Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, neviem či je tu podbná téma, hľadal som, ale nič som nenašiel. Vedel by mi niekto poradiť, prípadne poslať obrázok, kde sa na prevodovke nachádza čidlo spiatočkových svetiel a čidlo tachometra? V poistkovej skrini v motorovom priestore mi po zaradení spiatočky vypáli poistku 10A, v hornom rade tretia zľava. Vopred vďaka za rady :)

Odesláno

VF 38BRHYE 80907855 a vedel by si mi prosím ťa poradiť aj k tej poistke, k čomu konkrétne patrí? v motorovom priestore, horný rad, tretia zľava 10A

Odesláno

Ktoré číslo z toho druhého obrázku je náhon tachometra? Chcel by som ho zatial aspon vybrat a vycistit, ked idem s autom studenym, z garaze, tachometer funguje. No pri zohriati na cca 80 stupnov mi rucicka tachometra vzdy padne na nulu. tak pred kúpou nového dielu skúsim vyčistiť ten starý a uvidím, či mi to pomôže. Vopred vďaka :)

Odesláno

Na tom druhym to asi neni. Hele jinak ten tachometr mi padá taky....ale čidlem to asi nebude;) jsou to nejspíš studeňáky v budíkách, rozdělat budíky, propájet kontakty a mělo by to být ok, pohledej je toho tady o tom hodně, je to častá závada:papa

Odesláno

Ja sa snažím veriť tomu, že je na vine to čidlo :) najviac mi na tom vadí to, že po padnutí tachometra na nulu mi neráta ani kilometre, takže olej musím meniť \"od oka\", teraz ma majú čakať rozvody (ak sa nemýlim, na HDi je to po 60tis. km?) a tiež ich musím meniť len odhadom.

Odesláno

Mě to blbne jen občas, třeba když jedu po velkejch nerovnostech tak to spadne, ale zachvíly se zas vzchopí a vylítne tam kam má, někdy to měsíc neudělá, někdy to padá furt, ale jak řikám jen chvilkově....jestli ti to spadne pokaždý když to ohřeješ tak je to špatný to bych taky řešil

Odesláno

Ja to mám permanentne, za studena ide a vždy po zohriatí na cca 80 stupnov spadne na nulu a nereaguje. Ale nemyslím, že by to mohlo mať súvis s teplotou motora. No keď idem po dialnici 120-130, vždy naskočí, aj keď až na dlhšom úseku, ale chytí sa. Tak sa utešujem tým, že možno je len v tom ozubenom náhone trochu nečistôt, keď sa vo vyššej rýchlosti zobudí :D vyčistím a uvidím.

Odesláno

Z tej schémy poistkovej skrinky som nič nevymudroval, ja mám model 11/99, tesne po facelifte, poistky v motorovom priestore mám inak zoradené. Zajtra odfotím a snáď niekto poradí, dnes sa už do garáže asi nedostanem.

Odesláno

Tak jsem se ti skočil kouknout do příručky do garáže a pokud je to teda horní řada 3. z leva tak to je pozice F32 10A pojistka: snímač rychlosti, světlo zpětného chodu, diagnostická zásuvka, automatická převodovka, jednotka hladiny chladící kapaliny, skříňka teploty chladící kapaliny, relé ventilátoru chlazení

toto je všechno dle příručky přiřazené na tuto pojistku, samozřejmě ne vše, odvíjí se to od výbavy....snad ti to pomůže;)

Odesláno

Vďaka moc, prečo mi tachometer ale funguje za studena napriek tomu, že tá poistka je permanentne vypálená? Nebavilo ma ju meniť po každom zaradení spiatočky, zajtra sa chystám na čidlo spiatočky, tak ho skúsim odpojiť a aspoň skúsiť, či tú poistku vypaluje kvôli nemu alebo je príčina niekde inde, každopádne dám vedieť ako to dopadlo, zatiaľ velká vďaka :papa

Odesláno

Jo určitě dej vědět, pořád vyměňovat pojistku je nesmysl, chce to najít závadu, jsou tady i návody s žárovičkou jak zjistit kde je zkrat a při čem ti to vždy pojistku vypálí....stačí hledat

Odesláno

Takže nakoniec som čidlo spiatočky ani nemusel vyberať von, stačilo vytiahnuť zásuvku, prestriekal som ju kontaktolom a poistku prestalo vypalovať, spiatočkové svetlá tiež fungujú, uvidíme, či to bude mať nejaký vplyv aj na tachometer, určite dám vedieť :)

Odesláno
Ktoré číslo z toho druhého obrázku je náhon tachometra? ...

Na tom obrázku náhon tachometra nie je. Nájdeš ho z hornej strany prevodovky tesne pri výstupe pravej poloosi. (pravej pri pohľade v smere jazdy)

Odesláno

No takže po skíšobnej jazde sa padnutie ručičky tachometra zopakovalo, klasicky pri zohriatí motora na cca 70-80 stupnov. Dúfal som, že po vyriešení príčiny vypalovania poistky to bude ok, ale chyba :grr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...