Jump to content

vymena manzety na poloose u 406

jack
 Share

Recommended Posts

Zdarek

vcera jsem delal kontrolu vseho na 406 TD,jedu ted no Nemecka na rallye a zjistil jsem ze mam u L poloosy,u prevodovky prasklou manzetu.

Tak jsem hned hlavne hledal jestli mam tak velkou golu na povoleni poloosi, je tam 36, dlouho jsem hledal protoze ta se skoro nepouziva.

Dneska koupim nanzetu a vymenim.

Z te prevodovky se to jen vytahne?nebo je to tam nacvaknuty?

Nerozpadne se to nejak?Na co dat hlavne pozor?

Povolit cep na rameni,vycvahnout, odklonit a mela by jit ven,ne.

Pak se kloub normalne odrazi jako u favorita?Abych tam mohl dat tu manzetu?

Dikys za radu

znám to jenom na 405ce,dělal jsem to nedávno před dovčou,ale snad to nebude proti 406ce velkej rozdíl.Vypustit olej z převodovky,povolit matku na poloose,odpojit(vyšroubovat) stabilizátor na rameni,stáhnout spodní kulák na rameni,vytáhnout poloosu.Je tam jenom zacvaklá jak u favorita.Rozdělat,pozor,a? se ti nevysypou jehličky z trip.ložiska.Mě se osvědčilo opatrně sundat unašeč a kouskem pruhu látky to zavázat.Dál sundat to tri.ložisko,měl by tam být pojistnej kroužek,já ho tam neměl a na tom tisicihranu byl jenom zásek majzlem,stáhnout,vyměnit manžetu a montáž opačný postup.Perlička na konec:já tam dal manžetu z feličky,stála 22 kč a pasuje tam naprosto přesně,najel jsem s tím zatím 3000km a žádný problém.Toto je moje zkušenost s manžetou na 405ce jak je to na 406ce nevím,snad je to stejný.:papa

je to stejná manžeta i na fáčko ale na novej model.Poloosa má stejnej průměr a unašeč je o něco větší,ale jde to na to nasadit úplne v pohodě(dělal jsem to na autě nevyndaval jsem unašeč,abych nemusel vypouštět olej),a dal jsem to tam snadno.Jinak origo manžeta by mě stála kolem 300kč a to je rozdíl!