Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 206 1.1i - Problém se startováním

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny příznivce Peugeotů. Potřeboval bych poradit s dosti častou otázkou, pokládanou zde na fóru. Prolistoval jsem hodně topiců, ale nenalezl jsem řešení, proto zkusím celou záležitost lépe popsat :(

Můj červený nákupní vozík začal zlobit už před rokem:

\"Příznaky nemoci\"

Fáze 1 - vůz bezvadně startuje, bezvadně jezdí, bez žádného problému

Fáze 2 - jednou za čas cca 1/30 startování, nelze nastartovat. Po otočení klíče naběhne elektřina v autě + je slyšet takové malé cvaknutí (palivové čerpadlo??). Stačí počkat 10 - 20 minut a auto bez problému naskočí a jede

Fáze 3 - četnost funkčních startů bez problému se zmenšuje 1/10 startování nefunguje. Stačí počkat 20 - 50 minut + otřít olej na sondě + při funkčním startu tu a tam klesají otáčky až na nulu, auto chcípne pokud se nepřišlápne plyn

Fáze 4 - je zima, 7x návštěva servisu, technik objevuje při poslední návštěvě konečně díru v sondě, kterou protéká olej na startér (do té doby, nic neobjevil, cca 2 měsíce bylo auto v servisu a bylo testováno. Vždy jsem ze servisu odjel a po 2 dnech ho opět táhl zpět do servisu :mrk ), také se zjistilo, že startér musí na repas, protože je plný oleje

Fáze 5 - bezchybné ježdění stejné při Fázi 1

Fáze 6 - přichází zima, vše se opakuje s tím rozdílem, že se musí čekat 2 - 10 dní, než lze auto opět nastartovat + po oleji není nikde ani stopy. Baterie funguje na 100%

Nedávno bylo auto v servisu, byl jsem přesvědčen o výměně oleje, střelec to však trochu přelil a v autě je snad o 1l oleje více, než by mělo být. Je možné, že je problém tam? Závada s nenastartováním a občasným kolísáním otáček se stále drží. Nicméně, pokud je šťastný den, tak \"Nákupní košík\" jezdí absolutně bez chyby.

- startér v pořádku (jinak by to nenastartovalo ani jednou za čas)

- baterie v pořádku (elektřina, rádio, světla, vše sviští jak má)

- pojistky v pořádku (kontrolováno, nic není odstřelené)

- olej trochu nad limit (ale kupodivu neteče nikde)

- je možné, že je to palivové čerpadlo? Rozdělovač? Kabely k rozdělovači? Nebo zašpiněná svíčka?

Jsem přesvědčen, že průser bude v nějaké absolutní malichernosti. V téhle oblasti jsem ale \"lajk\" proto netuším kde začít. Trochu mě i vyděsilo, že auto bylo v servisu a nikdo na nic nikdy nepřijde, náladová plechovka ... :myslim (nechci opakovat finančně nákladný servisový maraton)

Předem chci všem poděkovat, že si uděláte trochu času a budete se snažit mi pomoct, jsem už bezradný :roll

Odesláno

Zdravím a také se hlásím do \"klubu zlobivých plechovek\". Dělá mi to to samé jako Vám, ale u mě je to nejspíš způsobené krokovým motorkem, alespoň to zatím takto vypadá.

Doporučím, pokud Vám nepůjde nastartovat, vyndejte klíčky ze spínací skříňky, otevřete kapotu, vypojte a znovu zapojte kabel ke krokovému motorku. Pak zkuste nastartovat. Pokud to takto půjde, máme nejspíš společný problém a je potřeba ho nějak vyřešit. :papa

Odesláno

Je pravdou, že jakmile se oteplilo, zázračně šlo nastartovat a ještě ve stejný den, jakmile začalo opět mrznout auto zase chcíplo.

Ale před tím i když mrzlo, tak to tu a tam šlo nastartovat. Nemyslím si, že by bylo něco zamrzlého. Přikláněl bych se spíš k tomu palivovému filtru. Asi ze sebe udělám blbce, nicméně pokud je nutné tu a tam palivový filtr vyměnit, tak je dost pravděpodobné, že by to tím mohlo být. Ještě řekni, že se to mění po 20 000 km, a mě vomejou :o ...

Odesláno

Klucí a s přidaným plynem nenastartujete? Krokáč po přidání plynu je k ničemu a mělo by to chytnout :)

Jinak dej mi Araxis VIN.. myslím, že palivový filtr nemáš, ověřím ti to ;)

Odesláno

No měl by se měnit zhruba já nevím asi po 60 000 km, alespoň tak to chytrá knížka říká. Ale podle mě to filtrem není, před chvilkou jsem filtr i čerpadlo kompletně rozebíral a s prominutím smrdím jako prase od benzínu a ničemu to nepomohlo.

S plným plynem jsem zkoušel startovat, ale bez výsledku.

