Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Hele dej si tam, co se líbí tobě :) Mě se tyhle černo-leštěné třeba taky nelíbí. Mě to připadá jako od kolotočů, ale lidem se to líbí, tak se to prodává dál :) Gumy 175/65 nebo 185/55. Můžeš taky 165/65. To vše samozřejmě na 14\" disky. Ty poslední za 8000,- se mi zdá za 14\" docela dost. Ale to už je na tobě, kolik za to dáš. Pokud chceš dát podložky, tak v tom zas až takovej problém není. Jen větší než 10mm, abys na nich měl středící kroužek. Jestli chceš kola z forda, tak bys musel nechat vysoustružit větší středovou díru, nebo využít toho, že povětšinou mají vyšší ET a nechat si udělat, nebo koupit podložky, které budou mít středovou díru na puga a středící kroužek na forda :)

Odesláno

deathcat: O nikom takovém tu nevím. Zkus saxoclub. Nachystané je má jiri106xs, ale ten má pokud vím auto rozdělané, takže na nich ještě nevyjel.

Lesslie: OZ tam dáš. Zeptej se, jakou to má středící díru. Když bude 65,1mm, tak máš nejjednodušší řešení, a to jen čistě podložky pod kola na puga. Pokud bude víc, jako 65,1mm, tak tě čeká buď koupě vymezovacích kroužků, abys dosáhl průměru 65,1mm a pak dáš obyč podložky pod kola na puga, nebo necháš udělat podložky s dírou na puga a středícím kroužkem na ty OZka. Pokud bude průměr menší, tak to můžeš buď nechat vysoustružit na průměr 65,1mm, nebo zas nechat spíchnout podložky s dírou na puga a středícím kroužkem na ty OZka :D

Jinak podložky, aby to fungovalo, tak 15mm a aby to vypadalo, tak klidně 20-25mm :)

[upravil dne 15/4/13 23:04 od FiFa_cze]

Odesláno
Pánové nejezdíte tady někdo alu R15 a semislicky 195/50? Pokud ano, tak by mě zajímalo jaké ET a jaké máte snížení?

et+- 15, snizeni +-30. Ale pocitej, ze 195/50 ti budou pri plnem rejdu skrtat o podbeh.

Odesláno

franus : Bohužel se bojím, že mně to nebude škrtat jenom v plném rejdu. Mám to nějak moc na zemi a už 195/45 tam nemají moc místa.

Ještě si zkusím půjčit nějaké 15\" s 50 gumama, ale moc šancí tomu nedávám :-( Asi spíš budu muset sehnat nějaké široké 14\".

Odesláno

Na 15\" kolech mám přibližnou spotřebu: čistě město 6-6,5, mimo město okolo 5 a kombinovaně někde asi kolem těch 5,5 litrů :) Ono hodně záleží, jak jezdíš. Já to moc nehoním, jezdím spíš na pohodu :) Oproti 14\" je to akorát o něco málo línější na rozjezdu a samozřejmě, když jezdíš čistě město, samá křižovatka, rozjezdy atd, tak se oproti 14\" zvedla ve městě spotřeba tak o 2-3 decky :) Ale jak řikám, záleží na stylu jízdy. Co je ale obrovská výhoda nižších a širších gum, tak to, že to v zatáčkách sedí, jak kolejích a zdá se mi, že když razantněji brzdím, tak se to má o co opřít a mám kratší brzdnou dráhu. Když jsem razantně zabrzdil na 165mm gumách, tak se hned blokovaly kola...

Co si budem povídat, prostě kola dělají auto a větší kolo s nižší gumou vypadá lépe. Viz například kujova S16 na 16\" kolech :)

Odesláno

Ja tam asi necham nakonec ty 13 a az bude vice penez tak se poresi nejaky kola jine. Ale tedka si moc nemuzu dovolit investovat 8 000 do gum a kol.

Odesláno
franus : Bohužel se bojím, že mně to nebude škrtat jenom v plném rejdu. Mám to nějak moc na zemi a už 195/45 tam nemají moc místa.

Ještě si zkusím půjčit nějaké 15\" s 50 gumama, ale moc šancí tomu nedávám :-( Asi spíš budu muset sehnat nějaké široké 14\".

hele jestli si dobře pamatuju jezdil na tom jirka kaščák a úplně pohoda měl to snížený snad o 60mm vpředu a 40 vzadu a žádný problém. někde o tom psal ale myslím že to bylo u mě na FB tak kdyžtak večer ti pošlu SZ

Odesláno

Lessie: koukej po 14kách na 13ky prď. ty stříbrno černý jsem měl kdysi na civicovi černým a vypadalo to hezky je to vždy podle vkusu někomu se líbí to a někomu tohle ale každopádně ty v tom budeš jezdit tak by se to mělo líbit hlavně tobě.

vyzkoušel jsem toho mnoho jezdil jsem na plechách 14\" s pneu 195/45 R14 auto kleslo na gumách o 4 cm ale ta díra v podběhu byla tragická, ale co zbyly tak se na nich jezdilo, pak jsem jezdil na 16\" hliníkách 195/40 R16 a taky paráda byly to sice silniční pneu ale na okruhu to bylo to nejlepší co se jelo brzdit se dalo později a tak. teď jezdím 195/45 R15 hliníky a nemůžu si stěžovat a mám 1,4ku on ten rozdíl zas takový není spotřebu jsem s prasklým výfukem dostal na nějakých 7litrů a to se říká že s 1,1 je spotřeba daleko lepší a i díky jinak postavené převodovce je lepší jak 1,4 do určitý rychlosti. takže být tebou nad tím moc extra nešpekuluju vyberu si nějaký pěký 14 popř. 15ky a neřeším to. středový kroužek teoreticky ani nepotřebuješ kolo ti drží šrouby, ale jestli máš nějakého šikovného soustřužníka tak ti vymezení vysoustruží z čehokoliv nylon silikon nebo železo to je jedno.

ET rozšiřovacíma podložkama taky zmenšíš a pokud dáš rozumný tak ti ani klouby čepy a pod tolik odcházet nebudou.

Odesláno

Tak nakonec jsem vyspekuloval :) Koupil jsem micheliny 185/55 R14 a k tomu kola 6x14. Az bude pekne tak vyfotim a hodim sem snad se bude libit. Me to tedka pripomina malou motokaru. JA mam spotrebu na tech 13 kolem 5,5 pres leto v zime sem mel kolem 6,5. Takze zas tak dramaticke to neni.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...