Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mam pugeot 2,1 12v a 5 hydro stelou z 12 nastich neslo stlacit tak oko ostatne tak som ich namocil vsetky do riedidla na pol dna postlacal ich v blickami a vsetky idu pekne rovnako. mozem ich nahodit bez starosti? lebo jeden hydrostel nesiel stlacit skoro vobec a skoro otvaralo saci ventil koli tomu a aj neskoro zatvaralo to sposobovalo ze do sania unikal tlak z valca.. teraz som ich vycistil a chystam sa to nahodit naspet... a este sa chcem spytat aky je najlepsi olej do 2,1 12v ?

Odesláno

da sa nejak zistit ci niesu vadne tie zdvihatka bojim sa toho ze ked sa do nich dostane zase olej ci nestvrdnu tak isto a zase to bude robit galibu ze nebude dobre zatvarat ventile...

Odesláno

lebo niektore ked som cistil ponoril som ich do riedidla stlacil a nasalo riedidlo a potom sa dalo stlacit ale tazsie niektore isly normalne lahko..

Odesláno
mam pugeot 2,1 12v a 5 hydro stelou z 12 nastich neslo stlacit tak oko ostatne ...

Stláčal si ich nasadené v motore alebo demontované?

ked som ich vybral z toho riedidla a stlacal ich v kliestoch tak vytekal z dierky na boku husty cierny olej....

Že vytekal olej je v poriadku. Hustý čierny svedčí o zanedbanej údržbe.

da sa nejak zistit ci niesu vadne tie zdvihatka bojim sa toho ze ked sa do nich dostane zase olej ci nestvrdnu tak isto a zase to bude robit galibu ze nebude dobre zatvarat ventile...

Do nich sa musí dostať olej lebo inak nebudú fungovať.

:myslim Občas sa nestačím diviť čo dokážu ľudia robiť v prípade absencie odborných znalostí. Skús si naštudovať ako fungujú hydroštely, vymeň olej v motore aspoň 2x podstatne skorej než sa má a potom rieš hydroštely.

Ak je olej príliš znečistený tak celý mechanizmus hydraulického nastavovania zlyhá. Tak isto často zlyháva pri opotrebení zvihátka alebo jeho osadenia v hlave lebo tam tesní iba presnosťou výroby.

... olej je vhodný 10W-40.

[upravil dne 12/1/13 21:16 od pastorek]

Odesláno

ako som pisal uz minule stretly sa mi ventily menil som vacku a vahadla vsetko som nahodil po nastartovani v jednom valci unikaly tlaky do sania... hned ma napadlo ze bude asi prdely ventil demontoval som hlavu ventily su poriadku.... tak som demontovanu hlavu zlozil hydrostely som dal tak isto ako boli nahodil som vacku hlava stale demontovana z motora.na vackove kolesom som dal racnu a krutil som snou vsetky ventili pekne otvaralo az na jeden saci.. ten cez ktory unikaly tlaky ked som nastartoval...premeral som vsetky ventily posuvkou kazdy otvaralo cca 5 mm ale ten jeden otvaralo 8-mm a otvaralo ho skor a zatvaralo neskor.. vsetky hydro isly pekne stlacit az na tento jeden bol uplne tvrdy.. a este ktomu oleju idem menit vanu koli tomu ze je tam zavareny vypustaci srob olej menily tak ze ho vytiahly cez mierku servise... preto tam urcite ostaval sajrait... chcem este predtym ako nalejem novy precistit nejakym prostriedkom cely motor .. stary vypustit a potom vymenit

Odesláno

stlacal som ich demontovane niektore isly lahucko niektore vobec mam este jednu sadu 12 ks tiez niektore idu lahko stlacit niektore uplne ... lebo ked som to stlacal ponorene v tom riedidle tak to do seba to riedidlo natiahlo a nesli stlacit uplne par ich ichlo stlacit uplne az dole... co navrhujes mam nahodit tie ktore do seba natiahnu to riedidlo a nejdu stlaci? ked to stlacim v kliestoch tak povolia..

Odesláno

Ten hydroštel musí ísť stlačiť a pred montážou ich naplň čistým olejom a snaž sa aby v ňom mezostal vzduch. Na naplnenie použi olej 5W-40, lepšie sa s ním robí pri izbovej teplote. Vymeň tie čo nejdú stlačiť, môžu byť zadreté alebo ja upchatá dierka. Je dôležité aby mal možnosť meniť svoj objem lebo v tom je princíp ich funkcie.

Ten výplach motora je dobrý nápad lebo v ňom bude isto plno bordelu.

Odesláno

mam 24 tych hydro zdvihatok ale len do piatich z nich sa da dat olej .. dal som si do malej misky olej pekne som ten hydrostel stlacil potom povolil a natiahol si do seba olej ostatne nic olej som aj troska zohrial cca 20°c aby bol riedsi...nejde mi do hlavy ze bi bolo 19 stelou v haji... ak by mal niekto 7 ks funkcnych kupil by som....

Odesláno

mam nahodit podla teba tie ktore do seba tahaju ked ich stlacene pustim? lebo som skusal do nich fukat ustami a ako keby prefukuju cez vrch a tie ostatne co ked ich stlacene pustim netahaju do seba nic tie neprefufukuju... dierka je cista aj na aa drieku a aj dnu ked to stlacim tak dnu v tom piestiku je este jedna dierka aj ta je cista

• O 2 roky později...
Odesláno (upraveno)

Tak som to rozobral včera,no pôvodne som chcel meniť len 4 hydrošteky misky,váhadlá a vačku , ale realita bola iná, musím meniť všetky misky a váhadlá aj keď ich dotiahli hydrošteky tie vôle čo tam boli, nedá mi to nehať také opotrebované. Tak som objednal dalšie a útorok by to malo prísť.

Upraveno uživatelem robo 406

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...