Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Predem se omlouvam, ze jsem tu zalozil tema o Citroenu, ale rad bych vyuzil aktivity tohoto fora a co jsem tak videl/slysel, tak Peugeot a Citroen jsou si dosti podobni a muj dotaz se myslim tyka motorove chyby vseobecne.

Dokazali by jste mi nekdo poradit, co znamenaji chyby napsane nize, a pripadne jak se resi?

P0002 -> Powertrain - Fuel and Air Metering - ISO/SAE Controlled

P0490 -> Powertrain - Auxiliary Emission Controls - ISO/SAE Controlled

Chyby jsem precetl pomoci levne diagnostiky, ktera se prodava napr. na Aukru pod nazvem ELM327.

Ta chyba P0002 mi vyskakuje uz delsi dobu (rozsviti se oranzova kontrolka motoru) a pak po nejakem case v radu dnu zase zmizi. Byl jsem i ve dvou autoservisech, kde precetli chybu se stejnym kodem, ale co s tim mi poradne poradit nedokazali.

Dnes pri stani na semaforu se znovu rozvitila kontrolka a podle moji diagnostika pribyla ona chyba P0490.

Zmeny ve vlastnostech jizdy nepozoruji.

Auto je Citroen C2 1,4 HDi z roku 2004.

diky!

Odesláno

0490 = kontrola elmag ventilu pro egr pripadne podtlakovych hadicek.

0002 = nejspis spatna davka nafty zpusobena treba kvalitou paliva , netesnosti vstrikovaciho systemu, porucha DRV ventilu na RAIL cerpadle.

Odesláno

Tak dnes jsem pred praci bral obycejnou naftu na Shellce, prilil aditiva (pred tankovanim), vse ok. Pak kdyz jsem jel z prace, tak se mi nedarilo nastartovat. Chytlo to asi na patej pokus. Venku cca 7° , s cimz jsem nikdy driv problemy nemel. Nevim jestli s tim ta \"cerstva\" nafta muze mit neco spolecnyho.

No otazka zni.. Prez tu moji \"diagnostiku\" jsem smazal ty chyby, dnes se nic nerozsvitilo. Ma cenu jezdit do servisu se smazanejma chybama? Najdou je tou lepsi diagnostikou? Nedoporucili by jste nejakej dobrej servis v Praze? diky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...