Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Už delší dobou se potýkám se špatnými starty.Byly to původně jen starty studeného motoru.(nouzák,antipollution). Vyměnil jsem na doporučení opraváře svíčky,čidlo teploty nasávaného vzduchu,čidlo teploty chladící kapaliny a lambda sondu. Tak 3 dny po výměně lambdy jsem sice startoval tak na potřetí,ale bez fault. Teď opět problém,tentokrát i s teplým motorem.

Píše mi to tyto chyby:

P1153

P1621

P1112

Tak už nevím co s tím.Není tady nějaký člen z okolí Havířova,co by měl ochotu se na to kouknout?Zdá se mi že v servisu tak trochu vaří z vody, a neví co s tím.

Díky za odpověď.

Odesláno

Zkopíroval jsem to přes UK forum a překladač:

Co baterka a napětí při startu?

Pug 307 2.0 HSI - Kód chyby P1621 a chyby světla-prosím pomozte - gaffer1974

Ahoj

Mám 307 02 plech 2,0 HSI.

Minulou neděli jsem alarm zešílel a šel pryč a nemohl jsem de aktivovat. Po 10 minutách se ti zastavil, ale pak auto by ani otočit, zkontrolujte baterii a to byla nízká / mrtvý! Skočil nastartoval, ale pak ztratil všechny centrální zamykání na klíč, aby nemohl znovu ruku.

Poté, co jsem dostal Anti Pollution upozornění pop. To varování přichází a odchází, tak se ESR / ADS, brzdy faulire! motoru rozsvítí někdy se proti znečištění pohotovosti, ale není po celou dobu

Vůz má potíže se spuštěním ráno a večer, když jeho nebyl používán hodně, takže im hádat baterie?

Kód poruchy jsme dostali byl P1621. (

P1621 Řídicí modul dlouhodobé paměti výkon / Imobilizér kódová slova Není spárováno) co to znamená?

Může mi někdo říct, jestli im hádat právo a baterie nemá dostatek energie a proto jsou všechny varování přicházejí?

Vaše pomoc je velmi ceněn

Pug 307 2.0 HSI - Kód chyby P1621 a chyby světla-prosím pomozte - Railroad.

No vyměnit baterii, by bylo dobré místo pro start. Elektronické řídící jednotky potřebují stabilní napětí baterie, jinak všechny druhy podivných occurances se může stát. V extrémních případech může dojít k poškození řídící jednotky podle napěťových špiček vyrobených v autě systému poplatků v případě, že baterie je nestabilní. Jako prioritu bych si baterii zkontrolovat a vyměnit unserviceble. Také bych zkontrolovat, aby se ujistil, že máte dobré spojení mezi bloku motoru, podvozku a baterie negativní, také známý jako motor zemi. Chyba zde bude také dát velmi podivné symptomy .....

• O 4 týdny později...
Odesláno

Takže mám další problémy:(

S novou baterií se mi projevovaly ty samé chyby. Mechanik mi rozdělal ten černý dekl na škrtící klapce ( kde jsou ozubená kolečka na ovládání klapky)a zjistil ,že je jeden zub vylomený.Zrovna ten když je klapka zavřená. Sehnal jsem v Ostravě na vrakáči celou škrtící klapku a vyměnil. Auto začlo jet i startovat bez jediného problému. Jezdil jsem každý den tak 150km a po 4 dnech se mi objevil po chcípnutí motoru divný zvuk.Takové kovové zavrčení cca 1sec. Neřešil jsem to a druhý den mi na dálnici při 140km/h vypnul motor.Po nastartování bylo slyšet,že mi to slabě střílí. Vymazal jsem na místě chyby a pak nastartoval a dojel.Dneska jsem nastartoval napodruhé, a po projetí a chcípnutí motoru opět problém( otáčky 1500 , střílení,Antipollution a nouzový režim). Asi po patnáctém nastartování a mazání chyb mi nastartovalo s chybou ,ale volnoběh se mi houpe mezi 720 a 800. a chyby P1153 a P1112. Jediné co jsem zjistil bylo,že čidlo teploty nasávaného vzduchu mi ukazovalo při zahřátém motoru 70 stupňů a pak se mi ještě chvíli teplota zvyšovala. To čidlo je 2 měsíce staré.Tak už jsem zase v koncích.Nemáte někdo radu?

Odesláno

Rozvody zřejmně ne,protože když to chytne,tak to jede v pohodě.Ale dneska jsem rozdělal sání ke klapce a zjistil,že je i při vypnutém klíčku naplno otevřená!Zavřela se až po třetím otočení klíčku v zapalování. Při vypnutém motoru jsem šlapal na plyn a když jsem ho sešlápl úplně a držel,tak to dělalo ten drnčivý zvuk. Na obd jsem si dal sledování plynového pedálu a po vypnutí motoru škrtící klapky se sama úplně otevře a zase zavře,což dělá ten zvuk.To by asi nemělo,ne?

Teď sem koukal,že při zapnutém klíčku mi to od škrtící klapky stále bzučí,což už jsem tady jednou řešil a nedořešil.Po výměně celého tělesa klapky mi to tedy dělá stále,a nevím jestli to je normální. Dá se ten poťák co je na konci plynového lanka nějak promněřit?

[upravil dne 2/7/13 09:43 od MilhausCorpse]

Odesláno

No tak nevím koukám celý den na net a nenašel jsem žádnou klapku pro můj motor (natož použitou). Můžete poradit, kde bych se měl poohlídnout,nějaký odkaz? A ještě jedna možná najivní otázka: nedá se ta klapka třeba někde opravit? Myslím ty ozubené kolečka vevnitř? Díky za rady.M

Odesláno

Nemáš problém s tím LPG (špatně seřízené). Dokáže to pak rozkalibrovat mapu chodu na benzin, takže jde špatně nastartovat, nebo se nedá třeba ani rozjed, motor střílý, škube, jak se to dusí. Samozřejmě po ohřátí a přepnutí na lpg se chová normálně.

• O 2 roky později...
Odesláno

otevírám znovu toto téma s dotazem kde se tato škrtící klapka nachází ? děkuji za jasnou odpověď. Doufám že se k tomu dá dostat dobře. 

PS: nevíte někdo co za klíč je třeba k sundání hlavy motoru? Jsou tam šrouby s hlavičkou podobnou na hvězdičky, ale nevím :myslim .. díky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...