Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj vsichni,

zacala mi zlobit spojka. Teda, uz mi zlobila driv (pouze v zime), ale neprikladal jsem tomu moc velkou vahu.

Az dneska, kdyz jsem zustal viset na kolejich, jsem se rozhodl, ze to musim zacit resit.

Stava se mi, ze proste proslapavam spojku. Ozve se takove neprijemne lupnuti a nemuzu preradit. Proslapnu ji treba i petkrat po sobe.

Pak se to ale chytne a dalsich XYZ slapnuti je ok. Ale nekdy to takhle zlobi. Driv se mi to stavalo ciste v zime, a ted najednou i v lete.

Mohl by mi tu nekdo ze zkusenejsich poradit, co je potreba vymenit a kolik by stala cca oprava?

Mam najeto 133 tisíc. Je to teda auto z bazaru, takze netusim, jestli uz nebyla nekdy vymenena...

Moc diky za info..

Odesláno

Samoštělovací lanko.. cca 1000Kč v AK... pokud tě to někde nechá, tak se o nechá operativně řešit podložkou na lanko přímo na páce spojky na převodovce.. ale samozřejmě lanko vyměnit co nejdříve :)

Odesláno

to ano lupne a prošlápneš až na podlahu,protože je lanko na konci štelování.

měl jsem to na autě a spojka byla kantáre,vyměněna spojka a lanko zůstalo původní a šlape jak hodinky:super

Odesláno

Měl jsem úplně to stejný.

přece význam samoštelovacího lanka je ten, že se vytahuje a nastavuje samo podle toho, jak se spojka opotřebovaná. To znamená, pokud se už nemůže dál vytáhnout lupne to a pedál se zasekne. Nebo se pletu?

Jak jsem psal měl jsem úplně to stejný a nechal jsem vyměnit jak celou spojku tak i lanko, od tý doby klid. Je to už rok a na tachometru bylo cca 140 000.

Odesláno

přece význam samoštelovacího lanka je ten, že se vytahuje a nastavuje samo podle toho, jak se spojka opotřebovaná. To znamená, pokud se už nemůže dál vytáhnout lupne to a pedál se zasekne. Nebo se pletu?

Jak jsem psal měl jsem úplně to stejný a nechal jsem vyměnit jak celou spojku tak i lanko, od tý doby klid. Je to už rok a na tachometru bylo cca 140 000.

Na kolik te vysla komplet oprava? Diky.

Odesláno

Mě samoštělovací lanko taky blblo, nakonec prdlo. Dal jsem štelovací šroubem a na půl roku klid...

Pka odešla celá spojka. Byla už tenkrát prostě KO...

Spojku jsem vyměnil komplet a lanko dal opět samoštelovací originál. A mám klid....

Výměnu jsem si dělal sám, takže cca 3000 komplet.

Odesláno

Na kolik te vysla komplet oprava? Diky.

Ono se mi tam ještě měnilo nějaký gufero atd...

Ale cenu ti neřeknu, jelikož si jí nepamatuju. Nebylo to nic hroznýho, je to spotřební zboží tak to nech vyměnit a budeš mít zas na nějakou dobu klid.

Odesláno

Nemusi to byt aj v spojke ja som menil spojku pred 2 rokmi a lanko mi toto robilo minuly rok vymenil som ho a je klud spojka bola valeo tak pocyhbujem ze by za rok bola KO
Odesláno
no už se mi podařilo odpálit spojku i za míň jak rok...

Ale ty nemáš samoštelovací spojkový lanko nebo jo?

Povodne bolo samostelovacie a kupil som zase samostel.
Odesláno

Inak si nenapisal, ani aky rocnik auta mas, ani aky motor.

Ťažko potom odhadovať cenu dielov, a cenu za opravu.

Ak ide spojka v pohode, kde zabera ? Až hore ?

Odesláno

Je to rok 2002, 1.4.

Jj, zabira spis v horni casti.. Ted jsem o vikendu najezdil 300km a ani jeden problem.

Zejtra se ale stejne zastavim v servisu a domluvim se s nimi, jestli by mi to mohli spravit.. :roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...