Jinak závada začíná vypadat čím dál tím víc stejně. Za tepla mi to taky startuje jako ďas. :)

[upravil dne 25/3/13 16:26 od Altman]

Odesláno

Altmane: díky za podporu, nějak to vyřešíme. Když koukám, na rychlost odepisování vás všech, přemýšlím. Že jakmile se půjde opravovat auto, vezmu ssebou notebook a přijdeme na to velice rychle formou \"pokus, omyl\" :super

ChouLu: VIN bych ti rád dal, budu se muset podívat do papírů, momentálně jsem ale v práci a pokud to není na malém techničáku, moc nepomůžu. Nicméně o palivovém filtru jsem do dneška neslyšel. Takže asi nemám, ale kdyby ano. Zjistil jsem, že je schovanej, někde pod zadníma sedačkama, což je docela nepříjemné.

Když nastartuju, tak k tomu plyn nepotřebuji. Ten jen když padají otáčky, auto normálně točí bez problému, když to frčí. Nicméně když nejde nastartovat, poznám okamžitě -> otočím klíčkem a slyším jen cvaknutí a můžu dělat cokoliv, šlapat na pedály a nic se stejně nestane

[upravil dne 25/3/13 16:31 od Araxis]

Odesláno

Ano taky doufám že to vyřešíme! Jinak filtr není pod sedačkami ale pod autem zhruba těsně před kolem v takové prohlubni u nádrže a je nebo měl by být fixovaný a vedou z něj dvě plastové hadice. Jedna od čerpadla a druhá směrem k motoru.

Odesláno

Pod sedačkama je čerpadlo a plovák :)

Filtr je u pravého zadního kola pod podběhem ;)

Cvaknutí a hučení čerpadla neslyšíš? :myslim

[upravil dne 25/3/13 17:33 od ChouLu]

Odesláno

Pánové, tak teď jsem si uvědomil jednu skutečnost. Docela podstatnou. Omlouvám se za mystifikaci (žádné cvaknutí se nekoná, to bylo minulou zimu, teď už to necvaká)

- při otočením klíčku, naskočí elektřina, kontrolky atd., není ale slyšet žádný zvuk, jen se otočí klíčkem a je to mrtvé

Odesláno

Ono ale to čerpadlo není zase tak slyšet. Je pod sedačkami, plechovým a navíc ještě plastovým deklíkem. Zkuste sedačky vzadu odklopit a otočte klíčkem do polohy \"2\" (tedy rozvícení všech kontrolek) a mějte tedy ucho na tom plechovém deklíku. Ale čerpadlo tlakuje jen jednou po nějaké době a pak je zase nějakou chvíli zticha. :myslim

[upravil dne 25/3/13 16:41 od Altman]

Odesláno

to vypadá na špatné relé čerpadla nebo se ti neodblokuje immo.. máš jinej klíček, zkoušel si to s ním? Nejlepší by na tohle byla diagnostika prO Peugeot ;)

Odesláno

immo netuším co je. Klíčky mám 2 a odzkoušené jsou oba dva, auto si stále startuje kdy chce. K diagnostice bohužel nemám přístup a relé čerpadla? To zní docela dobře.

Odesláno

jednotka immo je primo na spínačce ze spoda, když sundáš ten kryt za volantem co je na páčkách, tak se k tomu dostaneš :)

A relé by mělo být součástí BSI nebo v pomocné BSM jednotce v motorovém prostoru ;)

Odesláno

Araxis

Co sa tyka toho pal. filtra je mozne, ze tam nie je. Treba VIN. Vymena 40tkm pri kratkych trasach.

K tomu zamrznutemu kondenzu. Na 206-kach casta zavada, pri kratkych trasach. Treba dat dole hadicu sania, dat na nu dlan a niekto startuje. Ak ti neprisaje dlan, je zapchaty, zamrznuty vyfuk. Skus este pokial ti to nenastartuje odpojit hadicku k vstrekovaniu, ci tecie benzin. Moze to byt samozrejme i napr. cidlo teploty.

Altman

Oprava krok. motorceka je totozna s

http://www.renault-megane.cz/viewtopic.php?f=13&t=2889&sid=08862086465aa54663ec1ec523f88c0e

, ale nemyslim, ze je to tym.

Odesláno

jojtik: špatně přečteno

Díky zkusím, jak trubku i hadičku. Při testu budu na notebooku, pošlu rovnou report, kde byla závada a co je v pořádku. Bude to lepší, než teoretizovat

Všichni jste mě navedli na to čím by to snad mohlo být, tak uvidíme. Jsem na to zvědavý

[upravil dne 25/3/13 17:01 od Araxis]

[upravil dne 25/3/13 17:01 od Araxis]

Odesláno

Jestli startér točí a nechytá to,tak mi to taky dělalo. Jednou to chytalo normálně,ale někdy prostě to točilo a níc. Byla závada v tom dvojrelé co je pod řídící jednotkou. ŘJ je v mot. prostoru za pravým př. světlem ta stříbrná krabice a zespodu na té krabici je přidělané to relé. Já jsem ho měl plné bláta. Stačilo vyčistit,prostříkat kontaktolem a už mám klid. Snad Ti to pomůže:papa

Odesláno

Velice děkuji za všechny náměty, nemám přístup ke garáži. Jakmile se oteplí, auto rozeberu a otestuji vše co zde bylo popsáno :). Jakmile přijdu na to v čem je problém, okamžitě to sem pošlu ať se podle toho mohou zařídit i ostatní co mají podobný problém :)

[upravil dne 26/3/13 11:15 od Araxis]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...