Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kocoure, jak to s tebou vypadá? Pochlub se :D :D

Kdyby jsi chtěl změnit téma práce, mám tu dopravníky, roboty, manipulátory a tak.... ;)

[upravil dne 9/4/13 12:25 od lukaro]

Odesláno

nemohu změnit téma práce :D je zadaný motor typ AF 522/8 :D a to musím udělat každopádně sem skončil tam jak je to na té fotce... potřebuji dokreslit tu hřídel s ložisky,řemen a vrchní desku není teď na to nějak čas ani chuť

Odesláno

Pošli mi potom někde všechny díly a tvoji sestavu :) podívám se ti na to, ale musel by ti to někdo nějak převést do 2012 když mám verzi 2013

Odesláno

lukaro: taky mam na ukázku ještě jinou práci:D

priloha4.jpg

A ještě k tý převodovce, ač to tak nevypadá, na délku má 1,5 metru a točivý moment na výstupu 10000Nm:D

Odesláno
Fakt? :D :D

Jinak hezké vozítko.... Máš i vnitřnosti (náprava, motor....) nebo jen karoserii? ;)

ještě u tý převodovky je osmi pólový motor s výkonem 22,5 kW a to je taky pořádnej macek:D

U toho auta jsem v podstatě řešil \"jenom\" skelet. S tim, že jsem tam řešil ergonomii posádky, rozmístění náprav, motoru a převodovky. Ten soubor má 122 mb, tak si dovedeš představit, co tam všechno je uděláno, ač to tak možná nevypadá:)

Odesláno

Ahoj chtěl sem se zeptat jakej je rozdíl mezi inventorem a solidworksem :D v inventoru sem dělal pár let a sere mě plno věcí tak se ptám zda se člověk v solidworksu naučí s přehledem sám nebo ne... a jak to pak komunikuje například se surfcamem chci si udělat nebo si nechat udělat 3D model originál hlavice řadící páky a pak to nechat vyřezat s kusu hliníku frézku...

Odesláno

Nevím jak surfcam, ale SOLID je o 200% lepší jak Inventor, ale na Catii pořád nemá... Každopádně Inventor je idiot program, složitý a je takový.....natvrdlý. Solid funguje krásně a je jednodušší, naučíš se v něm sám, je to hodně podobné, ale přehlednější a podle mě i rychlejší. Hlavně práce v sestavách je luxusní a s Inventorem se to srovnávat nedá... ;)

Odesláno

nelze to takhle snadno unifikovat, jsou věci, který jsou jednoduchý (hlavice) a tam by bylo používání \"vyššího\" cadu jako jít s kanónem na zajíce.

Inventor má fajn výhody:

knihovnu normalizovaných dílů ( ano na ostatní cady se dá taky dostahovat)

modul pro výpočet ozubených kol, hřídelů, ložisek...

určitě i cena licence je výhoda+ možnost studentských verzí

výkresy exportuje defalutně do pdf v několika hladinách

Ale tedy tvorba větších sestav s neustále padajícíma vazbama je to nejhorší v tom softu.

Odesláno

catie umí i mnohem mnohem víc (jestli umim 3% toho softu, tak je to moc a to už v ní dělam skoro 3 roky). Ale určitě mi dáš za pravdu (o to mi šlo), že firma co dělá jednoduchý věci a stačí jí na to inventor, nebude přeci kupovat vyšší cad, kterej stejně nevyužije.

A k padání, i káča umí spadnout, nic nepotěší víc, než hláška, že spadne a člověk nemůže udělat nic jinýho než si odkliknout ok:D

Odesláno

Já to nějak poreším musím si udělat hrubej skic a pak to doladit není to zas takový problém a časově už vůbec ne můžu si to vyzkoušet ve více prográmkách :)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Udělal jsem to hned první den, rozměrama jsem vycházel s RC lehce jsem to poupravil, aby to lépe padlo do ruky oproti RC, která je sice super, ale vím že by mi více seděla tahle... je to jen první hrubej návrh :D takže pššt jen pro ilustraci

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...