Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, je tu spousta kutilů co tak sleduji, a chtěl bych se zeptat, chtěl bych zrenovovat koupelnu. (rekonstrukce není možná - takže nápad zdění odpadá). Jádro je v poměrně dobrém stavu, nejspíš původní umakart, i když se mi zdá že na místech je něčím vyztuženej, protože se neprohýbá. Neplesnivý. Není uhnilý.

Na umakartu jsou nalepeny obkladačky, nejspíš chemoprenem, nebo něcím podobným. Ty taky nejsou v nejhorším stavu. Dále trubky jsou dělaný nový, plastový, tak ty taky zůstanou kde jsou.

Co je v kritickým stavu tak to je zařízení, WC, vana, umyvadlo + skříňka a zrcadlo. Ty mají nejlepší léta za sebou. A pak osvětlení na zrcadlem, tam co jsem koukal jsou dva zvonkový dráty, a to mi nepřipadá jako nejšťastnější řešení, ke všemu vnitřnosti světla jsou volně přístupné a přiklopený popelníkem.

A tak se chci zeptat, máte někdo nějakou zkušenost s renovací, tip či nápad?

Má představa je cca takováto: Výměna vany, výměna umyvadla a skříňky, a asi i WC, i když to by možná stačilo pořádně vydrbat.

Ale v čem si nejsem jistý zda volit znovu obkladačky, nebo je strhat a dát tam například panely, nebo jsem koukal, že lidi si na stěny lepí i měkké lino nebo tapety.

Na strop bych dal asi minerální podhledy a bodovky, tím pádem byse musel asi natáhnout i rozvod elektřiny nový.

Máte nějaké tipy kde se dá relativně dobře nakoupit kvalitně za slušnou cenu?

Díky za tipy, rady a postřehy a věcnou diskuzi:) :)

Odesláno

Ytongem ne. a na sdk jsem se zapoměl zeptat, tak nějak jsem to vzal s tím že to prostě není možné udělat jinak. To se zeptám ještě teda:)

Odesláno

Hm, no takže u vás baráku to bylo tak, že kdo dřív přijde, ten dřív rekonstruuje? Dle mně blbost, nebouráš nosné zdi a myslím že rozdíl mezi váhou umakrtu vč. konstrukce nebude tak velká jako u vyzdění. Máte od toho statického posudku papír? Spíš se statika mění tím, že lidi bourají i nosné zdi a proto se to narušuji, to když vybouráš jádro, myslím že ten panelák a ni o tom neví.

Ale nic, ptal jsi se na jiné, tak toho necháme. :papa

[upravil dne 17/1/14 14:23 od Tango C8]

Odesláno

Papír zatím nemáme, ale jak říkám nejsem statik a nevím kdo co dělal v jakým bytě před námi. Rád bych to vyzdil ale statik řekl že ne. Takže tak :)

Vrátíme se k renovaci :) Ono to možná bude i lepší. Přeci jen tam bydlím s tchýní a dál netřeba komentovat... :D

Odesláno

Já jsem takovou rekonstrukci dělal, jádro bylo kydnuté do 4-5cm vrstvy betonu, který jsem odsekával, aby tam nebyl zcela zbytečný schod, pokud vezmu odhadem odpad, který jsem z toho navozil do sběrného dvora, a váhu Ytongu, který jsem přivezl, je to tak nastejno, jestli dokonce ten Ytong nebyl lehčí... Je ale pravda, že kvůli extra úspoře místa a boje o každý cm to mám z toho nejslabšího, jen 5cm.

Máš ten vnitřek jádra jakoby do schodu? To by odpovídalo tomu, že by to šlo taky odsekat.

Odesláno

oddie: no to jsem právě chtěl říct, že to celé původní jádro bude možná těžší jak to vyzděné (i z obkladem) , takže stoho mi vychází že sousede kolem asi nechtějí, aby něco stím dělali a aby sousedé neměli bordel - proto ten statik a dělání bubu. :myslim

Nevím, jestli má cenu opravovat několik x let staré umakartové jádro, dávat do toho peníze, na rezavou konstrukci něco věšet :myslim

[upravil dne 17/1/14 14:44 od Tango C8]

Odesláno

Oddie: Ne podlaha jádra je zároveň s podlahou jako jinde v bytě. Odsekávat strop sousedovi nebudu...stačí že ho slyším každý ráno v 5:30 jak vstává.

Tango :D to vypadá zajímavě, doma to prostuduju. Díky za tip:)

Odesláno

No nedá mi to se trochu nepochlubit :D

Pro tenhle případ bych asi volil to co linkoval Tango, nebo něco podobného, klasické obkladačky asi ne, možná nějaké desky, když už.

Odesláno

Asi neumím googlit, nebo google nerozumí mým požadavkům :roll:D

Oddie. Tož to je pěkné, hlavně ta mozaika :super

[upravil dne 17/1/14 13:53 od Fruktis]

• O 1 rok později...
Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Maličko se sem vetřu :) Budu dělat rekonstrukci, a zajímalo by mě na co je tahle černá elektro krabička... neví někdo? Vypadá že vede zespoda do bytu nademnou a netušim co je k ní připojený

post-21906-0-20585100-1422205514_thumb.j

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...