Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hezký den všem, mám Partnera rv 97 1,4i a další dobu pozoruji při otevřeném okně takový šelest od předního kola, nechal jsem tedy zkontrolovat brzdy komplet a i celou nápravu nic volného brzdy jdou dobře... tak jsem to nechal být.. pak jsem zjsitil že při otáčení kol vrže plastová poklice na kole-když krokem tlačím auto je slyšet ten plast jak vrže- jakoby disk byl špatný-jakoby pružil disk kola-je to možné? Nic dále jezdím a najednou slyším pískání jako když jede vlak motoráček v zatáčce-tak to píská kov o kov a to se mi ted stalo..... nejde to od motoru ani od brzd....jen za jizdy cca od 30-90 km/h.a velmi silné pískání chvilku slyšet pak ne...Zkoušel jsem kloub v plném rejdu nic není slyšet ale po ohmnatáné poloosy cvaká v tom kloubovém uložení co je blíže u převodovky, kloub u kolo je pevný.Když vemu rukou poloosu před a za kloubem tak je tam vůle-cvaká kov na kov ne v axialním ale radiálním tahu.Polosa má najeto 400tis km. Je to na výměnu? Vůle je na obou poloosách v tom kloubu blíže k převodovce. Díky za radu a jakou poloosu koupit a kde?:myslim

[upravil dne 18.9.2013 11:47 AM od soundlovers]

Odesláno

dekuji za radu asi to bude tim... ten vnitřní kloub cvaká pokud s ním radiálně pohybuji....má někdo zkušenosti jakou poloosu dát? Nebo to jde opravit? výrobce ?Novu či repasovanou? Na poloose je v jedné části gumový nebo pryžový kroužek-k čemu to slouží? Na nové poloose dle fotek z webů prodejců ten kroužek není-proč? díky moc...

Odesláno

včera jsem si měnil poloosu (p206) koupil jsem poloosu novou, ale nejsem si jistý kvalitou, stála stejně jako díly na repas cca 1,5k, takže o kvalitě se nedělám iluze. Gumový kroužek nejspíš chrání gufero v převodovce před bordelem pohybujícím se mezi silnicí a oným guferem. Opravit by to mělo jít, výměnou homokinetických kloubů.:)

Odesláno

dekuji za reakci, jen porád nevím k čemu je na polose takový gumový či pryžový kroužek-kolečko je to na poloose myslím že to nebude žádný chránič nebo ano? Popíše to nekdo podrobněji jakou má funkci a proč není na nových osách? díky moc

Odesláno

prostě ten kroužek je před guferem=>chrání ho ...kroužek není ve styku žádnou plochou s jinou součástí než je průměr hřídele na které je nasazený

na nových nejspíš není, protože se buďto neosvědčil nebo je tam zbytečný :D

Odesláno

ted auto zase jede normálně nic nepíská, v plném rejdu nic neklepe, jen je radiální vůle na vnitřním kloubu poloos...kdyz rukou zapáčím cvaká to tam.. mám to vyměnit nebo jezdit dál? Dekuji

:myslim

Odesláno

tak bud nechám polosu repasovat dělá to nějaký chlapík V Kopřivnice-Lubině cca 5000 za obě poloosy nebo koupit novou nebo repasovanou ale nevím jaká by byla nejlepší i cenově min. chci najet ještě na autě 100k km.....poradí někdo?

Odesláno

právě se zdá poloosa nejpravdepodobnejší... ložiska nová cca 2 roky-otáčí se dobře, bez vůle, nehlučí.... poloosa-vnitřní kloub má vůli radiální-cvaká ale při jízdě nic není slyšet-pískalo to ale ted jiz ne asi se neco rozemlelo a ted je klid před bouří...jen envím jakou poloosu mám koupit aby vydržela.... nekdo říká tu jiný zase onu.....:myslim

Odesláno

Ale KYB-KAYABA delá jen tlumiče, sady a pružiny viz web výrobce.....když studuji různé stránky prodejců tak ceny dílů jsou rozdílné i 50% ....stále tápám kde koupit: tlumiče, horní uložení, pružiny, silentbloky ramen, poloosy...poradí ěnkdo fakt dobrého prodejce? Cena, kvalita, dostupnost, reklamce.. díky moc...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...