem jezdi manzelka, ja jen sporadicky, a kdyz jsem s nim cca pred rokem jel tak mi to prislo liny a bez spodku. Takze je to ( zhruba mela najeto 6000 km) precipovane v Rakousku ( +40 Nm; +20 k, vse pri stejnych otackach) za cca 350,- eur ( mel jsem od nich uz precipovanou 406 HDI a spokojenost, jenom pri plnem zatizeni obcas na 4-ku nebo 5-ku klouzla spojka - zaclo to tak ve 110 000 km). Ta 206 zere porad +- stejne skoro \"nic\", spodek se zlepsil jen trochu, ale od 2000 je to sakra znat . Zena ma auto take na leasing a je jeste v zaruce. Pri bezne diagnostice ten \"doping\" neodhali no a kdyby neco tak by se vse vratilo do puvodniho stavu, kvuli te zaruce ( u nas v Peugeotu nechteji o precipovani ani slyset ). Ta stejne cca za 1/2 roku padne ......

Odesláno

206 1,4HDI koupená v ČR v květnu jede při max. otáčkách (cca 4800 ot/min -omezovač) na pětku opravdu něco přes 180 Km/h tachometrově.

Nová se syrovým motorem to na rovině vytáhla na pětku max. něco přes 170 km/h.

Výrobce udává max. výkon 50kW a 150Nm točivý moment.

Na válc. brzdě mi naměřili 55kW a 168Nm (najeto 800km, nafta cet. číslo 50,6)

Po chipu na brzdě 66kW a 192Nm. Mám i grafy, ale ne naskenované.

Chip je od BitPower za 12000,-. Jsem s ním zatím spokojený (málo najeto). Výkon navíc je opravdu znát! Zajímavé je, že se subjektivně i změnil zvuk motoru směrem do hlubších frekvencí. Spotřeba při stejném režimu jízdy přibližně zůstává (něco přes 5 L). Chip upravuje průběhy výkonu a krou?áku až od asi 2000ot/min, lepší by bylo aspoň od 1500 ot/min. To je snad jediná slabina , auto ožívá až od 2000ot.

Auto by jelo i na rovině rychleji (myslím maximálku), ale převod a omezovač to omezují. Pro dosažení větší maximálky by bylo třeba dát jiný stálý převod, ev. zkusit trochu větší průměr gum (pozor aby se vešly do podběhů). Možná 185/65 R14 by se vešly a jsou o cca 7 procent větší. Tj. maximálka přes 190 km/h (samozřejmně, že tachometr by to \"nepoznal \"a ukazoval pořád jen přes 180).

Posunout ev. vyřadit zásah omezovače bych nedoporučoval.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...