Radek.407SW Odesláno 20. duben 2014 Odesláno 20. duben 2014 Zdravím, mám dotaz ohledně hlášky otevřené kapoty \"bonnet open\". Nedávno jsem měl malou nehodu při které jsem příšel o levý xenon, blatník a částečně utrpěla i kapota a nárazník. Detaily nejsou podstatný - holt jsem potkal dva exoty najednou a i když jsem se vyhybal jednomu, tak jsem plácnul do druhýho. Světlo je vyměněný, kapota taky. Nový blatník čeká na lak a nárazník ještě sháním. Navíc kdyby se našel někdo, kdo má levý ostřikovač xenonů, nabídněte. Hláška objevuje se při přejíždění nerovností a jen při rychlosti do 30 km/h. Je mi jasný, že počítač hlásí otevřenou kapotu, ale ta je zacvaklá a ani se nehne - pošteloval jsem i dorazy a sedí pevně. Pravděpodobně utrpěla elektronika při kolizi anebo jsem si to poškodil sám při povolování nárazníku když jsem měnil levý světlomet. Každopádně nevím jak tento senzor funguje a kde mám hledat. Předem díky moc za jakoukoliv radu. Citovat
HonzaZ Odesláno 20. duben 2014 Odesláno 20. duben 2014 Ahoj, ty máš snímání otevřené kapoty? Není to spíš otevřený kufr? Citovat
Radek.407SW Odesláno 20. duben 2014 Autor Odesláno 20. duben 2014 Ne, je to kapota. Svítí to i na displayi mezi budíky. Poprvé to hlásilo ještě těsně po nehodě, ale to byla kapota ještě pochroumaná takže jsem to neřešil. Bohužel to tam zůstalo doteď... Citovat
ChouLu Odesláno 20. duben 2014 Odesláno 20. duben 2014 A nevyskočíl ti kabel z toho senzoru? Senzor vypadá takto http://bazar.automedik.cz/AMD5041186414 Pokud bude zapojen a bude tam stále chyba, tak odpoj konektor a propoj ho.. pokud ti to zhasne, tak je chyba ve snímači Citovat
HonzaZ Odesláno 20. duben 2014 Odesláno 20. duben 2014 Tak hledat spínač kapoty. Asi máš origo alarm. Měl by být za levým světlem. Citovat
Radek.407SW Odesláno 20. duben 2014 Autor Odesláno 20. duben 2014 Alarm nejspíš bude origo, ten jsem nedodělával. Jen mne zaráží, že když nejsou zavřený jakýkoliv dveře nebo jednou z vík kufru, tak auto nezamkne. Kapota alarmu nevadí a zamkne. Po kolizi mi za levým světlem zůstala pouze baterka a její držák je taky pošmramocený. Směrem k blatníku nic nezbylo a u středu vedle masky jsem taky nic navíc nenašel. To ChouLu: Kde jsou tyhle senzory usazený ? Citovat
Radek.407SW Odesláno 20. duben 2014 Autor Odesláno 20. duben 2014 Jooo takhle, u toho levýho světla .... Tak to asi zmizely společně s celou lampou. Budu teda hledat volný konektor. Díky za tip. Zítra to prolezu a ozvu se. Citovat
HonzaZ Odesláno 20. duben 2014 Odesláno 20. duben 2014 U zámků dveří, kapoty je snímač uzavření součástí zámku. Na kapotu je to jenom dodatečný spínač. Jeho obrázek ti poslal ChouLu. Je připevněn pouze na takovém plechovém úhelníku. Citovat
ChouLu Odesláno 20. duben 2014 Odesláno 20. duben 2014 číslo 2... [upravil dne 20/4/14 20:44 od ChouLu] Citovat
Radek.407SW Odesláno 20. duben 2014 Autor Odesláno 20. duben 2014 Tak přesně tam skončila deformace blatníku. A protože se částečně odtrhnul i podběh pod nárazníkem, tak jsem snímač nejspíš ztratil někde cestou... Ještě musím najít ten kablík, protože nárazník byl celý dole a nic tam neplandalo. Z toho obrázku není jasný, kudy ten kabel vede, ale blatník se kousek posunul dozadu a překážel při otevírání dveří, takže mohl střihnout ten kabel. Mockrát díky za pomoc, holt mám další věc k nakoupení. Všude Vás budu chválit....:D:D:D:D:D:D Citovat
Radek.407SW Odesláno 24. duben 2014 Autor Odesláno 24. duben 2014 Tak jen krátké doplnění pro návštěvníky fóra. Problém se vyřešil relativně rychle. Snímač otevření kapoty byl díky deformaci levého blatníku a částečně i původní kapoty ohnutý směrem dolů a proto neregistroval zaklaplou haubnu. Stačilo narovnat, zpevnit, doštelovat dorazy na kapotu a už mám klid. To abyste případně věděli kde byla závada. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.