Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar kuci.Měl bych dotaz k subwofferu.Co je zvukově lepší.Uzavřená tuba nebo bassreflexová.Mam představu o sub o průměru 250mm.Prográmek na výpočet bassrefklexu mám taky,jde mi jen o zvukový vjem.:roker

Odesláno

mno, některé SW jsou i třeba jen do určité ozvučnice, ale většina jde do obojího

uzavřená: nejvíce kvalitní bass, méně tlaku a hlasitosti

bassreflex: o něco méně kvality ale více tlaku a hlasitosti (kompromis mezi uzavřenou a bandpass)

bandpass: kvalita šla do háje ale tlaku je hodně

osobně bych volil ještě podle poslechu hudby a to:

uzavřená - rock

bassreflex - taneční

bandpass: house, hip-hop a pod.

[upravil dne 13/9/05 mk405]

Odesláno

Aha tak to bych asi potřeboval oba.Zatím se přikláním k bassreflexu.Ještě uvidím jak to dopadne se zesilovačem každopádně díky za radu.

Odesláno
Původně zaslal: Capy

Nazdar kuci.Měl bych dotaz k subwofferu.Co je zvukově lepší.Uzavřená tuba nebo bassreflexová.Mam představu o sub o průměru 250mm.Prográmek na výpočet bassrefklexu mám taky,jde mi jen o zvukový vjem.:roker

copak mar?as. zachtělo se ti po lepší hudbě než je u mě?:D

Odesláno

Tak už sem to vymyslel postavim bassreflex.Ale ten tam udělam až to poslechnu.A pak uvidim co hrálo líp:mrk Doufam,žes to bude lepší než bez reflexu abych nemusel dělat novou stěnu:myslim

Kšanda:Nazdar kde se berou:super to víš už mi nestačí,chybí mi tam nákej ten burácející bass:D

Jéje já už ani neumím napsat subwoofer pardón:myslim Se nevymlouvam,ale to bude tim jak se v tom pořád štouram,že nevim jak se to píše já se stydim:mad:

Odesláno

Dík uzavřená mi začíná vrtat hlavou.:myslim

Zkusim udělat dvě stěny jednu uzavřenou druhou s reflexem.Uvidíme co se mi bude víc líbit,ale když řikáte uzavřená=lepčí kvalita.Asi u ní zakotvim.Jo stavět budu z 19mm desky,dělá se to z toho? ne?

Odesláno

jj, MDF deska 19-22mm stačí

bacha na to že basreflex a uzavřená má jiný objem!!!!!!!!! takže ti nebude stačit jedna stena na výměnu BR je skoro o jednou tolik větší pro stejnej SW. Co máš za sw?

jo a basreflex taky není jen díra ale přesně tvarová trubka o určitém průměru a délce a zaoblení

Odesláno
Původně zaslal: mk405

co máte s tubou?

co dělal - tlumil a tlumil a tlumil :aut

rozeznívání je od akust. tlaku takže pak uzavřená s néně tlaku v uvozovkách vid Johne :D

To jo i uzavřena bedna dělá docela taky dost tlaku....když se pořádně krmí ;););)

Odesláno

Jo 405 je holt v tomhle na prd a to pozor já už mam zadek z části vytlumenej antivibračníma panelama.

Ve 306 se mi maximálně chvěl stěrač ale drnčení žádný.

V téčku navíc drnčí ovládání hydrauliky v LZ blatníku :(

Odesláno

dík kluci.Zatim to nák nedrnčí.Nejedná se o megavýkon takže drnčení budu řešit až se objeví.

mk405=Jak se počítá objem u uzavřený tuby?Já mam jen výpočty na reflexovou.

Kšanda=to víš tobě tam nemá u základního modelu co drnčet:D

Odesláno

musíš mít prográmek na výpočet uzavřené stejně jako pro BR a taky parametry pro SW nebo použiješ objem který doporučuje výrovce SW. Když prozradíš co je to za SW třeba budu vědět kde objem najít:mrk

Odesláno
Původně zaslal: mk405

ok tak napiš večer přesnej typ

ted mi to poslal brácha majlem-autosonik AS.QP10(snad to neni označení z tý prodejny)Hliníkový nosič,materiák vstřikovaný polypropylen 240w,RMS 120w.Snad ti to pomůže.

Ještě se na to doma podívam kdyby to nesedělo.

[upravil dne 19/9/05 Capy]

[upravil dne 19/9/05 Capy]

Odesláno
Původně zaslal: Capy

Kšanda=to víš tobě tam nemá u základního modelu co drnčet:D

no na to že si vymejšlel celej víkend co mi napsat, (včetně cesty do hospody kdy sem se ti snažil poradil) si toho moc nenapsal. příště ti poradim něco delšího:D:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...