mavec Odesláno 18. říjen 2014 Odesláno 18. říjen 2014 Ha, bluesman, nezklamal a pripsal od vcerejska dalsi kapitolu!
mavec Odesláno 18. říjen 2014 Odesláno 18. říjen 2014 Ad vydaje: moje se po planovanych i neplanovanych opravach po koupi zastavily na 35tis Kč. A od te doby v pohode. Uz se blizis! :-) Jo a vyfuk mi upadl dvakrat, pokazde na navsteve u kamarada, kam jezdim jednou rocne asi 350 km. Prvni rok se to jaksi sverilo a polepilo a vydrzelo presne do dalsi navstevy. Mel jsem pocit, ze to tamni automechanik nacasoval...
Guest bluesman Odesláno 18. říjen 2014 Odesláno 18. říjen 2014 Servisman, do takého stavu sa asi nikdy nedostaneme, aby auto rok nepotrebovalo žiadny servis.... Mavec, neboj sa, do roka a do dňa ťa prebehnem v hodnote servisu. Ak teda pežot prežije zimu, mávame tu často aj viac ako -25°C a raz za pár rokov snehové kalamity (150 cm snehu a viac), takže nie som moc veľký optmista, každá zima môže byť jeho posledná.
Guest bluesman Odesláno 18. říjen 2014 Odesláno 18. říjen 2014 A tak nie som sám, poznám viacero ľudí, ktorí majú aj novšie autá a ešte viac problémov s nimi majú. Mne sa to teraz zosypalo všetko naraz, ale v podstate do minulého roku som riešil maximálne jeden vážnejší servisný zásah za dva roky.
Guest bluesman Odesláno 21. říjen 2014 Odesláno 21. říjen 2014 (upraveno) Poslušne hlásim, že výfuk už je doma za skvelú cenu. Neviem síce, kto konkrétne vyloboval partnerstvo P-C s Elitom, ale momentálne by som mu najradšej vybozkával ruky. V najbližších dňoch pôjde výfuk na auto a snáď už budeme znova pojazdní (aspoň na pár dní... ). A ak sa podarí čoskoro predať prebytočnú prevodovku, možno budú aj nové brzdy! Upraveno 12. leden 2015 uživatelem bluesman
EronixHD Odesláno 21. říjen 2014 Odesláno 21. říjen 2014 Už jen čekám co se pos*re po vyměně výfuk...
Guest bluesman Odesláno 21. říjen 2014 Odesláno 21. říjen 2014 Ja tiež... Mám zopár tajných tipov, ale radšej ich nevyslovím nahlas, pretože to len privolám...
Guest servisman Odesláno 22. říjen 2014 Odesláno 22. říjen 2014 Můžeme si vypsat co má už měněný a co na autě je potřeba udělat .teď má ještě před sebou brzdy a pak uvidíme.
Guest bluesman Odesláno 22. říjen 2014 Odesláno 22. říjen 2014 Ja vám to uľahčím... Tu je zoznam aktuálne potrebných servisných zásahov: -výmena výfuku (obávam sa, že stredový a zadný diel nebudú stačiť) -spraviť komplet brzdy (predné i zadné vrátane ručnej) -znovu pretesniť hlavu valcov a vymeniť už i guferá a krúžky -nové filtre (palivový je asi pôvodný, olejový zrejme tiež, vzduchový má cca. 8 rokov) -možno i repas zadnej nápravy (trošičku už búcha pri prejazde nerovností) -oprava diskov kolies (častý únik vzduchu z pneu) -nová spínacia skrinka A to sú len tie "väčšie" veci.
Guest servisman Odesláno 22. říjen 2014 Odesláno 22. říjen 2014 Nevím já když kupoval auto tak šly nový filtry komplet u celýho auta, Co se týče vzduchovýho ,který tam máš 8 let tak s tím bych se nechlubil,ten musí vypadati,to se autíčku blbě dýchá.
Guest bluesman Odesláno 22. říjen 2014 Odesláno 22. říjen 2014 Ja som to auto nekupoval, určite by som chcel sedan a nie hatchback keby to bolo na mne. V každom prípade tie filtre sa pri kúpe nemenili, iba vzduchový, a ten som minulý rok nechal aspoň prefúkať kompresorom. No v každom prípade sa budú filtre meniť, keďže konečne aj v našom malom meste otvorili pobočku Elitu a už nemusím lietať pre diely do krajského mesta...
