podgy4 Odesláno 17. březen 2014 Odesláno 17. březen 2014 Ahoj klubáci, prosím o radu, hledal jsem to ale nenašel nikde.jde o to, že když přidám plyn-ozýva se zvuk, jako by cvakali ventili, kdyžpak přeřadím, tak jako by se něco dotáčelo.nedělá to jen když pustím plyn.na volnoběch to není slyšet.a zkoušel jsem to nahrát na tel. ale není to slyšet.jeden známy mi říkal, že by to mohli dělat vstřiky-prý proto, že jak to mam načipovaný,je to možné?jinak je t motor 2.0hdi 80kw+30% chip.motor rhz tak to nakonec byla ta řemenice [upravil dne 3/6/14 21:01 od podgy4] Citovat
podgy4 Odesláno 17. březen 2014 Autor Odesláno 17. březen 2014 abych ještě upřesnil:mám novou řemenici, napínací kladku a repas alternátoru s novou volnoběžkou Citovat
lud3k Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 Cau. Taky mam stejny problem pri pridani plynu auto cvaka bylo mi receno vstriky pri volnobehu to nedela krasny chod vse akorat pri pridani plynu cvaka Daji se treba vymenit spicky vstriku? Peu.406 Rhy 01 rok Citovat
stajgrpavel Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 cvakani jsem mel do vcerejska take ... servisak mi rekl ze bude asi turbo v haji a motor nema dostatek vzduchu. vim ze na hridelce vule byla uz kdyz jsem menil tesneni pod hlavou. vcera jsem vymenil turbo a to puvodni melo vuli jak prase a bylo videt ze lopatky hoblovali stenu turba. po vymene zadne vyrazne zlepseni. dnes rano jsem jeste prekontroloval hadicky podtlaku k selenoidu a bylo jasno ... uchazel tlak a auto jelo skoro bez turba . vymenil jsem hadicku auto ozilo a zadne cinkani ani klepani motoru az neni ;-) tak zkontrolujte hadicky ;-) Citovat
stajgrpavel Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 jeste se zkuste juknout na tu rozbocku u posilovace brzd. jsou tam 2 vyvody k selenoidum. ja mam jeden znich ucpanej . tak jsem ho pro jistotu zatavil a dal jsem Tcko jen na ten jeden vyvod. Citovat
podgy4 Odesláno 19. březen 2014 Autor Odesláno 19. březen 2014 já mám výkon pěkný...také ti to při zařazení znělo, jako by se to cvakání dotáčelo? Citovat
lud3k Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 me to teda ndotaci ale jde slyset jak pridam jak to cvaka . jedu po dalnici a nepridavam krasne tichy chod jakmile pridam uz cvaka cvaka... Coje to selenoid? jak poznam ze je ucpanej ? Turbo mam new Citovat
stajgrpavel Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 selenoid je elektropneumatickej ventil. jsou bud 2 nebo 3 na stene kabiny za motorem. pvni ( pred spolujezdcem ) ovlada turbo, druchy je na erg ventil a tredi na klapku ( ta je od emisni normy 3) jdou k tomu hadicky od posilovace brzd. nic mi nedotacelo jen to cvakalo jakoby od vstriku a jen v zatezi na volnobehu to nedelalo nic a vykon se mi zdal normalni. ale ted to je jak splaseny ;-) Citovat
lud3k Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 a co jsi stim udelal jak jsi to vyresil ze je to jako splaseny zkusil bych to take ale jsem co se tyce motoru amater tudiz nevim jak postupovat a kde zacit a hlavne kde ho hledat ten ventil? mohl bych poprosit o detailnejsi popis pomohlo by to treba i me.. Dekuju Citovat
podgy4 Odesláno 19. březen 2014 Autor Odesláno 19. březen 2014 mě právě cvaká ikdyž jen udržuji rychlost.zkusím koupit hadičky a u těch třech selenoidů je vyměním.škoda že mi ten zvuk nejde nahrát, mobil to neumí nahrát kvalitně. Citovat
lud3k Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 a co jsi stim udelal jak jsi to vyresil ze je to jako splaseny zkusil bych to take ale jsem co se tyce motoru amater tudiz nevim jak postupovat a kde zacit a hlavne kde ho hledat ten ventil? mohl bych poprosit o detailnejsi popis pomohlo by to treba i me.. Dekuju Citovat
lud3k Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 seleneoid vubec nevim kdeho hledat a co snim delat jak zjistit ze je spatnej:( Citovat
stajgrpavel Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 vis kde je brzdovy posilovac ? selenoid vypada takto wap.ebay.co.uk/Pages/ViewItem.aspx?nborh=http%3A%2F%2Fwww.ebay.co.uk%2Fbhp%2F2-0-hdi-egr-valve&emvAD=420x440&nbpr=1&nbcol=1%7Cunknown&ebayref=/itm/Citroen-2-0-HDI-EGR-Solenoid-Valve-1628LQ-3-024-368-/141008691401 lepsi odkaz jsem ten na telefonu nesplasil ;-) Citovat
stajgrpavel Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 ale nerikam ze vam to pomuze. muze to byt i vstrik ... diagnostika by to mela odhalit ;-) Citovat
stajgrpavel Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 jeste jeden jednoduchet test... nastartuj auto , otevri kapotu zmackni hadici co jde od IC k motoru ( tlusta cerna vedle filtrboxu) a pridej plyn ;-) Citovat
lud3k Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 prave ze ja nemam IC v servisu se jim korekce vstriku asi nelibili jelikoz kyvali hlavou sem a tam jako ze asi sami nevi ze jsou vselijake Posilovac Brzd? to nato ma nejaky vliv? Citovat
lud3k Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 ted jde oto jak zjistit zda li to je spatne nebo nee? Citovat
lud3k Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 nebo co mam popr odpojit a jak zjistit? Mockrat dekuji za radu muze to byt ale i nemusi kazdopadne zkusim vsechno ale priklanim se na vstrik.... nebo nejakej spatnej podtlak ? Citovat
mmartinkovic Odesláno 21. březen 2014 Odesláno 21. březen 2014 Co tak hodit foto, a nech sa vyjadria tak. ked to bude pisat, aj tak nebudes vediet, ked sa v tom nevyznas. Na fotke to moze oznacit. Ked som bol v Peugeote v BB tak bol tam pan s 5008. ze ju ma 3 rok a hrba problemov. ale mal problem ze auto po servise zacalo vela zrat paliva, nizky vykon, klepalo jak stary traktor a pod. Uz s tym nevedeli rady. Tak nahrali chod motora a poslali niekde do Nemecka ze tam je velke servisne stredisko Peugeotu. Odtial prisiel chlap, napichol PC, upravil korekcie vstrekovacov a auto islo ako nove. Povedal, 10 min roboty, a bolo. on tam predtym s tym chodil 3 mesiace. Tak asi treba najst niekoho s Diag, a hlavne nech sa v tom vyzna a potom sa moze opravovat. Citovat
lud3k Odesláno 22. březen 2014 Odesláno 22. březen 2014 Pokud by bylo mozne vyfotit oznacit a popsat co de zkusit udelat byl bych vdecny Mockrat dekuj Jak pak vymenit vstrikvce Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.