Guest Lubk0 Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 No majstri Lámem si hlavu, už nejaký ten mesiac, ako vyriešiť terasu pred bytom ... Prikladám aj kompletné foto, pre predstavu ... Terasa je na vyvýšenom prízemí, v čo chvíľa na oplotenom uzavretom pozemku ... V bytovom dome su 4 vchody, tade stredom \"vedie\" okolo mojej terasy len 1 vchod ... Ale aj tak, chodia \"tade\" ludia Byt bol kupeny v stadiu holobyt, tj aj terasi nechali otvorené, aby si ju každý dorobil, či uzavrel, podľa vlastného uváženia Jediné, v čom mám jasno Je to, že boky, ktoré sú vyznačené červenými \"križmi\" chcem uzavriet od spodu, až po vrch ... Dokonca z daného boku by som chcel, aby tam boli dvere ... Len teraz neviem, ako uzavriet zvyšok ... Nechcem, aby z toho vzniklad tmavá diera ... Slnko sa opiera do terasy zhruba o 12 tej, a svieti tam v podstate napriamo, až do západu ... Vpredu od trávnika som rozmýšlal, dať dosky na 1 meter napevno, a potom na další meter nejaké \"sklápacie\" tabule ? Plus neviem čo na strechu ... Zastrešovať chcem len tu časť, ktora ma na to predpripravené trámy ... Rozmýšlal som nad lexanom, lenže bojím sa onho ... Nadomnou je dalsích 6 poschodí, a balkóny. Tj sa bojím jednak, že by tam bola vidiet zospodu špina, a jednak ze ked niekomu vypadne nejaky popolnik, alebo niečo obdobné z balkona, aby to nerozmlatil :/ Skúste poradit, ako by ste to uzavreli vy, hlavne s akeho materialu ... Troška pozerám na cenu ... Idealne by bolo, aby som sa zo zavretím terasy zmestil do 2000 Eur, prípadný strop, ktorý som neni ochotný prekročiť je 3000 Eur ... Samozrejme, ak to bude menej, budem len rád PS: Rozloha terasy je 29,5 m2, výška trámov je cce 2,60 metra ... [Edited on 4/2/13 10:44 by Lubk0]
Guest Lubk0 Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 5 [Edited on 4/2/13 10:36 by Lubk0] [Edited on 4/2/13 10:36 by Lubk0]
Charlie 1 Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Ja bych tu pergolu nechal udelat z boku latkovy rast a ten bych nechal porust nejakym brectanem co je cely rok zeleny,bude to pekny,vzdusny a jeste budes mit kolem zelen.na tu strechu bych dal makrolon,ale jen nad casti kde budes mit sezeni jinde ne neni potreba a bylo by to uzavreny....s moji variantou se hrave vejdes do 1000€ kdyz si budes delat sam mozna i min....
Tango C8 Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Jenom tak mimo, trámy co tam jsou, tak asi nebudou ve spádu, co? To bude rovina ne? Tak bacha aby ti to neteklo k baráku (hlavně tající sníh). A co takhle zasklení boků? Jako zimní zahrada
Guest Lubk0 Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Spád tam nie je, o tom viem, a strecha sa bude musiet spádovať Zimnú záhradu určite nie, zbytočné predraženie ... Takisto to chcem robiť bez stavebného \"povolenia\" takže nič \"napevno\" = tj murovať a podobne ... Ide mi skorej o \"súkromie\" a bojím sa, že ten brečtan mi ho hned nezabezpečí ... Chcel by som tam možno parkovať neskôr motorku, preto tie dvere A keď tam večer budem grilovať, alebo sedieť zo známymi, chcel by som, nech to viem uzavriet tak, nech tam nie je vydiet, proste nech je sukromie
Charlie 1 Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Tak nez tam doroste brectan nebo neco rychle rostouciho cca2 roky dal bych tam rakos nebo bambus,pres ten brectan neni videt je to husty,jedine kdyz nechces aby tam nebyli videt a bylo to zavreny tak rolety az k zemi,ale bude to jako kdyz sedis doma...
