Jump to content

vstřikovací jednotka 1,4 306 kombi

svorka
 Share

Recommended Posts

Zdravím, začala mi blbnout vstřikovací jednotka, auto občas cukne, a svítí kontrolka (když kontrolka nesvítí - auto necuká ;) v servisu zjistili špatnej uhel jednoho ventýlu. Raděj mi vyměnit celou jednotku (cca 14 000,- :grr volala jsem na vrakárnu tam ji mají za 2 500,- tak a teď babo raď :myslim máte s tím někdo nějaké zkušenosti??? díky. M.

[upravil dne 20.7.05 svorka]

Zjisti si, co tam máš za ECU. Je to důležité - některé neumožnují přehrání řídícího programu a to je důležité pro správnou činnost motoru a okolních agregátů. Zkrátka řečeno - ECU stejného typu koupená na vrakáči bude patrně obsahovat trovhu jiný řídicí program, než je od výrobce na tvém autě. Příklad - ECU typu EDC15C2 se používá v diselových modelech Peugeot 306, 406, 607, Partner... Citroen Xsara, Xantia, C5, C4... atd těch aut je o dost víc a každé má poněkud jinou konfiguraci čidel a okolního vybavení, takže ECU z jiného auta bude ve tvém fungovat korektně, ale pravděpodobně až po přehrání řídícího programu z tvojí původní do jiné a to u některých jednotek jde celkem jednoduše. Opakuji - ECU musí být stejného typu!!! Některé ECU toto neumožnují. Tamje potom cesta bud dát nekřestanské peníze servisu, nebo hledat a hledat až seženeš jednotku z docelaůplně stejnýho auta. Rozhodují i takové věci, jako výbava klimatizací, typ Lambda sond (y) atd. přípojný konektror sice bude stejný, ale jednotka nebude z konkrétních vstupů v případě chybejícího, nebo parametricky odlišného snímače dostávat správná data bude vyhazovat chyby... Doufám, že jsem to popsal alespon trochu srozumitelně.

Původně zaslal: svorka

Zdravím, začala mi blbnout vstřikovací jednotka, auto občas cukne, a svítí kontrolka (když kontrolka nesvítí - auto necuká ;) v servisu zjistili špatnej uhel jednoho ventýlu. Raděj mi vyměnit celou jednotku (cca 14 000,- :grr volala jsem na vrakárnu tam ji mají za 2 500,- tak a teď babo raď :myslim máte s tím někdo nějaké zkušenosti??? díky. M.

[upravil dne 20.7.05 svorka]

Jak jako špatnej úhel jednoho ventilu??? :o A co by s tím měla dělat jednotka?

Pokus se sehnat někoho se stejnou 1.4kou a někde v servisu zkusit vyměnit jednotky, aby sis ověřil, že je to opravdu jednotkou. Bacha ale, při tomhle postupu je nutná reaktivace immo pro danej motor. No a lepší vyhodit 1litr za jistotu než nejdřív 2.5 za jinou a pak zjistit, že je třeba taky vadná (bo blbej typ) a pak valit další love za další a další diagnózy a opravy.