0xEEr Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Ahoj vsichni, zacala mi zlobit spojka. Teda, uz mi zlobila driv (pouze v zime), ale neprikladal jsem tomu moc velkou vahu. Az dneska, kdyz jsem zustal viset na kolejich, jsem se rozhodl, ze to musim zacit resit. Stava se mi, ze proste proslapavam spojku. Ozve se takove neprijemne lupnuti a nemuzu preradit. Proslapnu ji treba i petkrat po sobe. Pak se to ale chytne a dalsich XYZ slapnuti je ok. Ale nekdy to takhle zlobi. Driv se mi to stavalo ciste v zime, a ted najednou i v lete. Mohl by mi tu nekdo ze zkusenejsich poradit, co je potreba vymenit a kolik by stala cca oprava? Mam najeto 133 tisíc. Je to teda auto z bazaru, takze netusim, jestli uz nebyla nekdy vymenena... Moc diky za info.. Citovat
ChouLu Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Samoštělovací lanko.. cca 1000Kč v AK... pokud tě to někde nechá, tak se o nechá operativně řešit podložkou na lanko přímo na páce spojky na převodovce.. ale samozřejmě lanko vyměnit co nejdříve Citovat
velkybanan Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 spíše je lanko na konci a spojka KO když se podíváš na ten samostav je hodně vytaženej a prohnutej?jestli jo KO spojka nebo je už na odchodu Citovat
ChouLu Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 Tyhle příznaky odpovídají lanku.. lupne v tom Citovat
velkybanan Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 to ano lupne a prošlápneš až na podlahu,protože je lanko na konci štelování. měl jsem to na autě a spojka byla kantáre,vyměněna spojka a lanko zůstalo původní a šlape jak hodinky:super Citovat
peugeot 206 Odesláno 13. červenec 2013 Odesláno 13. červenec 2013 tiež mi to robilo pri cca 70 000km a to spojka nemože byť v čudu v servise mi povedali že lanko a aj tak bolo nechal som tam 35e za lanko Citovat
Jans206 Odesláno 14. červenec 2013 Odesláno 14. červenec 2013 Měl jsem úplně to stejný. přece význam samoštelovacího lanka je ten, že se vytahuje a nastavuje samo podle toho, jak se spojka opotřebovaná. To znamená, pokud se už nemůže dál vytáhnout lupne to a pedál se zasekne. Nebo se pletu? Jak jsem psal měl jsem úplně to stejný a nechal jsem vyměnit jak celou spojku tak i lanko, od tý doby klid. Je to už rok a na tachometru bylo cca 140 000. Citovat
0xEEr Odesláno 14. červenec 2013 Autor Odesláno 14. červenec 2013 Měl jsem úplně to stejný. přece význam samoštelovacího lanka je ten, že se vytahuje a nastavuje samo podle toho, jak se spojka opotřebovaná. To znamená, pokud se už nemůže dál vytáhnout lupne to a pedál se zasekne. Nebo se pletu? Jak jsem psal měl jsem úplně to stejný a nechal jsem vyměnit jak celou spojku tak i lanko, od tý doby klid. Je to už rok a na tachometru bylo cca 140 000. Na kolik te vysla komplet oprava? Diky. Citovat
Dave_GTI Odesláno 14. červenec 2013 Odesláno 14. červenec 2013 Mě samoštělovací lanko taky blblo, nakonec prdlo. Dal jsem štelovací šroubem a na půl roku klid... Pka odešla celá spojka. Byla už tenkrát prostě KO... Spojku jsem vyměnil komplet a lanko dal opět samoštelovací originál. A mám klid.... Výměnu jsem si dělal sám, takže cca 3000 komplet. Citovat
Jans206 Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 Měl jsem úplně to stejný. přece význam samoštelovacího lanka je ten, že se vytahuje a nastavuje samo podle toho, jak se spojka opotřebovaná. To znamená, pokud se už nemůže dál vytáhnout lupne to a pedál se zasekne. Nebo se pletu? Jak jsem psal měl jsem úplně to stejný a nechal jsem vyměnit jak celou spojku tak i lanko, od tý doby klid. Je to už rok a na tachometru bylo cca 140 000. Na kolik te vysla komplet oprava? Diky. Ono se mi tam ještě měnilo nějaký gufero atd... Ale cenu ti neřeknu, jelikož si jí nepamatuju. Nebylo to nic hroznýho, je to spotřební zboží tak to nech vyměnit a budeš mít zas na nějakou dobu klid. Citovat
command Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 Měl jsem úplně to stejný. přece význam samoštelovacího lanka je ten, že se vytahuje a nastavuje samo podle toho, jak se spojka opotřebovaná. To znamená, pokud se už nemůže dál vytáhnout lupne to a pedál se zasekne. Nebo se pletu? Jak jsem psal měl jsem úplně to stejný a nechal jsem vyměnit jak celou spojku tak i lanko, od tý doby klid. Je to už rok a na tachometru bylo cca 140 000. Nemusi to byt aj v spojke ja som menil spojku pred 2 rokmi a lanko mi toto robilo minuly rok vymenil som ho a je klud spojka bola valeo tak pocyhbujem ze by za rok bola KO Citovat
Jans206 Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 no už se mi podařilo odpálit spojku i za míň jak rok... Ale ty nemáš samoštelovací spojkový lanko nebo jo? Citovat
command Odesláno 18. červenec 2013 Odesláno 18. červenec 2013 no už se mi podařilo odpálit spojku i za míň jak rok... Ale ty nemáš samoštelovací spojkový lanko nebo jo? Povodne bolo samostelovacie a kupil som zase samostel. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. červenec 2013 Odesláno 18. červenec 2013 Inak si nenapisal, ani aky rocnik auta mas, ani aky motor. Ťažko potom odhadovať cenu dielov, a cenu za opravu. Ak ide spojka v pohode, kde zabera ? Až hore ? Citovat
Jans206 Odesláno 18. červenec 2013 Odesláno 18. červenec 2013 cenu dílů + práce bude zhruba stejná ale dlouho se nám tu tazatel neukázal, tak třeba má vyřešeno Citovat
0xEEr Odesláno 21. červenec 2013 Autor Odesláno 21. červenec 2013 Je to rok 2002, 1.4. Jj, zabira spis v horni casti.. Ted jsem o vikendu najezdil 300km a ani jeden problem. Zejtra se ale stejne zastavim v servisu a domluvim se s nimi, jestli by mi to mohli spravit.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.