Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

podle záběrů mi přišlo že to hasiči hasili docela v klídku,pohodička,žádný spěch...i když hořelo to docela dost-tam se toho asi už moc nenadělá-nezachrání,už jde o to jen uhasit

Odesláno

Já se teda v hasících technikách moc nevyznám, ale asi bych nepráškoval vršek plamene ale zdroj( ať už pod kapotou, nebo v kabině) takže policisti opět zabodovali

Odesláno

já teda koukal jen na video co je na pozary.cz, ale rekl bych ze tam s hasicakem nemeli sanci. jen co jim dosel, tak plamen vykouknul ven s kapoty a to bych řekl že je konečná. A snažit se dostat pod kapotu, když už je to v takové fázi hoření, je podle mě dosti nebezpečné, ať už pro policistu, tak pro normální člověka co o tom ví kulový nebo max něco z nějákýho školení.

důležité je že se řidičce nic nestalo a vylezla z auta za včasu. auto si koupí nové.

Odesláno

já teda slyšel- a klidně mě opravte- kapotu odcvaknout a narvat pod ni jenom hadici a zmáčknout. jinak zatim se neozval nikdo kdo vozí hasičák v autě:D:D

Odesláno

Moby89:asi tak by se to mělo dělat . z doslechu;) ,hasičák nevozím-nemám,zatím.... asi ho pořídím teď jsem na ně koukal na netu :D

edit: vždy když vidím hořet nějaký auto tak prohlížím hasičáky:mad::roll:myslim

[upravil dne 7/5/13 15:05 od Gabriel 307]

Odesláno

jo je to možný že to tak je...však to taky pak hasiči dělají, ale až potom co to uhasej uvnitř kabiny...a já bych teda ruku do ohně kvůli autu necpal...možná ještě pokud to neblaflo úplně, ale je otázka, jakej to bude mít efekt, a zda spíš tím akorát plamen nechytne tah...ale nehádám se..odborník na to nejsem :D Přeci jen oheň je dobrý sluha, ale zlý pán!

Odesláno
já teda slyšel- a klidně mě opravte- kapotu odcvaknout a narvat pod ni jenom hadici a zmáčknout. jinak zatim se neozval nikdo kdo vozí hasičák v autě:D:D

Mám hasičáky ve všech svých autech. Předloni přímo za mnou začala na křižovatce hořet 407ka, kterou maník zrovna vezl z bazaru. Než se našel někdo, kdo mu byl schopen pomoct, tak už tekly přední plasty. Od té doby mám všechna auta vybavená dvoukilovými přístroji. Nedělám si iluze že to moc zmůže, ale třeba by to někomu někdy pomoct mohlo.

Odesláno

Jako hasič(ka) vozim hasičák v autě - nikoli pro záchranu majetku, ale pro záchranu života, než toho člověka (sebe) vyprostíte z auta, tak aby neuhořel. Jde tam o vteřiny.

Doporučení: pokud možno, vozte hasičák umístěný na dosah řidiče.

Odesláno

A jako hasička, myslíš, že bys nám mohla osvětit, jak se v takovém případě postupuje správně? pokud by byly např. v dosahu pořádnej hasičák. Jen pro zajímavost dík

• O 1 měsíc později...
Odesláno

záleží na stupni pokročilosti požáru...pokud by tam byli uvnitř lidé, tak se hasí tak, aby nedošlo k výbuchu a mohli se bezpečně vyprostit osoby. Pokud už požár pokročil natolik nebo to okolí nedovoluje, tak se pod dozorem nechá dohořet a popř. se ochlazuje pouze okolí, co by se mohlo vznítit. Motorový prostor se v pokročilém stádiu hoření hasí nejlíp vodou, v začátcích hasičákem.

Stačí takto? :D:aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...