Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Často se tu řešilo, že vůle vodících čepů v držácích třmenů, způsobují charakteristické kovové cinkání. I mě toto potkalo, cinkání neřeším, trápí mě ale přibržďování. Dneska jsem sundal pravý třmen a zjistil, že vůle vodítek je \"značná\" a nejspíš se to v tom kouše. 1) nemůžu nikde sehnat nové vodící čepy, které by byly s vetším průměrem. Všude jenom stejné jako origo.

Řešil to někdo ? Nejspíš koupím nové držáky a bude.

Edit: Jaká vůle je na těch vodítkách přípustná?

[upravil dne 5/3/14 19:10 od greg]

Guest servisman
Odesláno

řešil jsem to taky při výměně destiček,musel jsem to nějak vydolovat bylo to přirezlý.Očistil jsem to namazal a je to Ok.

Odesláno

Takhle vypadají čepy, které tam teď jsou. Jsou jen vyleštěné, a vzhledem k vůli cca 1,5 mm, myslím že nové čepy stejného rozměru mi nepomohou. Jsou ty od Badisaka větší?

p9a9moxmg8igrppp9u6c_thumb.jpg

Odesláno

Nějaké doplňující info. Objednal jsem komplet nové držáky od TRW a měly stejné vůle jako moje původní díly. Takže jsem je vrátil. Vzhledem k tomu, že abnormální čepy se sehnat nedají, tak dávám zpět původní a hodně vazelíny.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Situace se ani po dalších cca 2000 km nezlepšila. Přibyl však nový problém. Nejen, že stále přibrždují přední kola, po cca 45 minutách jízdy (všechno je již zahřáté) občas z ničeho nic v levé zatáčce začne cosi hučet. Při minimálním sešlápnutí brzdového pedálu to přestane. Ložisko to tedy nebude, spíš vibrace nějakého brzdového komponentu. Co to může dělat? Objevuje se to nahodile, 2 zatáčky to zahučí, sešlápnu brzdu, a pak 20 km klid.

Ještě jsem vypozoroval, že pedál brzdy má cca 5 mm, mrtvý chod, kde vůbec nic nedělá. Myslím tím, že má vůli než na něco dosedne a začne tlačit.

Pístky v obou předních kolech jsem rozhýbával. (ani to nepotřebovali) chodí krásně a sami se vrací.

Vodící čepy, volné (možná až příliš moc)

Může to dělat ESP? ABS jsem rozcvičoval na louce, asi 5x30m ABEsovalo.

Nebo zbořená hadice? Že by se při zatočení natlakovala?

Ocením jakoukoliv radu ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...