pepek1985 Odesláno 6. červen 2013 Odesláno 6. červen 2013 Ahojte, chcem sa spytat ci niekto nepozna dobru WWW stranku slovensku kde si možem objednat kryt na motor do Peugeot 307, 1,6 HDi. a tiez sa chcem spytat ci mi pomoze tento kryt k odhlucneniu, nakolko vo vnutri auta mam dost velky hluk. alebo ci mam hladat neaky samolepiaci material ktory nalepim na vnutornu stranu kapoty ? prosim o normalne rady.. dakujem. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. červen 2013 Odesláno 6. červen 2013 kryt motoru jen peugeot nebo vrakoviště na kapotu je taky origo kryt, nebo si ji polepit sám nějakým molitanem? Citovat
pepek1985 Odesláno 6. červen 2013 Autor Odesláno 6. červen 2013 kryt motoru skor z neakeho e-shopu. a ak je nieco v rozumnej cene, co si sam viem nalepit z neakeho materialu na kapotu. urcite su neake stranky, potrebujem poradit. diky Citovat
Honza z Nera Odesláno 6. červen 2013 Odesláno 6. červen 2013 Pozor, pouze molitan je málo. Ten materiál musí splňovat nějaké vlastnosti co se týče teploty, bodu vzplanutí atd. Kryt motoru jinak hlučnost nijak nevyřeší. Dobrý e-shop třeba zde http://www.prohifi.cz/ hledej pod kolonkou Montážní materiál. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. červen 2013 Odesláno 6. červen 2013 to máš pravdu, neuvědomil jsem si, že ten molitan napitý palivem nebo olejem dobře hoří, co nám v podniku kdysi vyhořelo Tater 148...,ty měly kapoty motoru polepené zespodu právě molitanem Citovat
pepek1985 Odesláno 6. červen 2013 Autor Odesláno 6. červen 2013 ozzy56: a aky tmiaci materiál si mam vybrat ? aky je najvhodnejsi ? rozmer ? mam si odmerat kapotu do tvaru obdlznika, oni mi to poslu ako jeden kus a ja si to poorezavam do potrebnych rozmerov ? Citovat
ozzy56 Odesláno 6. červen 2013 Odesláno 6. červen 2013 nad mým příspěvkem je odkaz, možná bude dobré si ho přečíst:myslim, co si vybereš, budeš mít... ano, plochu změřit jak píšeš a pak obřezat do požadovaného tvaru Citovat
pepek1985 Odesláno 6. červen 2013 Autor Odesláno 6. červen 2013 no ja som to skor myslel tak, že ake mas ty skusenosti s tym materialom. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. červen 2013 Odesláno 6. červen 2013 já bych koupil na vrakárně origo deku na kapotu a tu třeba ještě podlepil centimetrovým molitanem (lepidlo Chemopren)--ta deka je připevněna plastovýma cvokama Citovat
Qcko Odesláno 6. červen 2013 Odesláno 6. červen 2013 Este taky detail, aby si nebol sklamany, tak kryt na motor ani koberec pod kapotu ti nepomozu aby bolo v interieri tichsie Citovat
Honza z Nera Odesláno 7. červen 2013 Odesláno 7. červen 2013 Qcko má pravdu. Pokud chceš ticho v autě je nutné začít od podvozku odkud jde hluk nejvíc a až poté řešit kryt motoru a jiné ptákoviny. Prostuduj ten odkaz co jsem dával. Mají tam nejen materiál na tlumení, ale i informace jak ho použít nebo na co se soustředit. Níže zde uvádím odpověď od fa Prohifi na můj dotaz. Ptal jsem zhruba na to podobné co ty. Dobrý večer, díky za Váš dotaz. S odhlučňováním automobilů máme spoustu zkušeností a byl jsem překvapen, jakých výsledků lze dosáhnout. Zvláště u automobilů, které téměř nejsou tlumené z výroby dochází po rozumné investici k velmi výrazným změnám a k celkovému výraznému zvýšení komfortu při jízdě. Většinu hluku v automobilu tvoří vibrace, ty je potřeba potlačit. Už pouze tímto dochází k velké změně. Z vyzkoušených materiálů nám nejlepší poměr cena/kvalita vychází u Vibraflexu SXP 25: http://www.prohifi.cz/tlumici-material/vibraflex-sxp-25 a toto je mé doporučení pro základní odhlučnění. Nejkritičtější jsou určitě přední i zadní podběhy, těmi bych začal. Těmito místy se do automobilu dostává nejvíce hluku od vozovky. Zde potřebujete cca 0,5 m2 pro každý podběh, tj. cca 2 m2 tlumícího materiálu pro všechny 4 podběhy. Pokud byste chtěl dosáhnout nejlepšího možného výsledku, na podběhy bych nalepil v druhé vrstvě ještě tento pórovitý materiál: http://www.prohifi.cz/tlumici-material/silent-coat-sound-absorber-15-0-3-m Princip je jednoduchý - Vibraflex v první vrstvě zamezuje vibracím plechů, Silent Coat Sound Absorber pohlcuje vyšší frekvence. Každý materiál zde plní svou úlohu, pro kterou je navržen. Druhá vrstva není podmínkou, ale pro dosažení nejlepšího výsledku bych ji velmi doporučil. Jako druhý krok bych polepil podlahu pod řidičem a spolujezdcem + polepit celou přepážku od nohou až směrem pod palubní desku. Ono by