invisiblequest Odesláno 16. únor 2014 Odesláno 16. únor 2014 Zdravím, všechny majitele motoru 1.4VTI. Chci se zeptat jestli někdo nemá podobný problém jako já. Loni v říjnu (měsíc po záruce) mi vyběhla hláška engine fault repair needed. A s určitými pauzami se objevuje doteď. Po startu vyběhnou otáčky na 1200 a nespadnou. Motor jede na tři válce a špatně reaguje na plyn. Když však nejedu a nastartuju znovu, nic se neděje a motor běží nornálně (kontrolka motoru svítí). Auto bylo od té doby 3x na diagnostice: 1. usazeniny v prvním válci motoru, doporučení: jezdit delší tratě, špatný benzín, přidat aditivum na čištění. 2. chyba v zapalování, výměna svíček. 3. chyba v zapalování, zakarbonovaný motor. Doporučena dekarbonizace s výměnou oleje. Na tu se v pondělí chystám a už se bojím, že to zase nepomůže. Zatím jenom solím peníze. Je pravda, že jezdím přes týden krátké tratě - 4km, někdy 2x denně, někdy 4x denně. Prý to ty motory nemají rády a jsou s tím problémy. A v zimě toho i přes víkend moc nenajezdíme. Ale je možné, že ten motor takhle reaguje ? že po 11000km se bude takto chovat ? Prosím o jakékoliv podněty nebo zkušenosti. Citovat
Ajap Odesláno 17. únor 2014 Odesláno 17. únor 2014 Zakarbonované VTi po 11tkm, to je divné. Neříkám, že nemožné. Ale pokud s tím jen takhle poskakuješ, tak čert ví... Uvidíš, co ta dekarbonizace udělá. Citovat
jaroe Odesláno 17. únor 2014 Odesláno 17. únor 2014 Ahoj. Ja jazdim uz 5 rokov kratke trate. Denne 10 jazd cca 2 km a ziadny taky problem nemam. Tym to asi nebude. Skor palivo. Citovat
Holland Odesláno 18. únor 2014 Odesláno 18. únor 2014 Zdravím, já mám najeto 40 000km za všech provoz.okolností a zatím absolutní pohoda s motorem;)no jen ta spotřeba někdy je jiná než si představuji u 1.4. Napiš jaký tam máš zapal.svíčky-tam by moch být taky problém. Citovat
invisiblequest Odesláno 19. únor 2014 Autor Odesláno 19. únor 2014 Ahoj, díky za vaše postřehy. Dekarbonizace dopadla tak, že druhý den po návratu ze servisu se hláška objevila znovu. Resp. ten chod motoru, jelikož jsem znovu nastartoval, tak se to nestačilo na displeji objevit. Takže tou karbonizací to asi opravdu nebude. Dle technika tam dali nějaké speciální aditivum na čištění, které jim poslali z centrály (ne to, které se běžně prodává v té bílé flaštičce) a točili motor na 5000 otáček několik minut. Dekarbonizaci mi prováděli v autorizovaném servisu Citroen, jelikož mám Peugeot daleko. Ale motory mají stejné takže si myslím, že jsou kompetentní. Technikovi jsem se ještě nedovolal, protože je mimo a chci to řešit jen s ním. Jinak mě napadá, že zkusím ještě nechat vyměnit nějakou tu vstřikovací trysku, to mi řekli při 1. diagnostice v Peugeotu, že může být vadná. A pak už nevím, měnit všechno metodou pokus omyl se mi nechce. Svíčky jsou nové a palivo tankuji u OMV nebo u Benziny. Citovat
invisiblequest Odesláno 19. únor 2014 Autor Odesláno 19. únor 2014 A co se týče druhu svíček, tak nevím. jak je měnili, tak mi je museli objednat, jsou prý speciální, technik říkal nějaké slovo, které si už nevybavím. Já tomu moc nehovím. Ale v tom Citroenu svíčky kontrolovali a neříkali nic. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.