kox Odesláno 2. prosinec 2013 Odesláno 2. prosinec 2013 Zdravím lidi, může mi někdo říct jaký se dělá nebo jaký kdo dělal servis po 145...km co se týče motoru? Co vše by se mělo zkontrolovat a vyměnit? Jedná se o 307cc 2.0i Citovat
P607Olda Odesláno 2. prosinec 2013 Odesláno 2. prosinec 2013 Psal jsem jinde, tak jenom nakopíruju celý příspěvek: Oscanuj si celý TP (technický průkaz). Veď si tabulku, kdy se vyměňoval: 1. olej v motoru (interval 20t.) 2. vzduchový filtr (interval 40 t.) 3. pylový filtr (20 t. nebo jednou ročně, záleží, jak máš choulostivý nos) 4. filtr nafty (interval 40 nebo 60 t.) 5. olej v převodovce (já měním po 60 t., ale není to povinné) 6. rozvody (interval 120 t.???) 7. termín STK (max. interval 2 roky, přesně na den) Intervaly si upřesni podle svého auta. Pokud nemáš důvěryhodné záznamy od předchozího majitele, nechej vyměnit olej v motoru. A ještě důležitější (!!) je udělat rozvody. Když se zanedbají rozvody a přeskočí řemen, tak hrozí oprava za asi 50 tisíc. Tak hodně úspěchů. Moje rady nemusí být definitivní - sejde se tady více názorů a ty si vybereš. [upravil dne 2.12.2013 11:51 od P607Olda] Citovat
P607Olda Odesláno 2. prosinec 2013 Odesláno 2. prosinec 2013 A ještě tedy doplním: Při výměně oleje se kontroluje podvozek, vůle v něm a brzdy (destičky, kotouče). Vyměnit můžeš také brzdovou kapalinu a chladicí kapalinu, výrobce předepisuje asi co 2 roky. Ostatní závady bych opravoval, až se projeví. [upravil dne 2.12.2013 11:55 od P607Olda] Citovat
vendelinek Odesláno 2. prosinec 2013 Odesláno 2. prosinec 2013 přesně jak psal kolega,tak si to i zapisuju a používám tady to www.elektronicka-servisni-knizka.cz je to přehledný a mám o všem záznam co jsem kdy udělal nebo si dal měnit Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.