Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdar borci. Řeším problém s rozvodama. Měnil jsem rozvody. označil si vačky,ale jak jsem sundal řemenicu,tak se posunula klika a nastavil to zhruba do horní úvrati. Poskládal jsem to. Motor se točí normálně pře ráčnu,ale po nastartování klepe. Potřeboval bych nějakou info, kde má být klika v jaký poloze i vačky. Nikde nemůžu nic najít. Akorát na 2.0 motor a nemůžu to stáhnout,nejsem řádný člen. Já bydlím v Anglii a ani nemůžu zaplatit na českej účet. Nejde mi to. Byl by někdo ochotný a poradil mi. nebo nějaký odkaz,obrázek. Díky moc.

Odesláno

Super díky, teď se na to dívám,ale jak jsou na obrázku ty vačky, tak v realu ty díry na zaaretování jsou na sací vačce zhruba na 11 hodině a na výfukové cca na 4 hodině. A jak se zajišťuje klika,tak je klika zhruba v jaký poloze? horní uvrať,dolní, nebo někde mezi?

Odesláno

Dneska jsem nad tím laboroval a našel jsem jak na každý vačce,tak na klice dva různý aretační body a nevím,který jsou správný. Mám plánek a jsou tam dvě varianty a ani jedna není jak jsi mi poslal. A na setrváku je jedna díra jakoby uprostřed(cca 4mm hluboká) té velký díry a druhá jakoby vyosená(cca 8-10 mm hluboká), že není přímo na středu. Když to nastavím na tu co je ve středu,tak je píst na první válci hned u rozvodovýho řemene v dolní úvrati. A na druhou polohu je něco mezí HÚ a DÚ. Takže těch variant je víc. Blok bude stejnej,jak u 1.8,2.0 a 2.2 akorát kola na vačkách jsou jiný. Na sací vačce kde je variator je hranatý okýnko,ale nevím jestli má být na vrchní díře nebo na tý spodní. A na výfukový vlevo nebo vpravo? Přikládám obrázek návodu co byl u rozvodové sady. Ten aretační kolík na kliku je vjedný ose nebo je vyosenej? zeleně vybarvený díry jsou díry co jsou na autě.

post-52218-14109634766516_thumb.jpg

Odesláno

Tak jste mě moc nepomohli,ale poradil jsem si. Přikládám obrázek nastavení, kdyby někdy někdo řešil stejnej problém. Na setrváku je okýnko za poloosou a tam jsem to nastavil na díru,která je cca 8mm hluboká a vypadá trošku vyoseně. A vačky viz. obrázek. červené díry jsou správné.

post-52218-14109634779368_thumb.jpg

Odesláno

Straki, nepsal jsem, že nikdo nepomohl,ale že moc nepomohl. Viz vysvětlení výš. Mrkni se do těch dat ještě jednou na jakej typ motoru to byl. Já mám 2.2 3ZF označení motoru a rok výroby 12/04. Jestli tam není zrovna nějakej přelom co začli dělat jinak rozvody. Nevim. Ale fakt to nastavení není správný.

[upravil dne 30/12/13 20:40 od Robot-uk]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...