ma.kam Odesláno 17. leden 2014 Odesláno 17. leden 2014 Ahoj všem, potřebuju od vás poradit. V poslední době se mi už párkrát stalo, že jak řadím ze čtverky na pětku (rychlost cca 80 km/h), tak na palubovce mi vyskočí červené STOP, motor přestane jet a trvá to do té doby, než sešlápnu plynový pedál. Pokud jen dávám nohu ze spojky, tak auto začíná spomalovat setrvačností motoru, ale motor nenaskočí... Stává se to tak jednou (dvakrát), když jedu do práce (cca 35 km). STOPka na palubovce jen říká, že veškerá elektronika je v ten okamžik napájená autobaterií. Při jiných řazení jiných rychlostních stuňů se to neprojevilo, ani když podřazuju z pětky na čtverku. Auto je 307 1.6 16V (benzin), r.v. 2002. Děkuju za vaše rady. Citovat
ma.kam Odesláno 20. leden 2014 Autor Odesláno 20. leden 2014 Nikoho nic nenapadá, čím by to mohlo být, nebo aspoň na co se zaměřit? Citovat
Tony Stark Odesláno 20. leden 2014 Odesláno 20. leden 2014 vím, že pod kobercem jsou tahané kabely a dokonce i kostra, ale že by ten kabel byl při řazení 4 na 5 nějak v kontaktu je blbost. tady bude problém asi ve směsi či vzduchu, ono když to zhasne mělo by to být zapsané v diagnostice škrtící klapku si už někdy čistil? Citovat
ChouLu Odesláno 20. leden 2014 Odesláno 20. leden 2014 Vyčisti klapku a podívej se na krokový motorek Citovat
ma.kam Odesláno 20. leden 2014 Autor Odesláno 20. leden 2014 To zní nadějně. Zajedu s tím do servisu na diagnostiku a když potvrdí to co píšete, tak mi klapku můžou rovnou vyčistit. Pak dám vědět. Zatím děkuju! Citovat
Tony Stark Odesláno 20. leden 2014 Odesláno 20. leden 2014 u 1.6ky je krokový motorek součástí škrtící klapky, té plastové části - tuším nejsem si zcela jist Citovat
ma.kam Odesláno 20. leden 2014 Autor Odesláno 20. leden 2014 Prošel jsem jedno vlákno ohledně čištění škrtící klapky a poslední příspěvek mluví sám za sebe (mám naprosto stejné příznaky)... Toto budem potrebovat aj ja. Mam rv2002 a klapka este cistena nebola, asi tam bude dost bordelu Pocitujem to pri studenom motere ked sa rozbieham, tak to trha a niekedy pri preradovani zdochne. Ake tesnenie budem potrebovat pri vymene? Chcem si ho kupit vopred, ked to dam dole, tak ho hned vymenim. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.