Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.

obracím se na vás s prosbou o pomoc. Vlastním peugeot 106 cdy 33kw. V zime startuje auto naprosto v pořádku, ale jak se oteplí, dejme tomu nad 20 stupnu, auto nechce skoro startovat. Starter točí motorem, motor jakoby chytá - blafe 1,2 válce stěží a hned chcípne. startuju znova, dělá to pořád to samé, když již chytne, prošlápnu plyn, motor pořád neběží jak by měl - jakoby se hádal, vůbec né souměrně. Po chvíli otáčky vystoupají na 1500 a postupně padají na těch 900-1000, což je v pořádku a motor běží zcela normálně. Potřeboval bych radu co s tím.

Např: v pátek bylo slunečno 28 stupnu, blbě to startuje, auto stojí 2 dny na zahradě, v neděli bylo jen 17 a starovalo to bez problémů - tím chci jen říct, že se z palivové soustavy benzín neztrácí.

[upravil dne 22/4/13 21:10 od lukazzo]

[upravil dne 22/4/13 21:13 od lukazzo]

Odesláno

ano s tím souhlasím, pokud se neplatu, jsou tam 3 teplotní čidla

1. na chladiči

2. na motoru - 1 pin (předpokládám že je pro palubní desku jen

3. na motoru - 2 pin (to předpokládám, že bude to správné)

jaký odpor bych měl naměřit cca?

Odesláno

Mno, to co jsem myslel je snímač teploty chladící kapaliny. Nevím kde je u tvého auta umístěný, ale obvykle bývá na domečku termostatu. Když dáš VIN tak ti dám obrázek. Odpor bych něřešil, ale přes diag kouknul na live hodnoty.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj všem,

Dvoupinove čidlo jsem vyměnil, udělalo se teplo a dělá to nadále. Docela mne to už štve. Ještě me napadlo, mohla byl to delat LAMDA sonda? Dnes jsem ji zkusil odpojit z konektoru,nastartoval jsem a motor se choval téměř normálně, jen občas houpnul. Bohužel nemám po ruce náhradní, tudíž nemohu zkusit.. Mel by ještě někdo nějaký nápad jak ten problém se startovanim vyřešit?

Ještě jeden dotaz, místo obě konektoru mám 30pin konektor jak je pojistkova skříň pod volantem, koukal jsem na internet a čase koupit redukce na klasicky obě konektor, ma s tím někdo zkusenost? Nechce se mi vyhazovat za to peníze když to nebude fachat.

Díky,luk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...