bylo samozřejmě nejlepší sundat celou palubní desku a vše pod ní polepit, ale z praxe víme, že pak může začít vrzat, takže bych to nedělal. Postačí odstranit nebo dočasně odchlípnout koberec, vše důkladně odmastit a nalepit jej kam až se dostanete směrem od podlahy pod sedačkami až dopředu pod palubní desku. Tím i citelně odhlučníte vnitřní hluk přicházející od motoru do prostoru kabiny. Dalšími kroky je vytlumení předních dveří, zavazadlového prostoru a posléze i zbytku podlahy pod zadními sedadly. Z hlediska hluku jsme u většiny automobilů neregistrovali citelný rozdíl po odhlučnění střechy a zadních dveří. Mé dopoučení tedy setříděné dle priorit: 1) všechny podběhy 2) podlaha pod předními sedadly + přepážka mezi motorem a kabinou 3) zavazadlový prostor 4) přední dveře 5) podlaha pod zadními sedadly Už pouhým vyřešením bodů 1 a 2 si velmi pomůžete. Doporučil bych Vám zakoupení: 10x http://www.prohifi.cz/tlumici-material/vibraflex-sxp-25 - při 10 plátech máte nárok na množstevní slevu, viz popis výrobku 4x http://www.prohifi.cz/tlumici-material/silent-coat-sound-absorber-15-0-3-m - pro všechny podběhy Toto Vám vystačí na vytlumení všech podběhů a přední podlahy a přepážky. Pak si sám řeknete, jak jste spokojen s výsledkem, ale věřte, že výsledek bude hodně znatelný. Druhou vrstvu již není potřeba aplikovat na ostatní místa, postačí pouze na nejkritičtější podběhy, proto postačí pouze 4 kusy SA 15 pro podběhy. Na montáž není třeba mít nějaké velké knowhow. Stačí si pamatovat, že Vibraflex musíte aplikovat na odmaštěné očištěné plechy a SA na ně ve druhé vrstvě. Pokud byste třeba aplikoval Vibraflex na nějakou tenkou vrstvu sériového koberce, byl by výsledek nulový. Je potřeba jej důsledně nalepit přímo na plech, nic více není řešit. Nezdá se to, ale opravdu velkým pomocníkem je tento váleček: http://www.prohifi.cz/tlumici-material/stinger-rkroll Dokonale s ním vytlačíte všechny vzduchové bubliny a materiál perfektně přilne k podkladu. Snad takto vše pro základní představu postačuje. S pozdravem a přáním krásného večera za prohifi.cz Milan Rychtr To je snad myslím vyčerpávající odpověď [upravil dne 7/6/13 01:54 od Honza z Nera] Citovat
Honza z Nera Odesláno 7. červen 2013 Odesláno 7. červen 2013 Ještě doplním, že podběhy jsem nakonec nechal udělat v Klech a to \"mokrou cestou\". Tedy štětcem a nějakou antivibrační hmotou. Výsledek není asi zcela stejný s uvedeným materiálem, ale změna je to byla docela velká. Když budu dál pokračovat, tak se vrhnu na přední dveře. Citovat
pepek1985 Odesláno 7. červen 2013 Autor Odesláno 7. červen 2013 Honza z nera ten vibraflex nelepim zo spodu z vonkajsej strany? tak že si lahnem na zem a lepim?? lebo ja ked vojdem do jamy v garazi, tak v prednej casti auta nemam ani ziadne plastove diely(mohol by si mi poradit ako sa volaju- kryt pod naraznik potom ide kryt pod motorresp. deflektor vzduchu pod motora potom idem zvuk izol pod motorom a prevod? pripadne keby mas neake obrazky aby som si to vedel objednat.), cele to tam mam odkryte a je možne že ked vzduch prudi tak to vsetko huci... nemam najskor vyskusat kupit tie plastove diely a potom kupit vibraflex a lepit ho teda z vnutra pod nohy vodica a spolujazdca ? a vibraflex keby nalepim aj na vnutornu stranu kapoty, nepomohlo by to tiež ??? Citovat
Honza z Nera Odesláno 7. červen 2013 Odesláno 7. červen 2013 Obrázky nemám. Požádej někoho kdo má přístup do servisboxu. Tam najdeš všechny plastové kryty motoru, kryty podběhů atd. Vibraflex se lepí z vnější strany podběhu. Musíš sundat kolo, vše řádně odmastit, očistit a lepit. Já jsem to nechával dělat jinak ( jak píšu nahoře ). Vibraflex se také dává na podlahu, ale to musíš všechno odstrojit. Další užitečné informace najdeš zde. Víc už ti nejsem schopen poradit. Připrav se ale na to, že pokud se dotoho pustíš, tak třeba u té Dacie ( v odkazu ) cena zatlumení přesáhla 25tis.Kč http://logan.hantronix.net/odhluc.php Citovat
Honza z Nera Odesláno 7. červen 2013 Odesláno 7. červen 2013 Ještě k těm plastovým dílům - už to tu zaznělo několikrát: PLASTOVÝ DÍL TI SÁM OD SEBE NIC NEZATLUMÝ !! ozzy56 napsal: já bych koupil na vrakárně origo deku na kapotu a tu třeba ještě podlepil centimetrovým molitanem (lepidlo Chemopren)--ta deka je připevněna plastovýma cvokama. Proudění vzduchu nezměníš, hluk od podvozku, dveří aj.jsi schopen potlačit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.