Capy Odesláno 13. září 2005 Odesláno 13. září 2005 Nazdar kuci.Měl bych dotaz k subwofferu.Co je zvukově lepší.Uzavřená tuba nebo bassreflexová.Mam představu o sub o průměru 250mm.Prográmek na výpočet bassrefklexu mám taky,jde mi jen o zvukový vjem. Citovat
mk405 Odesláno 13. září 2005 Odesláno 13. září 2005 mno, některé SW jsou i třeba jen do určité ozvučnice, ale většina jde do obojího uzavřená: nejvíce kvalitní bass, méně tlaku a hlasitosti bassreflex: o něco méně kvality ale více tlaku a hlasitosti (kompromis mezi uzavřenou a bandpass) bandpass: kvalita šla do háje ale tlaku je hodně osobně bych volil ještě podle poslechu hudby a to: uzavřená - rock bassreflex - taneční bandpass: house, hip-hop a pod. [upravil dne 13/9/05 mk405] Citovat
Capy Odesláno 13. září 2005 Autor Odesláno 13. září 2005 Aha tak to bych asi potřeboval oba.Zatím se přikláním k bassreflexu.Ještě uvidím jak to dopadne se zesilovačem každopádně díky za radu. Citovat
mk405 Odesláno 13. září 2005 Odesláno 13. září 2005 ještě je možnost postavit dvě bedny a vyzkoušet nebo někde poslechnout:myslim [upravil dne 13/9/05 mk405] Citovat
kšanda Odesláno 14. září 2005 Odesláno 14. září 2005 Původně zaslal: Capy Nazdar kuci.Měl bych dotaz k subwofferu.Co je zvukově lepší.Uzavřená tuba nebo bassreflexová.Mam představu o sub o průměru 250mm.Prográmek na výpočet bassrefklexu mám taky,jde mi jen o zvukový vjem. copak mar?as. zachtělo se ti po lepší hudbě než je u mě? Citovat
Capy Odesláno 16. září 2005 Autor Odesláno 16. září 2005 Tak už sem to vymyslel postavim bassreflex.Ale ten tam udělam až to poslechnu.A pak uvidim co hrálo líp:mrk Doufam,žes to bude lepší než bez reflexu abych nemusel dělat novou stěnu:myslim Kšanda:Nazdar kde se berou:super to víš už mi nestačí,chybí mi tam nákej ten burácející bass:D Jéje já už ani neumím napsat subwoofer pardón:myslim Se nevymlouvam,ale to bude tim jak se v tom pořád štouram,že nevim jak se to píše já se stydim:mad: Citovat
John Odesláno 16. září 2005 Odesláno 16. září 2005 Já osobně bych volil uzavřenou...ta kvalita a poslech za to stojí.... Citovat
Capy Odesláno 16. září 2005 Autor Odesláno 16. září 2005 Dík uzavřená mi začíná vrtat hlavou. Zkusim udělat dvě stěny jednu uzavřenou druhou s reflexem.Uvidíme co se mi bude víc líbit,ale když řikáte uzavřená=lepčí kvalita.Asi u ní zakotvim.Jo stavět budu z 19mm desky,dělá se to z toho? ne? Citovat
mk405 Odesláno 16. září 2005 Odesláno 16. září 2005 jj, MDF deska 19-22mm stačí bacha na to že basreflex a uzavřená má jiný objem!!!!!!!!! takže ti nebude stačit jedna stena na výměnu BR je skoro o jednou tolik větší pro stejnej SW. Co máš za sw? jo a basreflex taky není jen díra ale přesně tvarová trubka o určitém průměru a délce a zaoblení Citovat
DjBoom Odesláno 16. září 2005 Odesláno 16. září 2005 Moje zkušenost: Ve 306 byla tuba 12\" (30cm) super ale ve 405 mi její starší ségra 15\" trochu rozeznívá blatníky a plasty Citovat
kšanda Odesláno 16. září 2005 Odesláno 16. září 2005 no vydíš martine. a tobě to rozeznívaj jen ty repráky:D to sem zvědavej co to bude dělat s tou tubou:D Citovat
mk405 Odesláno 16. září 2005 Odesláno 16. září 2005 co máte s tubou? co dělal - tlumil a tlumil a tlumil rozeznívání je od akust. tlaku takže pak uzavřená s néně tlaku v uvozovkách vid Johne Citovat
John Odesláno 16. září 2005 Odesláno 16. září 2005 Původně zaslal: mk405 co máte s tubou? co dělal - tlumil a tlumil a tlumil rozeznívání je od akust. tlaku takže pak uzavřená s néně tlaku v uvozovkách vid Johne To jo i uzavřena bedna dělá docela taky dost tlaku....když se pořádně krmí ;) Citovat
DjBoom Odesláno 17. září 2005 Odesláno 17. září 2005 Jo 405 je holt v tomhle na prd a to pozor já už mam zadek z části vytlumenej antivibračníma panelama. Ve 306 se mi maximálně chvěl stěrač ale drnčení žádný. V téčku navíc drnčí ovládání hydrauliky v LZ blatníku Citovat
Capy Odesláno 19. září 2005 Autor Odesláno 19. září 2005 dík kluci.Zatim to nák nedrnčí.Nejedná se o megavýkon takže drnčení budu řešit až se objeví. mk405=Jak se počítá objem u uzavřený tuby?Já mam jen výpočty na reflexovou. Kšanda=to víš tobě tam nemá u základního modelu co drnčet:D Citovat
mk405 Odesláno 19. září 2005 Odesláno 19. září 2005 musíš mít prográmek na výpočet uzavřené stejně jako pro BR a taky parametry pro SW nebo použiješ objem který doporučuje výrovce SW. Když prozradíš co je to za SW třeba budu vědět kde objem najít:mrk Citovat
Capy Odesláno 19. září 2005 Autor Odesláno 19. září 2005 jasně 240W autosonic průměr 250mm.Tady k tomu ted víc nevim. Citovat
Capy Odesláno 19. září 2005 Autor Odesláno 19. září 2005 Původně zaslal: mk405 ok tak napiš večer přesnej typ ted mi to poslal brácha majlem-autosonik AS.QP10(snad to neni označení z tý prodejny)Hliníkový nosič,materiák vstřikovaný polypropylen 240w,RMS 120w.Snad ti to pomůže. Ještě se na to doma podívam kdyby to nesedělo. [upravil dne 19/9/05 Capy] [upravil dne 19/9/05 Capy] Citovat
kšanda Odesláno 19. září 2005 Odesláno 19. září 2005 Původně zaslal: Capy Kšanda=to víš tobě tam nemá u základního modelu co drnčet:D no na to že si vymejšlel celej víkend co mi napsat, (včetně cesty do hospody kdy sem se ti snažil poradil) si toho moc nenapsal. příště ti poradim něco delšího:D:D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.