Guest Džůny Odesláno 22. říjen 2014 Odesláno 22. říjen 2014 (upraveno) Tak ono se pořád říká "investovat do starého vraku", ale popravdě, výměna auta má (užitkově) smysl jen v málo případech. Finančně nedává smysl nikdy, auto totiž NIKDY není investicí, jak lidi rádi říkají. Investicí může být klasické Ferrari, ne spotřební plechovka. Jedinou výjimkou je případ, kdy člověk autem vydělává peníze. Jediné rozumné, racionální důvody pro koupi novějšího auta jsou zlepšení pasivní bezpečnosti, a/nebo umírající, hnijící kastle auta dosavadního. Však si to spočítej. Všechno je to jednoduchá matematika, není potřeba počítat žádné limity, ani nic integrovat, aby člověk přišel na to co "je lepší", titul na to netřeba. Auto za 10 + opravy za 40 je stále lepší, než auto za 120 a opravy za 10. Nejlíp prostě vychází koupit vránu a vyměnit na ní úplně všechno. Pak máš určitou úroveň jistoty. Jasně, nesmí to být common-railová nafta s 250 najeto před výměnou turba, vstřiků a čerpadla, ale o tom se nebavíme. To je mimochodem právě to nejhorší co jde udělat, koupit "nového" nafťáka za 200-250 a zahučet do toho za dalších 80. Na místo tě to dostane úplně stejně. Omlouvat si to lidi můžou jak chtějí, ale z 90% novější auto kupují jen proto, že chtějí ne protože potřebují. Protože přece nebudou jezdit ve starém a bez výbavy (na kterou sáhnou jednou, den po koupi, a pak už nikdy), co by si pomysleli sousedi. To si na to novější radši půjčím. Samozřejmě, nejlevnější varianta je nemít auto vůbec. Upraveno 22. říjen 2014 uživatelem Džůny
Guest bluesman Odesláno 22. říjen 2014 Odesláno 22. říjen 2014 Máš úplnú pravdu. Preto sa nikdy nechcem stať otrokom módy a aj keby som na to mal, nekúpim si úplne nové auto. Nemá to význam, sú to jednoducho vyhodené peniaze, keďže hodnota auta za pár rokov klesne na minimum oproti nákupnej cene. Chvíľu som sa pohrával s myšlienkou, že vymením túto 1.6tku za 2.0 S16, tá by teoreticky mohla časom rásť na hodnote a dala by sa považovať za investíciu. Ale rozhodnutie už padlo, takže teraz nasledujú mesiace nekonečného servisovania...
mavec Odesláno 22. říjen 2014 Odesláno 22. říjen 2014 Tak to jste me potesili, ja jsem prave kupoval nove zrcatko a zadni sterac a rikal jsem si, jestli to ma jeste smysl. Motor i kastle jsou v poho, takze ma
Guest bluesman Odesláno 23. říjen 2014 Odesláno 23. říjen 2014 (upraveno) Poslušne hlásim, že výfuk bol dnes osadený na auto. Niekto však už predtým urezal časť trubky vedúcej od katalyzátora, takže sme museli nadstavovať kus potrubia... No podarilo sa to spraviť velice pěkne a hlavne funkčne, tak som spokojný - auto je zase pojazdné a tiché. Nejdem sa však predčasne tešiť, keďže aj v prípade čerstvo osadenej prevodovky došlo k sklamaniu - dnes som si na nej všimol kvapky oleja, takže z nej presakuje... Našiel som olej na tom najširšom mieste prevodovky, zospodu na mieste spojenia prevodovky so zvyškom auta. Neviem čo s tým mám robiť, som už zúfalý... A pre úplnosť dodávam, že sa dnes kontrolovali i obe nápravy a sú vo výbornom stave - nikde nič nebúcha, neklepe, nie je tam žiadna voľnosť ani opotrebenie. Aspoň niečo. A tiež sme pozerali koróziu, nikde ani zmienka, prahy čisté, celý spodok karosérie čistý - zázrak. Ak by ste niekto mali nápad ako opraviť priesak prevodovky, prosím o radu... Upraveno 23. říjen 2014 uživatelem bluesman
Guest servisman Odesláno 23. říjen 2014 Odesláno 23. říjen 2014 S novým výfukem je možné,že bude i nižšší spotřeba
radim.1008 Odesláno 23. říjen 2014 Odesláno 23. říjen 2014 Tak když to máš ještě zdravý a chceš si auto nějakou dobu ještě nechat, tak bych nechal nastříkat spodek a dutiny. Jinak jsem moc nepochopil, kde ti to prosakuje. Lepší by byla fotka.
Guest bluesman Odesláno 23. říjen 2014 Odesláno 23. říjen 2014 (upraveno) Servisman, potešilo by to, aj keď sa obávam, že bude zlá už aj lambda a možno i katalyzátor má svoje odžité, keďže mi auto zožralo za posledný rok cca. 4 litre oleja. Radim, fotku z času keď bolo auto na zdviháku nemám, ale načrtnem to presakujúce miesto na tejto fotke: Napadá ťa prosím, ako by sa to dalo opraviť? Je zle osadená na aute, alebo netesní? Upraveno 12. leden 2015 uživatelem bluesman
Recommended Posts