Agrafik Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Co tak udělat na boky vodorovné laťování buď šikmé s mezerami, nebo vodorovné s tím, že se bude to laťování střídat jedou zevnitř a jednou zvenku s tím, že se budou překrývat. v obou případech tam bude překrytí mezi deskami a nepůjde tam jednoduše vidět. Bude to vzdušné a světlo tam projde taky. Klidně tam ten polykarbonát na střechu dej, ale nad to ještě natáhni nějaké pletivo.
Guest Scratch Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 jestli to budes mit oplocene a chces tam parkovat motorku, tak to udelej bytelny cely, zeshora, z boku, zepredu. Jinak se s motorkou rozluc. Osobne bych tam nedelal vubec nic, protoze to neni muj salek kavy, delat si zahradu na \"sidlisti\" . Taky pocitej s tim, ze at tam udelas cokoli, tak si tim strasne zastinis ostatni prostory za temi francouzskymi dvermi. Dovolim si nesouhlasit s Charliem, brectan nedavej. Meli jsme ho kdysi na jednom baraku a pak sel dolu jedine s omitkou a je to takovej nezmar. Hlavne pak to cassem proroste, z vetvicek se stranou kmeny a je to na ...... . Na strechu nic plastovyho, protoze to se tam pak upeces..... Abys mel soukromi, tak to musis proste zakryt cely, jak ze strany, kde bude soused, tak ze strany kde chodi lidi, no a nechat si plivat na hlavu asi taky nechces..... [upravil dne 4/2/2013 11:38 od Scratch]
Guest Lubk0 Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Scratch = byt je v okrajovej časti mesta, v slepej ulici Premavka aut, a ludi je tam minimalna ... Nevyskytuju sa tam, ani \"nahodou\" ziadny pocernejsie obcania ci bezdomovci ... Je to nezaujimava cast mesta, pre \"týchto\" výkukov Cely pozemok bytového domu bude oplotený 2 metrovým plotom, ktorý sa začína stavať na jar. Pred vchodmi a priestormi su inštalovane kamerove systemy ... Navyše sused, parkuje motorku v letnych mesiacoch v tom podchode, ktory je na fotke vedla. Ten podchod je pristupny momentalne hocikomu, nakolko nie je tam ani plot zatial. Mal ju tam tak cele leto ... Nevidim preto dôvod, prečo by som sa mal báť o motorku ktorá bude v rádoby nižšej hodnote, ako má on, navyše za 1x plotom a 1x terasou ... S tym ze ty by si tam nerobil nič, to je už tvoja vec ... Ja som nechcel byt hlavne kvoli balkonom, nakolko to povazujem za \"kamrlík\" kde sa dá akurát zapálit cigareta ... 30 m2 mi bohato stačí, na usadenie 6 ludí, na gril, sušenie prádla, a podobne ... Neplánujem tam robiť párty, ale ked niekto večer príde, na pohár vína, tak nemusím sediet v lete v obyvačke Takže ja som tento typ bytu hladal cielene, a som rád že nemám len balkón. Na chatu mozem vyrazit kedy chcem, alebo na rodicovsky dom, avšak nebudem sa tam nahánať pokaždé, ked si chcem posedieť vonku na vzduchu pri grilu K podstate, neviem, prečo by som sa mal pod lexanom, či nejakym inym plastom upiecť ? Ono to nikdy nebude celé uzavreté ... Po celom obvode tam budú \"fugy\" , hore dost velké ... V Trnave navštevujem podnik ktorý je celý z lexanu, a ked sa v lete dá dole pár tabúl, tak sa tam existuje uplne normalne, jak v akomkolvek inom podniku ... Mne skôr ide o to, aby sa neposkodil, alebo aby na nom nebola vidieť špina ...
