Rado Odesláno 28. červenec 2005 Odesláno 28. červenec 2005 Mam problem s klimatizaciou v P306 (manualna klima). Doteraz fungovala bez problemov, v posledom case sa chova divne. Niekedy nejde ani zapnut (ledka na gobmiku zasvieti, ale to je tak vsetko), niekedy sa zapnut da, ale sa sama vypne, potom zase sama zapne. Neviem, ale mam pocit, ze to nejako suvisi s ventilatormi a chladenim motora. Pretoze sa stava, ze nastartujem auto (studene po noci) a hned sa pustia ventilatory. Vtedy ani klima nejde. Ked sa nespustia, tak klima ide. Pritom auto nema problem s chladenim motora, aspon podla teplomera na pristrojovke. Ked nahodou klima ide, tak chladi ok. Vie mi niekto poradit? Vdaka Citovat
gvg Odesláno 28. červenec 2005 Odesláno 28. červenec 2005 Pokud se ti vypíná a zapíná v pravidelných intervalech, máš vypnutej vnitřní ventilátor ofuku. Pokud to dělá i při něm, máš nedostatek chladiva a proto se vypíná, aby se nepoškodil kompresor. Citovat
Rado Odesláno 28. červenec 2005 Autor Odesláno 28. červenec 2005 nie, vnutorny ventilator je zapnuty (fuka teply vzduch ) Keby som mal nedostatok chladiva, chladilo by to vobec? Lebo ako som pisal, ked to ide, tak to chladi ok. Mne sa vidi, ze to nejako bude suvisiet s tymi ventilatormi na chladici... Citovat
gvg Odesláno 28. červenec 2005 Odesláno 28. červenec 2005 Kdyby jsi měl nedostatek chladiva, tak to ani nesepne a jen zůstane svítit LEDka ve vypínači. Takže problém bude zřejmě ve ventilátoru, resp. čidle pro ŘJ a klimatizaci. Jinak, klimačka má ještě někde čidlo na přehřátí motoru a pokud se tak stane, vypíná se klimatizace, aby větráky mohly uchladit chladící kapalinu. Citovat
Rado Odesláno 29. červenec 2005 Autor Odesláno 29. červenec 2005 naozaj to bude nieco asi nejakym cislom, dnes klima isla, tj aj vetraky sa vpredu zapli. Vypol som klimu, a oni sa roztocili este viac, namiesto toho, aby sa vypli! A potom uz samozrejme klima nesla Citovat
gvg Odesláno 29. červenec 2005 Odesláno 29. červenec 2005 Chceš-li, můžu ti poslat z programu AUTODATA přesné info o klimě (schéma, čidla a tak). Jen mi řekni rok výroby a typ motoru. Citovat
Rado Odesláno 29. červenec 2005 Autor Odesláno 29. červenec 2005 je to auto z 1999, 1.4 benzin 55kW, Peugeot 306 7EKFXT - toto je napisane v malom technickom. Vdaka! Citovat
Rado Odesláno 29. červenec 2005 Autor Odesláno 29. červenec 2005 teraz som pozeral servisny manual k autu (*.djv subory odtialto zo servera) a je tam napisane, ze modely s klimatizaciou maju vetraky riadene \"Bitron\" senzorom a ze to mam dat do servisu :-) Citovat
matony Odesláno 10. srpen 2005 Odesláno 10. srpen 2005 Mám Peugeot 406 combi r.v. 2001, obsah 1997, HDi, 66 kw, s manuálnou klimatizáciou. Prestalo mi zapína? klimatizáciu, kontrolka svieti, no nezapne klímu. Nakoľko v blízkom okolí nie je autorizovaný servis Peugeot, bol som v servise, ktorý aj opravuje klímu. Tu mi zistili, že mám prasklinu na chladiči klímatizácie a tak mi vymenili chladič /nič lacného to pre mňa nebolo/. Pri prevzatí vozidla mi oznámili, že klimatizácia je \"tesná\", únik nezaznamenali a že odskúša? ju teraz nie je možné nakoľko teplota okolia je cca iba 15 stupňov a klíma sa nezapne. Priateľ mi však povedal, že toto je \"blbos?\" a manuálna klíma musí spusti? vždy. Spoločne sme to premerali a on mi povedal, že mi nejde \"š?ava\" po spínač, no spínač mi však \"spojením nakrátko\" funguje. Mysleli sme si, že môže by? chyba v poistkách, no z manuálu poistiek sme neboli múdrejší a v manuáli nemám uvedené jednotlivé relé na čo slúžia. Môže by? chyba v tom ??? Ostané zariadenia fungujú a taktiež poistky v motorovom priestore sú v poriadku. Prosím poraďte mi v čom môže by? chyba. matony, Žilina, Citovat
Proky Odesláno 10. srpen 2005 Odesláno 10. srpen 2005 Já mám 306 taky s manuální klimou a někdy se mi stává že se sama sepne nebo když přepnu ofuk jen na okna tak se taky sepne při jiných pozicích ne, ale nějak jsem si zvyk že to musim hned vypínat tak to ani neřešim Citovat
P607Olda Odesláno 11. srpen 2005 Odesláno 11. srpen 2005 2 Proky: U automatických spíná při zapnutí ofuku na skla, aby šel na skla suchý vzduch (odmlžení). Jestli máš u knoflíku teploty vyznačeny stupně Celsia, tak máš automatickou regulaci, ale bez digitálního displeje. [upravil dne 11.8.05 P607Olda] Citovat
Radek Odesláno 11. srpen 2005 Odesláno 11. srpen 2005 to Rado: mam P405 s manulani klimou, a dela mi to to same jako tobe, vcetne ventilatoru. Myslim si, ze je to tou ridici jednotkou. to gvg: nemuzes aji mne poslat nejake info? Citovat
gvg Odesláno 11. srpen 2005 Odesláno 11. srpen 2005 Pošli mi e-mail, a? vím, kam to poslat. Původně zaslal: Radek to Rado: mam P405 s manulani klimou, a dela mi to to same jako tobe, vcetne ventilatoru. Myslim si, ze je to tou ridici jednotkou. to gvg: nemuzes aji mne poslat nejake info? Citovat
matony Odesláno 11. srpen 2005 Odesláno 11. srpen 2005 zatiaľ mi asi z 3 peugeot servisov povedali, že je to čidlo tlaku v chladiči .... takže ho teraz zháňam za prijateľnú cenu /4.300 - 3.300/.... uvidím, či to bolo ono... už ma to stálo cca... 10. litrov a aj tak sa potím................ Citovat
Proky Odesláno 11. srpen 2005 Odesláno 11. srpen 2005 Původně zaslal: P607Olda 2 Proky: U automatických spíná .................. Celsiovou stupnici tam nemám jen modrou a červenou plochu. A ještě mi dělá to, když je teplo nad 20°C tak se automaticky sepne při zapnutí elektriky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.