Jump to content

čidlo podtlaku

urcin
 Share

Recommended Posts

• 4 weeks later...

tak to je mi záhada:o...ona mi to totiž \"řekla\" ŘJ přes blik-code...a ty kody jsem sebral tady na foru...Je to závada č. 33 (MAF/MAP čidlo podtlaku v sacím potrubí)...takle to je napsaný, tak teda nevim...:roll...A ty máš chytrou knížku??

[upravil dne 27.9.05 ccatar]

Ja mam knizku \"Vstrikovaci zarizeni zazehovych mororu\" od Vladimira Motejla. Velmi dobra knizka.

Cakal som na nu 2 tyzdne, ale oplatilo sa.

System Mono-Jetronic ma tieto prvky:

Akcne cleny su:

-vstrekovaci ventil

-ovladac skrtiacej klapky (tzv. krokovy motor, v skutocnosti to krokovy motor nie je, je to jednosmerny motorcek)

-regeneracny ventil s aktivnym uhlim

-cerpadlove rele

Vstupy do ECU su:

-poloha skrtiacej klapky (potenciometer - ma 4 drahy - 2 hlavne a 2 opravne)

-snimac teploty nasavaneho vzduchu (je vo vstrekovacej jednotke)

-snimac teploty chladiacej kvapaliny

-snimac otacok

-lambda sonda

-spinac volnobehu (je na hriadeli ovladaca skrtiacej klapky)

Dufam, ze som nic nezabudol... :myslim

System Mono-Jetronic by mal byt pouzity u P205 1,1 a 1,4 a P309 1,4 (to mozem potvrdit :roker )

Inac, mne ta vyblikavacia diagnostika nefunguje - nezacne mi to vobec blikat. A neviem preco...:myslim

• 1 year later...

Zdravím,já mám 1,6i motor výfukovejma svodama dozadu a čidlo podtlaku nasávanýho vzduchu mám hned za přední maskou a je přidělaný na 3 šroubech na takovým projúhelníkovým plechu ze spoda,takže jsou vidět jen ty šrouby.. A měl by jsi ho najít podle toho,že do něj vede hadička a káblík a v té hadičce by měl být podtlak.. Mě tohle čidlo umřelo a dělalo mi to festovní paseku v motoru a tak jsem jej odpojil a hadičku zaslepil a taky to jede,ale nevím jestli je to dobrý řešení na delší dobu.. Tak zdarec a hodně zdaru..