Y2K Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Lubk0 sa uz aj tak rozhodol a tu nam to prisiel v podstate len oznamit Ze sa neuvaris pod lexanom? no ved skus teda a uvidis, ak to bude tebe vyhovovat je vsetko v poriadku a grilovat na sidlisku ludom do okien...no takych uz bolo ano ja viem, existuje aj elektricky gril ale potom este existuje aj ludska zavist
Guest Lubk0 Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Nerozhodol som sa ani nahodou .. Neviem nad cim narazas ... Kazdy stolar, to chce \"urobit\" inak, a navrhuje kazdy nieco ine ... Niekto mi navrhoval pevnu strechu, iny lexan, iny nejake \"sede\" nepriehladne dosky, ktore ale prepustaju svetlo ... Spredu to tiez kazdy navrhuje inak ... Y2k = kaviaren Blumen cafe, strop, aj vsetky boky su z lexanu, som tam pomerne pravidelne, v lete je to tam full, klimu tam nemaju ... Tak neviem, maju asi nejaky specialny ... PS: Nie je to na \"sidlisku\" Je to bytovy dom, s pomerne slusnym pozemkom okolo ... PSS: Nikdy v zivote by som nerozmyslal nad uhlim, gril elektrika, alebo plyn ... A ludskou zavistou, neviem co si chcel povedat, ale nechajme to tak ... Ocividne si mal k teme co povedat zase
Guest Scratch Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Y2K lip bych to nenapsal. Chytremu napovez........... dal to znate. Lubko: Pises skvely paradox - malo lidi tam chodi a motorka zaparkovana v podchode.......... pro me idealni prilezitost jak prijet s dodavkou s kradenejma SPZ, motku nahodit a odjet. A do kamer pak muzes koukat celej den Ja mam motorku co je v podpise pod trema zamkama, protoze na novou nemam a pojistny je sileny. Nikde bych ji nenchal bez nejakeho aktivnejsiho dozoru..... Ja ti bydleni nehanim, urcite jsi si ho vybral, akorat pro me je to divne, spatne pochopitelne - proste bydlim cely zivot v baraku a mam tam proste svoje soukromi . Balkon bych taky nechtel, to je rozhodne lepsi ta zahradka. Akorat bych se bal toho, co tam furt budu sbirat od lidi, co bydli na tebou . Nekolikrat jsem prespaval v panelaku u kamose a nemohl jsem spat, protoze celou noc tam nekdo coural, hucel vytah apod., ale to neber jako haneni, to jen pisu abys pochopil muj pocit. Pokud neudelas pevnou strechu, tak riskujes, ze ti ji nekdo poskodi, ale automaticky si tim snizis svetlo v ostatnich castech bytu. Pokud ji neudelas, riskujes, ze pristane omylem na hlave neco tobe.... My mame pergoly a na nich vinnou revu, ale tu ti doporucit z hlediska bezpecnosti fakt nemuzu
Y2K Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 presne tak ako ty mas vzdy co povedat ze ano ako si povedal, kazdy nech si stavia/robi co chce...ja by som napriklad nad tymto ani len neuvazoval na sidlisku kde je kopa ludi pohromade, mam dost v tom nasom vchode preto som ti nechcel pisat nazor na toto... lexanom som mal chvilu zastreseny pristresok kde mam teraz dreveny so strechou, nedalo sa pod tym sediet, na slnku bolo \"prijemnejsie\", ale to je cisto juzna strana, pred slnkom sa tam neschovas ludska zavist...ked sa do niecoho takehoto pustis a ti nad tebou (vedla teba, vsade okolo) takuto moznost nemaju, hned sa stanes stredobodom nielen pozornosti ale aj \"vyzierania\" si ich nemoznosti takehoto niecoho takze ako napisal scratch, pluvanie \"na hlavu\", motorka tam kde ju chces mat a kopa inych veci budu len dobrym nastrojom kompenzovania si ich komplexov ano ja viem ze som ti moc nepomohol ale chcel si vysvetlenie [upravil dne 4.2.2013 12:48 od Y2K]
