dovla Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Chystám sa vymeniť brzdovú kvapalinu na Partnerovi s ABS lebo je tam už dosť dlho. Autorizovaný servis sa mi moc navštíviť nechce, pretože ma nepustia dovnútra a moc k nim dôveru nemám. Prečítal som tu na fóre už veľa informácií o výmene a odvzdušňovaní bŕzd. Niekto toiný to vraj urobil v pohode klasicky - pumpovaním ,ďalší vraj musel mať zapnutý motor pri odvzdušňovaní .. atď. Na aute bez ABS som to už párkrát robil klasicky a urobil som to v OK . Vie niekto zasvetene poradiť ako to urobiť pri brzdách s ABS? A ešte v akom poradí treba odvzdušńovať? Vďaka Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 jestli chces vymenit brzdovku i v abs tak to jen za pomoci diagnostiky, jinak staci zaplej kliček a zacit PZ LZ PP LP kolo Citovat
Chip Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 U Vozidel s ABS by se mělo začínat na LP aby se nečistoty dostali nejkratší cestou ven, jinak potom tam nacpat novou brzdovku pod tlakem (plničkou) nebo přes diagnostiku postupně otvírat ventily ABS ale to nevim jestli jde u všech aut. když nemáš důvěru v autorizovny zkus něco jinýho (lepšího). Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 tam nejde o nečistoty, nečistota se tam nema jak dostat, tam jde o to vymenit starou kapalinu za novou ne? a samo zbavi mozneho vzduchu. Citovat
Chip Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 a proc je obcas brzdovka tmava skoro cerna, minimalne tam kde se trou gumicky o steny. ABS pumpy jsou na to pry haklive. jen Papouskuju to co nám tloukli do hlavy na školení, byval jsem stejneho nazoru ale jelikoz pracuji v ATE brzdovem centru tak bych mel prijmout jejich teorie:aut (znej docela logicky) [upravil dne 6/1/14 22:07 od Chip] Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 jeste jsem nevidel ko abs pumpu , mozna spis diky el. cerna brzdovka spise byvala od hadicek Citovat
Chip Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 to ja taky ne, jen ty na skoleni. jak jsem psal vyse drive jsem mel stejny pohled jako Ty a obcas jsem trochu na vazkach, kde je ta hranice pravdy a propagace prodeje Citovat
dovla Odesláno 6. leden 2014 Autor Odesláno 6. leden 2014 Rád by som vymenil kvapalinu v celom brzdovom systéme.Neviem či je to \"kóšer\" dať novú do brzd a potrubia a v ABS nechať starú srákoru. Ako sa bude potom chovať ABS? Hmm... viem, že aj v niektorých origo servisoch \"odr...\". A hlavne čo sa týka výmeny oleja. Ale je to o ludoch - servisákoch. Origo servis nie je lacný . A ešte aby ma aj ošmekli...? Takže radšej sa \"pozerám na prsty. \" [upravil dne 6/1/14 23:00 od dovla] Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 neber to ve zlem , chodíš např někdy na jídlo do restaurace?.......... Citovat
dovla Odesláno 6. leden 2014 Autor Odesláno 6. leden 2014 Pe.Tr: kam tým mieriš? Nie som reštauračný typ.Ale ver tomu,že keby som videl že nap. maso na taniery nemá váhu,ktorú deklarujú v menu,tak neváham a dám si ho prevážiť okamžite. Už som to párkrát urobil v podnikovej jedálni a mám pokoj. Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 no že kuchaři taky nechodíš koukat do kuchyně pod ruce... Citovat
dovla Odesláno 6. leden 2014 Autor Odesláno 6. leden 2014 Nepotrebujem \"pozerať na prsty\" niekomu o kom som si istý že ma neogabe.Ale keď mám vedomosti že niekde to nerobia celkom kóšer tak tam buď nejdem ,alebo chcem vidieť či spravili všetko za čo som zaplatil. Lebo aspoň tu V SK dosť často platí že ogabať = národný šport.A to nie len v servisoch. Vlastný príklad: išiel som s novým autom na prvú prehlidku tam kde som ho kúpil. Za servis som zaplatil nekresťanské prachy (1L oleja mi účtovali za takmer 1000SK) Pritom ten olej nestál v inej predajni ani polovicu.Chcel som aby mi vymenili mnou prinesený olej tak sa mi vyhrážali že to bude bez záruky a bez potvrdenia.To som tam mal ísť zasa aj na druhú prehliadku ? ha,ha ha to určite. Aj preto sa snažím robiť si sám údržbu ktorú zvládnem - olej, chladiaca kvap. brzdy(možno),filtre ... Citovat
dovla Odesláno 6. leden 2014 Autor Odesláno 6. leden 2014 Ale vraj sú aj niektoré servisy,kde možeš pozerať za sklom čo robia.Bohužial Peugeot servis nie je taký. Kamošovi tam menili olej a vymenili mu možno polovicu a zvyšok nechali starú gebuzinu.Potom s tým mal problémy. To by sa ti páčilo? Ale odbočili sme od témy. Niečo som sa dozvedel-za to všetkým vďaka. A zariadim sa podľa seba. [upravil dne 7/1/14 01:04 od dovla] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.