Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

Chlapi,ktorí ste už menili tiahla ovládania prevodovky,viete mi poradiť?

Dnes pri výmene tlmičov a silentblokov na ramenách som zistil,že spodné tiahlo radenia č.3 je po smrti.Rozpadlo sa v tom väčšom kĺbe a drží tam len silou vôle.Zvažujem zároveň vymeniť aj to nad ním,ktoré je tiež už tak trochu choré :)

1.Stačí ich len vycvaknúť z guličky a vymeniť,alebo ich treba aj nastaviť?Ak som dobre pochopil,tak majú variabilnú dĺžku.Aby sa mi nestalo,že auto odíde zo zdviháku a radenie bude niekde zadrhávať.

2.Samotná tyč radenia.Má byť v jej prednej hlave ešte nejaká guma?Na obrázku nič nevidím a na aute má značnú vôľu.Neviem či je to len tou vadnou tyčkou.

3.Púzdra/silentbloky č.18,dajú sa prehodiť aj na aute,alebo treba vymontovať radiacu páku?

..asi to bude podobné aj na iných modeloch,nemusí to byť Parťák.Uvítam všetky dobré rady :papa

post-30213-14109631384139_thumb.png

• O 2 týdny později...
Odesláno
Měla by to být hračka :myslim

Mala byť,ale nebola.Bola to strašná *ebačka,ale že strašná.Nekupoval som originál tiahla z Peugeotu a tak začala zábava.Išiel som na to vrchom.

1.Zhodiť airbox.

2.Utopiť sa do pol tela v motorovom priestore,lebo je to fest hlboko.

3.Vypáčiť staré tyčky z guličiek.To už tak ľahko nejde.Nie je tam priestor na kladivo,sekáč,páčidlo.Vlastne na nič,okrem ruky a max klieští.Ideálne je ak máte schopnosť vykĺbenia ruky aspoň na 3x bez poškodenia:D

4.Ak vám zostane ulomená stredná časť tyčky na guličke.No tak to vám fakt neprajem.Precvičíte si zápästie a celú zásobu nadáviek prvý krát.

5.Očistiť guličky od prípadnej hrdze,do nových tyčiek natlačiť plastické mazivo a nahodiť.

6.Ak budete mať tyčky ako ja,teda neoriginál,môže sa vám stať,že biele silónové púzdro do ktorého zapadá gulička bude v celku,nenarezané.No tak to už neprajem ani nepriateľovi.Precvičíte si zásobu nadáviek druhý krát.K agresívnejším jedincom nech sa vtedy nik ani radšej nepribližuje.Gulička má presný priemer 10mm a púzdro v tyčke má priemer nábehovej hrany 9.5mm.

..nepatrím medzi nejaké srajdy a stisk v ruke mám,ale to chce nadľudský výkon.Vzdal som to a mikrobrúskou som zväčšil priemer na 9.6mm.Jedna zapadla.Druhá tyčka odolávala srdnato ešte 1.5 hod.A keď som ju tam nacvakol a výťazne som sa postavil,prišli na mňa také mdloby,že som takmer k autu ľahol jak kabela:DZabudol som sa ráno najesť+kombo predklon a námaha.Začal som o 9.00 a skončil po 14.00.Dúfam,že tam tie svine zahrdzavejú a nebudem to už musieť robiť nikdy.Peugeot tyčky stoja cca 24.50€ 1ks a tie moje stáli 13€ 1ks.

..idem do fitka dostať zo seba zvyšnú zlosť.Ale inak to bola hračka.Nazdar:papa

[upravil dne 5/6/13 16:03 od parlament]

post-30213-1410963163134_thumb.jpg

Odesláno

Ti poviem,že už viem prečo to niekto radšej rozreže a zvarí.Minule som v servise očumoval iného Peugeota a divil sa prečo má 1 tyčku samodomo zvarenú z dvoma menšími koncami.Už to viem.Nejaký mechanik to vzdal a zobral na to flexu.Tie menšie hlavičky idú totiž nasadiť v pohode.

Odesláno

Ked som si prečítal príspevok parlamenta,bol som si skontrolovať svojho parťáka,či ma nečaká taká fajnová prácička.

Parlament ,popísal si to super:D,zo slohu si musel mať jednotku,:super,a to vôbec nemyslím ironicky.

Prajem ti,nech si to robil prví aj posledný krát:papa

Odesláno

Tak snáď aspoň tie originálne diely Peugeot sú lepšie.Nemal som ich v ruke.

..OT: dík za pochvalu,sloh mi akotak išiel,naopak gramatika bola čistá pohroma.Dnes je to už OK,ale sem tam sa zadarí.Prečítal som si po sebe a sleduj: \"výťazne som sa postavil.Mohol by som to síce zdôvodniť,že som v tom predklone ztvrdol,ale to by som klamal.Opravovať to nejdem,však nech všetci vidia:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...