AnRy99 Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 Čaute chlapi, skúsim sa opýtať ešte tu. Rozoberám to už v tomto vlákne ale poradili mi aby som to skúsil ešte tu. Vymenil som si spojku za novú LUK. Komplet spojkovú sadu + nový zotrvačník. Stará spojka mi pískala a pomaly sa mi nedalo na nej jazdiť. Dal som novú ale hneď nastal problém. Pri rozbehu mi trase autom, vyzerá to akoby sa šlo rozpadnúť ale ako sa rozbehnem auto ide uplne super ako by sa nič nedialo. Robí to len čisto pri rozbehu. Zdá sa mi že to troška prestalo, alebo som sa stým už naučil jazdiť lebo ak akcelerujem pomalinky tak to neni skoro vôbec cítiť, samozrejme ak sa nerozbieham do kopca vtedy je to vacsi problem. Dalsi problem je ze ked stojím na neutráli tak počujem, zrejme zo spojky konkrétne zo zotrvaku take jemné rezonovanie, akoby tam niečo triaslo a klepkalo. Ked stlačím spojku tak to zosilnie, jemné rezonovanie akoby bolo čosi povolené alebo malo vôľu. Ale na 100 % to ide zo spojky, nerobilo to predtým a ten zvuk ma tam navádza. A keď vypínam motor tak počuť taký kovový zvuk, akoby sa zrejme zotrvačník ešte dotáčal. Také kovové zbuchanie, dotáčanie. Kde je problém? Je zotrvačník zlý, príp. spojka, alebo ako mi napísal koblih, není možnosť že by bola spojka zle vystredená? Máte s týmto niekto už skústenosti? Prosím o radu, som už zúfalý Citovat
Altman Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 Jo pane tak to je nejspíš \"výsuvné ložisko spojky\". Nejspíš je tam blbě nandané nebo je vadné už z výroby. Dělá mi to to isté. Citovat
AnRy99 Odesláno 18. listopad 2013 Autor Odesláno 18. listopad 2013 Vytlacne lozisko spojky? a to prečo? ty si to uz doriesil? alebo to este len ideš riesiť? Citovat
Altman Odesláno 18. listopad 2013 Odesláno 18. listopad 2013 Ne při výměně jsme to tam nějak blbě dali a ono se seklo. Když jsme to tam pak dali správně tak už házelo. Někde jsem o tom už četl že je to docela častý. Sám píšeš že se ti to děje jen při rozjezdu, tedy když pouštíš spojku.. Citovat
AnRy99 Odesláno 18. listopad 2013 Autor Odesláno 18. listopad 2013 no ale co je potom ten rachotiaci zvuk pri vypinani motora? a to rezonovanie pri volnobehu? to je tiez spolocne s tym vypinacim loziskom? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.