Guest Scratch Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Nerozhodol som sa ani nahodou .. Neviem nad cim narazas ... Kazdy stolar, to chce \"urobit\" inak, a navrhuje kazdy nieco ine ... Niekto mi navrhoval pevnu strechu, iny lexan, iny nejake \"sede\" nepriehladne dosky, ktore ale prepustaju svetlo ... Spredu to tiez kazdy navrhuje inak ... Y2k = kaviaren Blumen cafe, strop, aj vsetky boky su z lexanu, som tam pomerne pravidelne, v lete je to tam full, klimu tam nemaju ... Tak neviem, maju asi nejaky specialny ... PS: Nie je to na \"sidlisku\" Je to bytovy dom, s pomerne slusnym pozemkom okolo ... PSS: Nikdy v zivote by som nerozmyslal nad uhlim, gril elektrika, alebo plyn ... A ludskou zavistou, neviem co si chcel povedat, ale nechajme to tak ... Ocividne si mal k teme co povedat zase Y2K tim chtel rict, ze lexan a plast na strechu ne, mel to znamy a mel to vetrany, cast ve stinu, a strechu z pruhledneho plastu, a ani pivo chlazeny tam nebylo dobry..... ale neprselo na ne a mohli chlastat i za deste ok bytovy dum vnimam jako male sidliste, ale to je proste uplne jedno, mozna lepsi nez satelit s pozemky 200 m2 gril elektrika, plyn, prc ne, jine by byly asi dost neoblibene u sousedu a ludska zavist? Ta je vecna. Myslim si, ze tim chtel rici, ze staci, aby maleho kluka napadlo treba shodit dolu na tvou novou strechu treba plato vajec, nebo kamen, aby vyzkousel, co to vydrzi, nebo ti to nekdo v opilosti ze shora pocura nebo jako me, kdysi, kdy jsme se na ozdravnem pobytu ve spanelsku trosku opili a pretahovali se na balkone o meloun, az spadl omylem dolu a a ti co dole drive meli bile sezeni, tak meli cervenou mlhu :D:D
Guest Lubk0 Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Tak zijes v nejakej divokej stvrti :D O horneta ktory sa da v pohode zohnat za 2 tis. E s papiermi, tu snad nema nikdo zajem, jediny ze by si klicky nechal v zapalovani Tym nehanim tvoj motocykel, ale proste ta motorka bez papiru ma velmi malou cenu, a to se moc nekrade ... Y2k = tak vidíš, ja by som nikdy nebýval vo Vrbovom, aj ked mám odtial rodinu :D A tu sa ceny \"nehnutelnosti\" pohybuju na trocha iných úrovniach, aby som si mohol dovolit kúpiť hneď dom ... Jedine ísť zase do okolia na dedinu, čo som odmietol Tu terasu dole nemám len ja Máme ju tam 7 dmi, a hore na strechách, su samozrejme ďalšie ... Susedov nadomnou celkom dobre poznám Čo sa týka motorky, a závisti, myslím, že mne je tam najmenej čo závidieť, to stačí príst dole do garaze k tým ML kám, Glkám, Mini Cooprom, A8 čke atd atd = cela bytovka tam ma pristup cez pivnice bez obmedzenia ... No nič, poprosil by som už len konštruktivne nazory na materialy ... Jeden \"stolár\" to navrhoval spraviť s OSB dosiek, a spredu normalne natiahnut klebr, sietku, a fasadnu farbu ... No neviem, aj nad tym som rozmyslal ...
Y2K Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 no hovorim, Lubk0 sa uz rozhodol a na vsetko ostatne ma vysvetlenie tak vela stastia nech sa podari PS: Ocakavam neskor vlakno, ako na susedsku zavist
Recommended Posts