Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já si doma pouštím klimu vždycky když mám noční proud (tzn. od 15-18 hod.) tak to (snad) nestojí tolik peněz. V podkroví je to ale nutnost, já mám ale starej přízemní dům a tam je to potřeba tak 10 x do roka...

Odesláno

Už pátým rokem mám namontovanou klimu LG C12AWR NEO, je to klima s ivertrem. Klimatizaci vypínáme jen na jaře a na podzim protože ji využívám i jako vytápění v zimě. Za tu dobu co ji máme se čistí jen asi 2x ročně vnitřní filtry od prachu.

Pořizovací cena včetně montáže byla tehdy cca 36tis.

[upravil dne 16/4/13 09:57 od rodito]

Odesláno

a jaký máš zkušenosti s vytápěním? Není to příliš drahý na provoz oproti třeba klasickýmu přímotopu? Když jsem tím totiž kdysi zkoušel topit, tak jsem zjistil, že jede i ta venkovní jednotka, což nechápu proč, podle mě stačila spirála v té vnitřní + ventilátory který by tím proháněly vzduch. Doplním že mám Fujitsu Inverter, typ nevím...

Odesláno

Ta venkovní jednotka jet musí, je to vlastně tepelné čerpadlo, jen se v zimě točí obráceně než v létě. Proto je také provoz omezen v zimě venkovní teplotou. Zatím ještě nikdy nezamrzla.

Co se spotřeby týče tak protože mám všude přímotopy tak mám 20 hod. denně nízký tarif, takže narůst spotřeby jsem zaznamenal jen v době vysokého tarifu.

Jediná nevýhoda zatím je, že nejde nastavit noční útlum automaticky. Le už i toto řeším a mělo by to jít externím termostatem a klimu vybavit tzv Dry kontaktem.

Odesláno

Ako teda s tou spotrebou je to znesitelne ak sa používá s rozumom ? A zhanat radsej klimy s vacsim vykonom ? Neviem odhadnut ako často sa bude používat ale radsej aby som mal rezervu tak silnejsiu ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...