Marda728 Odesláno 15. duben 2014 Odesláno 15. duben 2014 Dobrý den, mám Peugeot 106 1,0 37kW r.v. 1997, třídíra, motor CDY... Problém je v pravidelném bouchání přední nápravy, při vyřazení rychlosti na neurtál, když je auto v pohybu, dále pak při brždění morotem, třeba zkopce, při lehkém zatížení... Toto bouchání se neprojevuje, pokud jde na nápravu větší tlak, třeba při brždění, nebo větším záběru motoru na nápravu. Kde může být problém a jak to řešit? Při zatáčení se taky bouchání zesílí. Napadá mne převodovka, poloosa??? Levá (krátká) poloosa má na sobě gumovou manžetu, je trochu opatlaná unikajícím olejem, řazení šlo ztuha, teď jde už lehčeji. Máte někdo praktickou radu, co by to mohlo být a jak si to mám opravit a jaké díly a kde objednat? Jinak auto je skvělé, nežere olej, malá spotřeba benzínu, celkem spokojenost. Najeto má podstivých 167t Km. Děkuji za rady. Citovat
Marda728 Odesláno 15. duben 2014 Autor Odesláno 15. duben 2014 Ještě dodatek: kolo pevně uchycené, čepy ok. Citovat
Marda728 Odesláno 16. duben 2014 Autor Odesláno 16. duben 2014 Silentbloky čeho? Poloosa má jen manžetu a gufero, co já vím... Spíše se bojím aby to nebylo převodovkou, nebo tak něco, když jsem vyřadil rychlost a auto nechal stát a zacloumal s levou poloosou, tak se ani nehla, nebylo znát že tam je vůle, tak nemám šajnu o tom, co tam mlátí, sviňa jedna :-) Citovat
loki Odesláno 16. duben 2014 Odesláno 16. duben 2014 to lukasgti:smích přejde:aut bude to bud sylemblok vpravo na motoru,nebo levej na převodovce,nebo spodní pod motorem. Nemusí být ani utžený,ale má jen vůli,guma nevydrží věčně Citovat
Fr3sh Odesláno 17. duben 2014 Odesláno 17. duben 2014 loki: SILENTblok loki: Jinak ten silentblok na motorech nebo dole jak ty rikas, by to nedelal pravidelne furt, ale pri razech motorem, popripade diry. Spodni poznat podle pridani, ubrani a dva bocni nepoznas, respektive pri pohybech motoru nahoru a dolu. Marda728: Mě napadá poloosa, homokineticky kloub. Nedela to treba i pri malej rychlosti kdyz budes zatacet plnej rejd? Marda728: mění se to s rychlosti? Mění se to při otáčkách? nebo při jinej zařazenej rychlosti. Něco takovyho by bodlo dodat ještě. [Edited on 17/4/14 18:44 by Fr3sh] Citovat
Marda728 Odesláno 18. duben 2014 Autor Odesláno 18. duben 2014 přesně tak, dělá to když jde náprava zvolna, i při malejch otáčkách, např. když vyřadím na neutrál a nechám auto dojíždět plynule, bez brzd, tak to mlátí pravidelně, jakmile se náprava dostane do tahu, třeba při přibrždění, tak ne.... Citovat
Marda728 Odesláno 18. duben 2014 Autor Odesláno 18. duben 2014 Poprvé sem se s tim setkal, když jsem dal 4. stupeň a brzdil motorem zkopce, bez mačkání plynu a v zatáčkách tušim jen na jednu stranu a někdy více, někdy zase sotva znát. Hlavně když by to byla poloosa, tak z kabiny auta nedokáži odhadnout která z nich to je. Něco jako kdyby ti hučelo ložisko kola, tak se to dá hůře rozeznat, protože se ten zvuk rozléhá... Jen vím že je to na přední nápravě něco. Homokinetický kloub je součástí poloosy? Citovat
OK406 Odesláno 18. duben 2014 Odesláno 18. duben 2014 Zkus dotáhnout tlumiče. Jinak čepy jsou v pořádku? Pak už jen poloosa. Ohledně řazení, tak 106 má řazení táhly, tak se podívej u přepážky motoru je táhlo řazení dané do gumy, která je na ,,trnu\". Ta guma nám jednou vypadla, řazení šlo dlouhavě (bylo dlouhé). Ale toto není tvůj případ. Je možné, že jak ti uniká olej, tak mohl náhodně vstříknout do jedno ze spojů (kloubů) řazení táhel. Jinak silentblok poznáš, že vezmeš pajcr či páku a odehneš motor u silentbloku. Citovat
Marda728 Odesláno 21. duben 2014 Autor Odesláno 21. duben 2014 čepy jsou nově měněny, mám je tam asi rok a je na nich nalítáno jen 3t Km, táhla řazení jsou ok, dokonce mi jeden automechanik doporučil, abych je prostříkal WD silikonovým olejem, protože řazení šlo ztuha. Jak poznám která poloosa to je? Když za ni vezmu rukou, nevrklá se... Citovat
jiri106xs Odesláno 22. duben 2014 Odesláno 22. duben 2014 Auto na zvedák, plnej rejd za 1. a mrkni na poloosy. Ať ti třeba ještě někdo podrží volant, aby byl nadoraz. Přednostně se podívej, co se děje na vstupním ložisku do převodovky. [upravil dne 22.4.2014 09:53 od jiri106xs] Citovat
Marda728 Odesláno 22. duben 2014 Autor Odesláno 22. duben 2014 Ok, díky za radu, o víkendu na to mrknu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.