Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam problem s klimatizaciou v P306 (manualna klima). Doteraz fungovala bez problemov, v posledom case sa chova divne. Niekedy nejde ani zapnut (ledka na gobmiku zasvieti, ale to je tak vsetko), niekedy sa zapnut da, ale sa sama vypne, potom zase sama zapne. Neviem, ale mam pocit, ze to nejako suvisi s ventilatormi a chladenim motora. Pretoze sa stava, ze nastartujem auto (studene po noci) a hned sa pustia ventilatory. Vtedy ani klima nejde. Ked sa nespustia, tak klima ide. Pritom auto nema problem s chladenim motora, aspon podla teplomera na pristrojovke. Ked nahodou klima ide, tak chladi ok. Vie mi niekto poradit? Vdaka

Odesláno

Pokud se ti vypíná a zapíná v pravidelných intervalech, máš vypnutej vnitřní ventilátor ofuku. Pokud to dělá i při něm, máš nedostatek chladiva a proto se vypíná, aby se nepoškodil kompresor.

Odesláno

nie, vnutorny ventilator je zapnuty (fuka teply vzduch :grr ) Keby som mal nedostatok chladiva, chladilo by to vobec? Lebo ako som pisal, ked to ide, tak to chladi ok. Mne sa vidi, ze to nejako bude suvisiet s tymi ventilatormi na chladici...

Odesláno

Kdyby jsi měl nedostatek chladiva, tak to ani nesepne a jen zůstane svítit LEDka ve vypínači. Takže problém bude zřejmě ve ventilátoru, resp. čidle pro ŘJ a klimatizaci. Jinak, klimačka má ještě někde čidlo na přehřátí motoru a pokud se tak stane, vypíná se klimatizace, aby větráky mohly uchladit chladící kapalinu.

Odesláno

naozaj to bude nieco asi nejakym cislom, dnes klima isla, tj aj vetraky sa vpredu zapli. Vypol som klimu, a oni sa roztocili este viac, namiesto toho, aby sa vypli! A potom uz samozrejme klima nesla

Odesláno

teraz som pozeral servisny manual k autu (*.djv subory odtialto zo servera) a je tam napisane, ze modely s klimatizaciou maju vetraky riadene \"Bitron\" senzorom a ze to mam dat do servisu :-)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mám Peugeot 406 combi r.v. 2001, obsah 1997, HDi, 66 kw, s manuálnou klimatizáciou. Prestalo mi zapína? klimatizáciu, kontrolka svieti, no nezapne klímu. Nakoľko v blízkom okolí nie je autorizovaný servis Peugeot, bol som v servise, ktorý aj opravuje klímu. Tu mi zistili, že mám prasklinu na chladiči klímatizácie a tak mi vymenili chladič /nič lacného to pre mňa nebolo/. Pri prevzatí vozidla mi oznámili, že klimatizácia je \"tesná\", únik nezaznamenali a že odskúša? ju teraz nie je možné nakoľko teplota okolia je cca iba 15 stupňov a klíma sa nezapne. Priateľ mi však povedal, že toto je \"blbos?\" a manuálna klíma musí spusti? vždy. Spoločne sme to premerali a on mi povedal, že mi nejde \"š?ava\" po spínač, no spínač mi však \"spojením nakrátko\" funguje. Mysleli sme si, že môže by? chyba v poistkách, no z manuálu poistiek sme neboli múdrejší a v manuáli nemám uvedené jednotlivé relé na čo slúžia. Môže by? chyba v tom ??? Ostané zariadenia fungujú a taktiež poistky v motorovom priestore sú v poriadku. Prosím poraďte mi v čom môže by? chyba.

matony, Žilina,

Odesláno

Já mám 306 taky s manuální klimou a někdy se mi stává že se sama sepne nebo když přepnu ofuk jen na okna tak se taky sepne při jiných pozicích ne, ale nějak jsem si zvyk že to musim hned vypínat tak to ani neřešim

Odesláno

2 Proky:

U automatických spíná při zapnutí ofuku na skla, aby šel na skla suchý vzduch (odmlžení).

Jestli máš u knoflíku teploty vyznačeny stupně Celsia, tak máš automatickou regulaci, ale bez digitálního displeje.

[upravil dne 11.8.05 P607Olda]

Odesláno

to Rado: mam P405 s manulani klimou, a dela mi to to same jako tobe, vcetne ventilatoru. Myslim si, ze je to tou ridici jednotkou.

to gvg: nemuzes aji mne poslat nejake info?

Odesláno

Pošli mi e-mail, a? vím, kam to poslat.

Původně zaslal: Radek

to Rado: mam P405 s manulani klimou, a dela mi to to same jako tobe, vcetne ventilatoru. Myslim si, ze je to tou ridici jednotkou.

to gvg: nemuzes aji mne poslat nejake info?

Odesláno

zatiaľ mi asi z 3 peugeot servisov povedali, že je to čidlo tlaku v chladiči ....

takže ho teraz zháňam za prijateľnú cenu /4.300 - 3.300/....

uvidím, či to bolo ono...

už ma to stálo cca... 10. litrov a aj tak sa potím................:mad:

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

2 Proky:

U automatických spíná ..................

Celsiovou stupnici tam nemám jen modrou a červenou plochu. A ještě mi dělá to, když je teplo nad 20°C tak se automaticky sepne při zapnutí elektriky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...