Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, u mého P106 r.v 2001 mi začali z ničeho nic blbnout budíky. Například jedu a z ničeho nic obě ručičky klesnou a nevidím kolik jedu atd, když bouchnu do palubovky zase se to vrátí a podsvícení budíků taky blbne, jednou svítí normálně, jednou skoro vůbec, opět když bouchnu do palubovky tak se to někdy vzpamatuje. Tipuju to jen na nějaký špatný kontakt někde, co vy? :) Díky za odpověďi

Guest servisman
Odesláno

Prakticky sis odpověděl sám, podívat se na konektory u budíku, zda není někde uvolněný , málo nastrčený.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsme rozebrali budíky a zkontrolovali kontakty a nebylo tam nic špatně, svorkovnice byli OK a kontakty uplně čistý, takže špatným kontaktem to zřejmě není. Dále nás napadlo že by to mohlo být baterkou, jelikož čím víc zapnu topení, tím víc se zlumí podsvícení. Neví někdo co by to mohlo dělat?

Odesláno

O tom nevím, ale když už jsme u toho, tak když mám vyplý motor ale otočený klíček a zaplá světla tak se nastavuje samo od sebe \"výška světěl\" která se nastavuje vpravo od volantu tím kolečkem ( poloha 0,1,2,3 atd) a slyším ten zvuk toho motorku těch světel a ve tmě vidím, jak se světla oddalují a přibližují. To začalo dělat i stěma budíkama,

Odesláno

Já bych na baterku teda nesázel , ale tak zkusit to můžeš , spíš kontakt nějáký , nemusí to být v drátech , ale přímo v budíkách..

Odesláno

Tam bude závada jinde...To že se ti samy naklápí světla to baterkou určitě nebude a když píšeš, že po bouchnutí se ta palubka srovná a naskočí, tak to už vůbec nebude baterkou. Zkus jít ještě jednou po kontaktech. Prošplíchnout to nějakým kontaktolem a mrknout, jestli nejsou prodřeny izolace na drátech (alespoň na těch, co uvidíš). Jestli to nepomůže, tak leda zajet k autoelektrikáři a nebo jestli se v elektrice vyznáš, tak vzít měřák, pípák a zkusit všechno proměřit. Je možné, že bude nějakej drátek zlomenej a to samonaklápění světel bych viděl na ten kolečkovej přepínač, co máš pod volantem...

Odesláno

nebudou spíš někde prošlehnutý kabelový svazky co jdou k ovladači naklápění světel a taky k ovládání podsvícení budíků, jelikož jsou oba dva vedle sebe teda pokud máš obě kolečka rozeber ty ovladače a jdi po kabelových svazcích.

Odesláno
To je snad na nastavování času....

Pokud tento \"čudlík\" vpravo mačkám, nastavuju si jak chci aby mi svítili budíky, samozřejmě že se s tim dá i nastavovat čas, ale pokud mám nastartováno, nastavuju tím podsvícení.

Odesláno

Ne vážně, věřte mi, když jen otočím klíček na druhou polohu (před startem) a podržím déle ten čudlík, začne blikat čas a nastavuju ho. Pokud ale mám motor nastartovaný a začnu ten čudlík mačkat, začne se \"ztlumovat\" a \"zesilovat\" podsvícení. Really :roker

Odesláno

nejsem si jistý ale neměl by ten čudlík po otáčení doprava doleva nastavovat hodiny a minuty a při stlačení nastavovat právě osvětlení palubky? tak vám ted nevím :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...