Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Opotrobené brzdové doštičky - hlásenie aj po výmene

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte!

Som tu ešte nový, ale dúfam že mi niekto vie poradiť. Pred dvoma týždňami mi palubný počítač hlásil opotrebenie brzdových doštičiek. Hneď na druhý deň som sa vybral do servisu, aj mi ich poctivo vymenili (menili iba zadné, predné sú v poriadku). A zrazu od nedele mi znova hlási palubný počítač ten istý problém, ale doštičky sú v poriadku. V čom je asi závada?

Odesláno

Já jen doplním, že zadní destičky hlídané nejsou, takže kvůli nim ti to určitě nehlásilo. Spíš bych to viděl na prodřený drátek u těch předních.;)

Odesláno

moze to byt aj korozia v \"zasuvocke\", kam sa tie kabliky pchaju. Pistalo to zakazdym ked bolo vlhkejsie atd.

Osobna skusenost:) Servis sa tvaril ze take este nezazili, ale identifikovali na prvy pokus do 15-20 minut.

[upravil dne 21/1/13 14:01 od merlin99]

Odesláno

Jak už je tady psaný, zadní desky hlídaný nejsou takže to dělaly přední a bude tam buď prodřenej drátek nebo chyba v konektoru, taky mi to blblo když bylo vlhko, stačí vyčistit a popřípadě zaizolovat;)

Odesláno

Všetkým veľmi pekne ďakujem! :)

Áno, už vtedy v Peugeot-e sa čudovali, že senzor mám len vpredu, a pritom som mal zadné doštičky K.O.. Ale aspoň už aj tam mám nové, aj tak som ich plánoval meniť na jar, pri výmene pneumatík.

Na vine asi ozaj bude tá vlhkosť, keďže mi začalo hlásiť cca po 15-20 min. jazdy na zasneženej alebo mokrej ceste. Kuknem tie kábliky, dúfam že väčšia závada tam nebude :)

Odesláno
Všetkým veľmi pekne ďakujem! :)

Áno, už vtedy v Peugeot-e sa čudovali, že senzor mám len vpredu, a pritom som mal zadné doštičky K.O.. Ale aspoň už aj tam mám nové, aj tak som ich plánoval meniť na jar, pri výmene pneumatík.

Na vine asi ozaj bude tá vlhkosť, keďže mi začalo hlásiť cca po 15-20 min. jazdy na zasneženej alebo mokrej ceste. Kuknem tie kábliky, dúfam že väčšia závada tam nebude :)

Pekne ťa vítam.Ja som mal ten istý problém,zhodil som dole koleso a medzi kábliky sa dostala slaná voda.Trocha boli ušúchané.Niektorý dobráci vycvakajú kábliky a spoja medzi sebou.Nesmie sa!Ak vytočíš koleso možno to zbadáš.

[upravil dne 21/1/13 19:21 od janik6163]

Odesláno

No a já mám taky ještě jednu otázku ,hlídá to jenom destičky ,nebo taky kotouče ,jejich opotřebení ?A myslíte že na ty zasuvký těch káblíků by nestačilo namazat to třeba nějakou vazelinou aby se tam ta vlhkost nedostala ?

Odesláno

Stráži to len predné platničky.V platničke je kontakt v úrčitej hĺbke a ked sa to obloženie zoderie po kontakt,tak sa oprie o kotúč a vytvorí spoj.Ono mazať by to netrebalo,len sú blízko seba.Možno nejakou vodeodpudivou vazelinou.Časom aj tak sa zotrie.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...