amir Odesláno 26. leden 2013 Odesláno 26. leden 2013 Ahoj pežotáci ,prosím o rady Už delší dobu nemůžu dobře nastartovat mojí 306tku. Jde o to ,že když k ní ráno přijdu,musim startovat tak na 5x a nakonec chytne.Už si nevim rady co s tim.Zkusil jsem snad všechno. Trocha z historie : na vozidlu minulý rok byla vařena hlava motoru ,proběhlo seřizení ventilů + nové žhavičky BOSCH + nový palivový filtr + nové přepadové hadičky u vstřiků + komplet nové o kroužky + vyčištění a seřízení vstřiků v peugeot kly. od té doby najeto cca 25 000 km před 1000 km byl nový vzduch filtr filtron Příčina : vozidlo startuje ok na 2 otočení motoru při +5C při - 2C je nutno točit vícekrát 5- 7X i při krátkém zastavení na benzině např. natankování. co sleduju : ráno když chci startovat při -2c ,tak pumpuju balonkem - je uplne měkký - pumpuju do tvrda při zapnutém zapalování- i tak motor nenaskočí na 2-4 otočení motoru po napumpování do tlaku pumpičky teče s tělesa pal. filtru nafta - kape z toho šroubu bo co je u přípojky pal. vedení od nádrže,ale to jen při velkém tlaku po napumpování pumpičkou.jinak ne - to je pro mne záhada,nevim ani k čemu to je ,vyštoubovat se to nedá a opak taky ne. Vyměnil jsem ztvrdlou hadici od čepadla k pal filtru.Přívodní je ok - žádná netěsnost. Diagnostiku jsem dělal následující : kontrola žhavících svíček - ok -stestonáno na baterii a žhaví od špičky hned. kontrola žhavení - ok - jednotka v pořádku nažhaví a dožhavuje po nastartování cca 5 min. v - 2 stupních C - testováno připojenou žárovkou na žhav sv. ovzdušnil jsem palivový systém = povolení zvlášt přípojky trubky každého vstřikovače při chodu motoru aby vytékala nafta bez bublinek. přípojky na vsřikách netečou při spuštěném motoru. ovzdušnění nádrže je ok. Přešuvník vstřiku na čerpadle s bimetalem ten nefunguje ,ale nastavil jsem to stále na zapnutou polou. TZN, lanko je našponované a otáčky volnoběhu jsou zvýšené. - nemohu najít na svém čerpadle BOSCH odvdušnovací šroub - ten,co je pod hlavou podtlaku a je na něm gumová čepička to asi není protože je jeho začátek placatý a ne konicky = po povolení nic neteče - ovzdusnovaci sroub na čerpadle jsem tedy nenašel. Tankuju Vervu a do ní jsem dával zimní aditiv VIF Prosím o jakoukoliv radu,nápad,nebo podezření na příčinu,procházel jsem forum a zde našel pár rad,ale nic z toho to není..Děkuji za vaši pomoc. Citovat
ZbyňaS Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 Ještě bys mohl mít únik nafty z pal. fitru , měl jsem s tím taky problém na 306 , byl problém na výstupu z filtru do čerpadla, musel jsem rozebrat pal. filtr, unitř byl vetil a něm byl vadnej o-kroužek , tudy to přisávalo vzduch a byl problém se startem. Citovat
crazybiker Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 Problem bude s naftou/resp. nekde pada nafta, ako tu predomnou uz pisali, dost pravdepodobny je ten o kruzok. Skus kupit maly filtrik(medzi hadice) a nejake hadicky, novy balonik a skus priamo z nadrze napojit na vstrekovacie cerpadlo... Citovat
amir Odesláno 27. leden 2013 Autor Odesláno 27. leden 2013 Díky za rady zkusim tenhle postup + dám novej pal. Filtr s gumičkou a pokud to nepomůže tak zkusím ten filtr mezi hadice a úplně to odpojit. Jinak mě taky napadlo,že by to možná mohl dělat taky VIF ,že by po něm pryž ztrácela pružnost a tvrdla. Vloni v létě jsem nechával měnit gumičku na hlavě čerpadla,protože teklo a ted jsem musel měnit ty hadice + možná ty o kroužky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.