chuck11 Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Již sem se snažil řešit problém klimatizace v jiném vlákně,ale tam daný člověk problém vyřešil,problém se týkal,ale něčeho jiného. Tak snad my poradíte tady:( Klimatika nechladí.Při zjištění se kompresor netočí.Jde do něho pouze 3,16 V a ne cca 13V jak jsem naměřil. Odvezl jsem auto do servisu na doporučení známého a odtamtud my technik volá,že se my netočí ani ventilátor přeď chladičem co má označení \" 1253L5 \" že je to tím,že to odchází u Peugeotů často (přitom tady jsem se o tom nikdy nedočetl) a ať si připravím minimálně 10tis na nový Netahá mně servisák za nos,aby si vydělal.Jedná se o toto viz foto Poraďte prosím.Jinak stáří ventilátoru 3 roky natočených 83tis.km [upravil dne 12.6.2013 18:36 od chuck11] [upravil dne 12.6.2013 19:44 od chuck11] [upravil dne 2.7.2013 19:14 od chuck11] Citovat
merlin99 Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 zle si cital, o tom ventilatore pred chladicom je tu hooodne vlakien...je drahy a tazko zohnat na vrakacoch, druhovyroba neexistuje evidentne. väcsinou to ale boli starsie auta a viac km kde to odislo... (nemusi ale nic znamenat). Ak sa netoci ventilator nejde klima;-) dohladaj si vlakna kde riesili diagnostiku toho ventilatora. Citovat
Viki39004 Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 S klimou som mal problem aj ja ,bola prazdna mal som deravy chladic.oprava 200eur s pracou.Klima ma tlakove cidlo ,cize ked je prazdna neroztoci sa ventilator a ani nezopne klima kompresor tak aby sa nestalo ze je len prazdna a vymenia ti vsetko.Hned pod oknom su ventili na doplnenie daj dole tu cierno krytku a stlac tam ten ventil trebars srobovakom alebo klincom a ked nebude nic sicat tak je prazdna a niekde unika a preto neide ani ventilator. Citovat
chuck11 Odesláno 21. květen 2013 Autor Odesláno 21. květen 2013 samozřejmně, že nejprve se klimatika doplnila taky jsem myslel,že došlo chladivo,odsáto přes 400g což už bylo tušení,že něco není v pořádku a chladivem to nebude:( Citovat
bart.lbc Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Klima jde i bez ventilátoru jezdím s rozbitou saharou druhý rok (taky popsáno jak jsem to zprovoznil cca za 600,-). Klima by ti šla minimálně chvilku něž by stoupl tlak chladiva na maximum z nějakých 6 barů na 25 barů a samozřejmě cvakl kompresor. Takže pokud je funkční okruh chladiva jak si psal tak už jsou nařadě ty čidla včetně toho co je na palubce u skla ta bublina. Citovat
bart.lbc Odesláno 21. květen 2013 Odesláno 21. květen 2013 Jako první si asi kontroloval tu č. 11- 40A pojistku v poj. skříni v motoru. Citovat
chuck11 Odesláno 22. květen 2013 Autor Odesláno 22. květen 2013 Pojistku jsem samozřejmně taky kontroloval. Dneska jsem jel na diagnostiku(jak jsem se dočetl větrák se dá otestovat přes ní),ale byl problém,že ho to k větráku nepustilo hlásilo to jakoby neznámé zařízení.Navíc to hlásilo 2 závady: P0694 Ventilátor chladiče 2 (Low,stupeň pro nízký výkon Zkrat na plus P0215 Hlavní relé Zkrat na plus/na kostru či přerušení Všechno zkontrolovaly od konektorů po kabeláž a nic nenašly,přes diagnostiku zkontrolovaly i čidla jak interiérové tak i tlakové na chladiči a taky bez vady,je prý vše vpořádku jen řídící jednotka posílá na kompresor malé napětí. Navíc to hlásilo i chybu osvětlení interiéru(mám tam všude diody)-Tak už jsem všechno vyházel odpojil a dal tam žárovky.Zítra znova diagnostika-vymázání závad a jsem zvědavý jestli interiérové osvětlení ovlivní i klimatiku. V tomhle je prý řídící jednotka hodně citlivá.Navíc se mně ptal jestli nebyla přehrávaná,že by se tam špatně něco zadalo a proto teď řídící jednotka místo 13-14V pouští jen nějakých 3,16V co jsou teď na kompresoru. Straky my ji sice chipoval,ale nemyslím si,že by to do toho zasahoval:myslim Samozřejmně je to jiný servis než předešlý,který mně o těchto závadách ani neinformoval. Citovat
Přema Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 Diody vevnitř sem měl i teď mám a klima jede , ani chipy a fapoffy od strakiho taky nic..... tím to nebude , mě vždycky nešla kvůli málo chladiva..... fakt tam máš dost? tech 400g co si odsál není plná dávka....myslím že něco přes 700g je plná... Citovat
bart.lbc Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 Kdyby tam bylo 400g tak tak si myslím, že ještě poběží . Vždy mi to přestalo jít když to kleslo pod 300g. Citovat
chuck11 Odesláno 22. květen 2013 Autor Odesláno 22. květen 2013 už se doplňovala na 625g v prvním servisu v druhémna těch 525g a stále to samé na kompresor jde pouze 3,16V Citovat
Přema Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 kontrolovaly to peugeot dia ??? nebo něčím jiným? Citovat
chuck11 Odesláno 22. květen 2013 Autor Odesláno 22. květen 2013 na Peugeot to nevypadalo byla to nějaká BOSCH-na ni napsané,s dotykovým displejem,když jsem k autu došel už to mněl připojené Citovat
Přema Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 zajet přímo na peugeot dia ....... KTS pro peugeot není to pravé ořechové Citovat
chuck11 Odesláno 22. květen 2013 Autor Odesláno 22. květen 2013 vyskouším jak se podaří zítra i tu origo:( Citovat
Přema Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 Já to vidím na nějaké čidlo nízkého či vysokého tlaku , v dia i najdeš kolik máš aktuálně tlak v klimě atd. Citovat
chuck11 Odesláno 22. květen 2013 Autor Odesláno 22. květen 2013 kuwa kolik je těch čidel a ty jsou zase kde. I když proč by šlo na ten kompresor jen ty 3V a ne už nula kdyby bylo čidlo v prdeli. Citovat
chuck11 Odesláno 22. květen 2013 Autor Odesláno 22. květen 2013 nové info-pokud je klimatika funkční tak při zaplé klimě má být na konektoru cca 14,62V a když je klima vyplá a kompresor stojí tak 11V:myslim Citovat
ferinko2 Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 Tých 3-11V je len bludné mapetie,RJ jednoducho nezopne spojku,pretože nemá splnené všetky podmienky na zapnutie klímy.Origo diag ti ukáže,že je to tak.Asi by som sa sústredil na ten prvý stupeň rýchlosti ventilátora. Citovat
merlin99 Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 kuwa kolik je těch čidel a ty jsou zase kde. I když proč by šlo na ten kompresor jen ty 3V a ne už nula kdyby bylo čidlo v prdeli. lebo nemusi byt komplet v prdeli:-) Citovat
bart.lbc Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 No to musíš origo diagnostikou na PSA jak píše Přema jinak nezjistíš nic nebo jen okrajově na origo se toho dá spousta otestovat, hlavně ta sahara jestli se točí a vyhodnotit přímo za chodu motoru. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.