lukaro Odesláno 8. duben 2013 Odesláno 8. duben 2013 Formu na plast jsem už dělal, ale nástroj se střihem a ohybem ne Citovat
lukaro Odesláno 9. duben 2013 Odesláno 9. duben 2013 Kocoure, jak to s tebou vypadá? Pochlub se :D Kdyby jsi chtěl změnit téma práce, mám tu dopravníky, roboty, manipulátory a tak.... [upravil dne 9/4/13 12:25 od lukaro] Citovat
kocour17 Odesláno 9. duben 2013 Autor Odesláno 9. duben 2013 nemohu změnit téma práce je zadaný motor typ AF 522/8 a to musím udělat každopádně sem skončil tam jak je to na té fotce... potřebuji dokreslit tu hřídel s ložisky,řemen a vrchní desku není teď na to nějak čas ani chuť Citovat
lukaro Odesláno 9. duben 2013 Odesláno 9. duben 2013 Pošli mi potom někde všechny díly a tvoji sestavu podívám se ti na to, ale musel by ti to někdo nějak převést do 2012 když mám verzi 2013 Citovat
kocour17 Odesláno 9. duben 2013 Autor Odesláno 9. duben 2013 což poslat ti to mohu no... hodím to na uložto http://ulozto.cz/x7rMh4Pv/inventor-skola-rar [upravil dne 9/4/13 12:48 od kocour17] Citovat
Jeny Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 lukaro: taky mam na ukázku ještě jinou práci:D A ještě k tý převodovce, ač to tak nevypadá, na délku má 1,5 metru a točivý moment na výstupu 10000Nm:D Citovat
lukaro Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 Fakt? :D Jinak hezké vozítko.... Máš i vnitřnosti (náprava, motor....) nebo jen karoserii? Citovat
lukaro Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 což poslat ti to mohu no... hodím to na uložto http://ulozto.cz/x7rMh4Pv/inventor-skola-rar [upravil dne 9/4/13 12:48 od kocour17] Do kdy do potřebuješ? Budu teď dělat pedály.... Jestli stačí za týden, za dva.. Citovat
Jeny Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 Fakt? :D Jinak hezké vozítko.... Máš i vnitřnosti (náprava, motor....) nebo jen karoserii? ještě u tý převodovky je osmi pólový motor s výkonem 22,5 kW a to je taky pořádnej macek:D U toho auta jsem v podstatě řešil \"jenom\" skelet. S tim, že jsem tam řešil ergonomii posádky, rozmístění náprav, motoru a převodovky. Ten soubor má 122 mb, tak si dovedeš představit, co tam všechno je uděláno, ač to tak možná nevypadá Citovat
PokyS33 Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 Ahoj chtěl sem se zeptat jakej je rozdíl mezi inventorem a solidworksem v inventoru sem dělal pár let a sere mě plno věcí tak se ptám zda se člověk v solidworksu naučí s přehledem sám nebo ne... a jak to pak komunikuje například se surfcamem chci si udělat nebo si nechat udělat 3D model originál hlavice řadící páky a pak to nechat vyřezat s kusu hliníku frézku... Citovat
lukaro Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 Nevím jak surfcam, ale SOLID je o 200% lepší jak Inventor, ale na Catii pořád nemá... Každopádně Inventor je idiot program, složitý a je takový.....natvrdlý. Solid funguje krásně a je jednodušší, naučíš se v něm sám, je to hodně podobné, ale přehlednější a podle mě i rychlejší. Hlavně práce v sestavách je luxusní a s Inventorem se to srovnávat nedá... Citovat
PokyS33 Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 Fajný mrknu na to pak kdyžtak pošlu hotovou věc a nebo si nechám poradit Citovat
Jeny Odesláno 11. duben 2013 Odesláno 11. duben 2013 nelze to takhle snadno unifikovat, jsou věci, který jsou jednoduchý (hlavice) a tam by bylo používání \"vyššího\" cadu jako jít s kanónem na zajíce. Inventor má fajn výhody: knihovnu normalizovaných dílů ( ano na ostatní cady se dá taky dostahovat) modul pro výpočet ozubených kol, hřídelů, ložisek... určitě i cena licence je výhoda+ možnost studentských verzí výkresy exportuje defalutně do pdf v několika hladinách Ale tedy tvorba větších sestav s neustále padajícíma vazbama je to nejhorší v tom softu. Citovat
lukaro Odesláno 11. duben 2013 Odesláno 11. duben 2013 To umí i Solid, co jsi jmenoval a nepadá.... Citovat
Jeny Odesláno 11. duben 2013 Odesláno 11. duben 2013 catie umí i mnohem mnohem víc (jestli umim 3% toho softu, tak je to moc a to už v ní dělam skoro 3 roky). Ale určitě mi dáš za pravdu (o to mi šlo), že firma co dělá jednoduchý věci a stačí jí na to inventor, nebude přeci kupovat vyšší cad, kterej stejně nevyužije. A k padání, i káča umí spadnout, nic nepotěší víc, než hláška, že spadne a člověk nemůže udělat nic jinýho než si odkliknout ok:D Citovat
lukaro Odesláno 11. duben 2013 Odesláno 11. duben 2013 Hej já vím, Catia je jiný level jen říkám, že výhody Inventoru v sobě má i Solid Citovat
PokyS33 Odesláno 11. duben 2013 Odesláno 11. duben 2013 Já to nějak poreším musím si udělat hrubej skic a pak to doladit není to zas takový problém a časově už vůbec ne můžu si to vyzkoušet ve více prográmkách Citovat
PokyS33 Odesláno 25. duben 2013 Odesláno 25. duben 2013 Udělal jsem to hned první den, rozměrama jsem vycházel s RC lehce jsem to poupravil, aby to lépe padlo do ruky oproti RC, která je sice super, ale vím že by mi více seděla tahle... je to jen první hrubej návrh takže pššt jen pro ilustraci Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.