soundlovers Odesláno 14. září 2013 Odesláno 14. září 2013 Hezký den všem, mám Partnera rv 97 1,4i a další dobu pozoruji při otevřeném okně takový šelest od předního kola, nechal jsem tedy zkontrolovat brzdy komplet a i celou nápravu nic volného brzdy jdou dobře... tak jsem to nechal být.. pak jsem zjsitil že při otáčení kol vrže plastová poklice na kole-když krokem tlačím auto je slyšet ten plast jak vrže- jakoby disk byl špatný-jakoby pružil disk kola-je to možné? Nic dále jezdím a najednou slyším pískání jako když jede vlak motoráček v zatáčce-tak to píská kov o kov a to se mi ted stalo..... nejde to od motoru ani od brzd....jen za jizdy cca od 30-90 km/h.a velmi silné pískání chvilku slyšet pak ne...Zkoušel jsem kloub v plném rejdu nic není slyšet ale po ohmnatáné poloosy cvaká v tom kloubovém uložení co je blíže u převodovky, kloub u kolo je pevný.Když vemu rukou poloosu před a za kloubem tak je tam vůle-cvaká kov na kov ne v axialním ale radiálním tahu.Polosa má najeto 400tis km. Je to na výměnu? Vůle je na obou poloosách v tom kloubu blíže k převodovce. Díky za radu a jakou poloosu koupit a kde? [upravil dne 18.9.2013 11:47 AM od soundlovers] Citovat
velkybanan Odesláno 15. září 2013 Odesláno 15. září 2013 většinou to jsou pružinky v kloubech u převodovky.Prostě prasknou a pAK se tam rozemílají. Citovat
soundlovers Odesláno 15. září 2013 Autor Odesláno 15. září 2013 dekuji za radu asi to bude tim... ten vnitřní kloub cvaká pokud s ním radiálně pohybuji....má někdo zkušenosti jakou poloosu dát? Nebo to jde opravit? výrobce ?Novu či repasovanou? Na poloose je v jedné části gumový nebo pryžový kroužek-k čemu to slouží? Na nové poloose dle fotek z webů prodejců ten kroužek není-proč? díky moc... Citovat
joshiki Odesláno 15. září 2013 Odesláno 15. září 2013 včera jsem si měnil poloosu (p206) koupil jsem poloosu novou, ale nejsem si jistý kvalitou, stála stejně jako díly na repas cca 1,5k, takže o kvalitě se nedělám iluze. Gumový kroužek nejspíš chrání gufero v převodovce před bordelem pohybujícím se mezi silnicí a oným guferem. Opravit by to mělo jít, výměnou homokinetických kloubů. Citovat
soundlovers Odesláno 16. září 2013 Autor Odesláno 16. září 2013 dekuji za reakci, jen porád nevím k čemu je na polose takový gumový či pryžový kroužek-kolečko je to na poloose myslím že to nebude žádný chránič nebo ano? Popíše to nekdo podrobněji jakou má funkci a proč není na nových osách? díky moc Citovat
joshiki Odesláno 16. září 2013 Odesláno 16. září 2013 prostě ten kroužek je před guferem=>chrání ho ...kroužek není ve styku žádnou plochou s jinou součástí než je průměr hřídele na které je nasazený na nových nejspíš není, protože se buďto neosvědčil nebo je tam zbytečný Citovat
soundlovers Odesláno 17. září 2013 Autor Odesláno 17. září 2013 ted auto zase jede normálně nic nepíská, v plném rejdu nic neklepe, jen je radiální vůle na vnitřním kloubu poloos...kdyz rukou zapáčím cvaká to tam.. mám to vyměnit nebo jezdit dál? Dekuji Citovat
soundlovers Odesláno 18. září 2013 Autor Odesláno 18. září 2013 stále váhám zda poloosy vymenit nebo to ejste vydrží-viz popis výše, pokud vyměnit jaké poloosy-výrobce, diky moc Citovat
soundlovers Odesláno 18. září 2013 Autor Odesláno 18. září 2013 tak bud nechám polosu repasovat dělá to nějaký chlapík V Kopřivnice-Lubině cca 5000 za obě poloosy nebo koupit novou nebo repasovanou ale nevím jaká by byla nejlepší i cenově min. chci najet ještě na autě 100k km.....poradí někdo? Citovat
Dopiťák Odesláno 18. září 2013 Odesláno 18. září 2013 a teď jde o to jestli to je vůbec poloosa ...poloosa nepíská, ta mlátí ..pokud něco píská od kola mohlo by to být ložisko .. Citovat
soundlovers Odesláno 19. září 2013 Autor Odesláno 19. září 2013 právě se zdá poloosa nejpravdepodobnejší... ložiska nová cca 2 roky-otáčí se dobře, bez vůle, nehlučí.... poloosa-vnitřní kloub má vůli radiální-cvaká ale při jízdě nic není slyšet-pískalo to ale ted jiz ne asi se neco rozemlelo a ted je klid před bouří...jen envím jakou poloosu mám koupit aby vydržela.... nekdo říká tu jiný zase onu..... Citovat
soundlovers Odesláno 22. září 2013 Autor Odesláno 22. září 2013 Ale KYB-KAYABA delá jen tlumiče, sady a pružiny viz web výrobce.....když studuji různé stránky prodejců tak ceny dílů jsou rozdílné i 50% ....stále tápám kde koupit: tlumiče, horní uložení, pružiny, silentbloky ramen, poloosy...poradí ěnkdo fakt dobrého prodejce? Cena, kvalita, dostupnost, reklamce.. díky moc... Citovat
Dančák Odesláno 22. září 2013 Odesláno 22. září 2013 doporučím člena z klubu: badisak - v inzerci má svoje téma, ceny i jednání super! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.