virten Odesláno 23. prosinec 2013 Odesláno 23. prosinec 2013 Zdravím, u mého P106 r.v 2001 mi začali z ničeho nic blbnout budíky. Například jedu a z ničeho nic obě ručičky klesnou a nevidím kolik jedu atd, když bouchnu do palubovky zase se to vrátí a podsvícení budíků taky blbne, jednou svítí normálně, jednou skoro vůbec, opět když bouchnu do palubovky tak se to někdy vzpamatuje. Tipuju to jen na nějaký špatný kontakt někde, co vy? Díky za odpověďi Citovat
Guest servisman Odesláno 23. prosinec 2013 Odesláno 23. prosinec 2013 Prakticky sis odpověděl sám, podívat se na konektory u budíku, zda není někde uvolněný , málo nastrčený. Citovat
virten Odesláno 3. leden 2014 Autor Odesláno 3. leden 2014 Tak jsme rozebrali budíky a zkontrolovali kontakty a nebylo tam nic špatně, svorkovnice byli OK a kontakty uplně čistý, takže špatným kontaktem to zřejmě není. Dále nás napadlo že by to mohlo být baterkou, jelikož čím víc zapnu topení, tím víc se zlumí podsvícení. Neví někdo co by to mohlo dělat? Citovat
kovy_s Odesláno 3. leden 2014 Odesláno 3. leden 2014 Baterku bych teda řekl , že spíš ne , když to dělají jenom samotný budíky , neproblikává třeba i stropní světýlko ? Citovat
virten Odesláno 3. leden 2014 Autor Odesláno 3. leden 2014 O tom nevím, ale když už jsme u toho, tak když mám vyplý motor ale otočený klíček a zaplá světla tak se nastavuje samo od sebe \"výška světěl\" která se nastavuje vpravo od volantu tím kolečkem ( poloha 0,1,2,3 atd) a slyším ten zvuk toho motorku těch světel a ve tmě vidím, jak se světla oddalují a přibližují. To začalo dělat i stěma budíkama, Citovat
kovy_s Odesláno 3. leden 2014 Odesláno 3. leden 2014 Tak nejjednodušší bude, když zkusíš jinou baterku ne ? Citovat
virten Odesláno 3. leden 2014 Autor Odesláno 3. leden 2014 Zítra vyzkouším a nenapadá někoho ještě něco, když už budu u toho? Citovat
kovy_s Odesláno 3. leden 2014 Odesláno 3. leden 2014 Já bych na baterku teda nesázel , ale tak zkusit to můžeš , spíš kontakt nějáký , nemusí to být v drátech , ale přímo v budíkách.. Citovat
FiFa_cze Odesláno 3. leden 2014 Odesláno 3. leden 2014 Tam bude závada jinde...To že se ti samy naklápí světla to baterkou určitě nebude a když píšeš, že po bouchnutí se ta palubka srovná a naskočí, tak to už vůbec nebude baterkou. Zkus jít ještě jednou po kontaktech. Prošplíchnout to nějakým kontaktolem a mrknout, jestli nejsou prodřeny izolace na drátech (alespoň na těch, co uvidíš). Jestli to nepomůže, tak leda zajet k autoelektrikáři a nebo jestli se v elektrice vyznáš, tak vzít měřák, pípák a zkusit všechno proměřit. Je možné, že bude nějakej drátek zlomenej a to samonaklápění světel bych viděl na ten kolečkovej přepínač, co máš pod volantem... Citovat
virten Odesláno 4. leden 2014 Autor Odesláno 4. leden 2014 Pravda, baterkou to není. Zkusím teda další možnosti co jste psali a za každý další nápad budu vděčný Citovat
MyP106 Odesláno 4. leden 2014 Odesláno 4. leden 2014 nebudou spíš někde prošlehnutý kabelový svazky co jdou k ovladači naklápění světel a taky k ovládání podsvícení budíků, jelikož jsou oba dva vedle sebe teda pokud máš obě kolečka rozeber ty ovladače a jdi po kabelových svazcích. Citovat
virten Odesláno 5. leden 2014 Autor Odesláno 5. leden 2014 Kolečko mám jen jedno na naklápění světel, podsvícení budíků si nastavuju tím \"čudlíkem v pravo\" na budíkách. Citovat
kovy_s Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 To by mě zajímalo jak ten čudlík vypadá ? Citovat
virten Odesláno 5. leden 2014 Autor Odesláno 5. leden 2014 http://postimg.org/image/t5bl4phwr/ např. takto [upravil dne 5/1/14 17:50 od virten] Citovat
virten Odesláno 5. leden 2014 Autor Odesláno 5. leden 2014 To je snad na nastavování času.... Pokud tento \"čudlík\" vpravo mačkám, nastavuju si jak chci aby mi svítili budíky, samozřejmě že se s tim dá i nastavovat čas, ale pokud mám nastartováno, nastavuju tím podsvícení. Citovat
Peta-k Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Tak to slysim poprve ze tim cudlem nastavujes podsviceni.dit to je na narizeni casu. Citovat
kovy_s Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Neasi já jsem právě běžel do auta a akorát jsem si rozladil hodiny Citovat
virten Odesláno 5. leden 2014 Autor Odesláno 5. leden 2014 Ne vážně, věřte mi, když jen otočím klíček na druhou polohu (před startem) a podržím déle ten čudlík, začne blikat čas a nastavuju ho. Pokud ale mám motor nastartovaný a začnu ten čudlík mačkat, začne se \"ztlumovat\" a \"zesilovat\" podsvícení. Really Citovat
MyP106 Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 nejsem si jistý ale neměl by ten čudlík po otáčení doprava doleva nastavovat hodiny a minuty a při stlačení nastavovat právě osvětlení palubky? tak vám ted nevím Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.