Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 206 1.1i - Problém se startováním

Recommended Posts

Odesláno

Tak tedy no chci poděkovat členovi \"Pišta\" za radu s tímto \"relé\". Dnes ráno zase automobil nenastartoval tak jsem toto okamžitě řešil sundáním té kovové věci (řídící jednotky v pouzdře) otočením a očištěním všech kontaktů které se tam nacházeli i když jsem nepoužil sprej na kontakty ale syntetický líh a na orezliny trošku \"šmirglu\". Dal jsem toto nazpět, otočil klíčkem a automobil okamžitě startuje.

Je to velká úleva a zdá se být problém vyřešený! :super

Odesláno

Problém vyřešen?

Stačilo nabít baterii a auto frčí, absolutně bez problému. Koupí se baterie nová a uvidí se, za jak dlouho to zase nebude točit :) tipuji, tak 14 dní.

Na startéru a všude okolo je hromada oleje, absolutně netuším, kde to může protékat, takže to si taky vybere svojí daň.

Odesláno

Ano, problém vyřešen, i když trochu jiným způsobem než u Vás!

Olej podle mě uniká pod těsněním víka ventilů, je to dost častý problém, že těsnění zpuchří a udělají se v něm prasklinky a olej utíká těmito prasklinkami. Oprava je jednoduchá, stačí povolit dva šrouby, sundat dekel, z něj sundat staré těsnění a natáhnout nové (stojí asi 150Kč!). :papa

Odesláno

Altmane, děkuji za potvrzení. O tomto už jsem také slyšel. I o té ceně těsnění :) okamžitě se na to zítra zaměřím. Uvidíme, jaký bude výsledek.

Odesláno

Tak těsnění odkontrolováno, je v dobrém stavu a bez problému. Pro jistotu zajistím výměnu.

Ale zjistil jsem, že po výměně oleje v servisu (5 krátkých jízdách) a 2 měsíční odstávce auta, kdy sedělo jen na parkovišti mám olej už přepálený :D ...., asi někdo nepoužil čistící olej. Takže, jakmile se oteplí, bude nutné pročistit motor, po vyměňovat různá těsnění, těsnící kroužky, olej, filtr a další pytloviny :) a pak bude autíčko, jako nové.

Jsem rád, že baterka drží, po řádném nabití a uvedl jsem automobil do plného provozu :) alespoň nějaká dobrá zpráva. Už nikdy žádné MHD :bacha

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...