Ducatista Odesláno 16. duben 2013 Odesláno 16. duben 2013 Já si doma pouštím klimu vždycky když mám noční proud (tzn. od 15-18 hod.) tak to (snad) nestojí tolik peněz. V podkroví je to ale nutnost, já mám ale starej přízemní dům a tam je to potřeba tak 10 x do roka... Citovat
rodito Odesláno 16. duben 2013 Odesláno 16. duben 2013 Už pátým rokem mám namontovanou klimu LG C12AWR NEO, je to klima s ivertrem. Klimatizaci vypínáme jen na jaře a na podzim protože ji využívám i jako vytápění v zimě. Za tu dobu co ji máme se čistí jen asi 2x ročně vnitřní filtry od prachu. Pořizovací cena včetně montáže byla tehdy cca 36tis. [upravil dne 16/4/13 09:57 od rodito] Citovat
Ducatista Odesláno 16. duben 2013 Odesláno 16. duben 2013 a jaký máš zkušenosti s vytápěním? Není to příliš drahý na provoz oproti třeba klasickýmu přímotopu? Když jsem tím totiž kdysi zkoušel topit, tak jsem zjistil, že jede i ta venkovní jednotka, což nechápu proč, podle mě stačila spirála v té vnitřní + ventilátory který by tím proháněly vzduch. Doplním že mám Fujitsu Inverter, typ nevím... Citovat
rodito Odesláno 16. duben 2013 Odesláno 16. duben 2013 Ta venkovní jednotka jet musí, je to vlastně tepelné čerpadlo, jen se v zimě točí obráceně než v létě. Proto je také provoz omezen v zimě venkovní teplotou. Zatím ještě nikdy nezamrzla. Co se spotřeby týče tak protože mám všude přímotopy tak mám 20 hod. denně nízký tarif, takže narůst spotřeby jsem zaznamenal jen v době vysokého tarifu. Jediná nevýhoda zatím je, že nejde nastavit noční útlum automaticky. Le už i toto řeším a mělo by to jít externím termostatem a klimu vybavit tzv Dry kontaktem. Citovat
dusan2 Odesláno 16. duben 2013 Autor Odesláno 16. duben 2013 Ako teda s tou spotrebou je to znesitelne ak sa používá s rozumom ? A zhanat radsej klimy s vacsim vykonom ? Neviem odhadnut ako často sa bude používat ale radsej aby som mal rezervu tak silnejsiu ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.