podgy4 Odesláno 27. prosinec 2012 Autor Odesláno 27. prosinec 2012 Precti si moje prispevky a mas jasno. Skontroluj nadrz a palivovu soustavu a prektroluj palivovy fltr. Kdyz neudrzi otacky na volnobehu ale plinulou jizdou auto jede bez problemu tak to bude palivova soustava. pročítal jsem ty příspěvky ale jsem z toho nějak nejistý.v jedno tématu s palivovou soustavou není nic, psali tam, že to nechyta a něco o rele pal.čerpadla, ale mně to chytne, akorát že jak rychle chytne, tak rychle chcípne Citovat
podgy4 Odesláno 27. prosinec 2012 Autor Odesláno 27. prosinec 2012 je hodně složité se dostat k těm elektroventilům? Citovat
LORD_mapiv Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 napiš členovi comm.. on tu přišel, jak jednoduše zdiagnostikovat toto čerpadlo a jednoduše přijít, kde je problém a jak ho opravit.. je tu někde o tom i celé téma, ale nedaří se mi ho najít.. Citovat
LORD_mapiv Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 nene to bylo jiný a o více stránkách.. zkouším ho hledat ještě jednou a furt se nedaří.. Citovat
podgy4 Odesláno 28. prosinec 2012 Autor Odesláno 28. prosinec 2012 Tak jsem to odvezl dnes do jiného servisu, který se specializuje přímo na peugeot a ten pán mechanik říkal to samé jako comm, že to v čerpadle nemůže být.Dělal diagnostiku a v testu byla zaznamenána chyba s čidlem otáček.Ale říkal že ani to nebude to, že by to chcípalo.Až bude hotov, tak dám vědět, čím to bylo Citovat
LORD_mapiv Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 pozor, čidlem otáček to být může.. jednotka neví, kolik motor točí, tak ho radši vypne.. to je jasný.. divím se, že se ti to vůbec podaří nastartovat.. Citovat
Lord Back Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 to ti můžou dělat krásně ty kablíky co vedou do čerpadla řešil jsem uplně stajné poruchy a můžu ti říct že jsem na to nepřišel a auto šlo do šrotu protože ti s tím nepomůže ani peugeot servis to jsou jen výměnkáři a né opraváři. Já v těch kablíkách měl takovej zkrat že prdla pojistka řídící jednotky a od tý doby tyhle poruchy anomálie kabel jsem celej přeletoval kompletně přetěsnil čerpadlo a hovno platný vyměnil i solenoidy který byly špatný a nakonec mi od bolesti pomohl majitel vrakoviště a zapřísáhl jsem se že už si nikdy nekoupím auto s označením TD mam s tím hodně špatnou zkušenost a nemluvě o epicu s toho mam noční můry dodnes. Citovat
podgy4 Odesláno 28. prosinec 2012 Autor Odesláno 28. prosinec 2012 tak mi volal ten mechanik, že prý bylo ucpané síto v nádrži.Když jsem se ho ptal,proč to chcípá jen na volnoběh, tak mi řekl, že čerpadlo v nádrži je závislé na otáčkách motoru a že prý při jízdě to protlačilo ale na volnoběh ne.pak říkal, že jsem nemusel pumpovat, když to zhaslo ale že stačilo startovat pod plynem.doufám, že to čerpadlo mi ještě něco vydrží.Já vůl to ještě nechal chipovat, tak jsem měl strach, že to mohlo dělat právě to. Citovat
podgy4 Odesláno 28. prosinec 2012 Autor Odesláno 28. prosinec 2012 to ti můžou dělat krásně ty kablíky co vedou do čerpadla řešil jsem uplně stajné poruchy a můžu ti říct že jsem na to nepřišel a auto šlo do šrotu protože ti s tím nepomůže ani peugeot servis to jsou jen výměnkáři a né opraváři. Já v těch kablíkách měl takovej zkrat že prdla pojistka řídící jednotky a od tý doby tyhle poruchy anomálie kabel jsem celej přeletoval kompletně přetěsnil čerpadlo a hovno platný vyměnil i solenoidy který byly špatný a nakonec mi od bolesti pomohl majitel vrakoviště a zapřísáhl jsem se že už si nikdy nekoupím auto s označením TD mam s tím hodně špatnou zkušenost a nemluvě o epicu s toho mam noční můry dodnes. Prosímtě, za kolik by jsi mi prodal tu sadu těsnění?na jaře bych se do toho chtěl pustit. Citovat
*marian* Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 lord back ty popisuješ td jak nejhorší auto na svvětě já mám dvě na jednom sem to čerpadlo dělal to už sme se o tom tady bavili a o tom tvím rozhodnutí řešit to vrakem myslím že semnou by souhlasilo víc lidí že to nebylo nutné až taký extrém opravit jde vše jen se to musí umět a ne to dopizdit a vyhodit !! Mysli si o mě co chceš ale autko sis doprasil sám čidlo otáček zkus odpojit a uvidíš hned jestli je to tím měmil sem ho když sem jej nevyndal a při výměně spojky sem do něj drbl převodovkou nic mu nebylo vyzuelně jen nefungovalo měl sem možnost to přehodit ze druhého a zkusit to první zkouška ale byla že jsem ho odpojil a byl to neměný stav tak bylo jasné že to bylo čidlem jen bych zkusil ten přívod paliva řešit v tem je chyba to mi věř vyhoď zadní sedák otevři ten dekl na palivoměr vytáhni ho a vidíš hned co máš za bordel v tom šneku k sítku od čerpadla to profoukni kompresorem až do nádrže [upravil dne 28/12/12 13:05 od *marian*] Citovat
*marian* Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 akorát ti to píšu mazec a v nádrži není čerpadlo jen sítko chcípalo to pro to že na volnoběh potřebuje čerpadlo víc nafty má větší přebytky které se vracejí přepadem zpět od čerpadla do nádrže přeji šťastnou cestu opět k nám na moravu Citovat
podgy4 Odesláno 28. prosinec 2012 Autor Odesláno 28. prosinec 2012 akorát ti to píšu mazec a v nádrži není čerpadlo jen sítko chcípalo to pro to že na volnoběh potřebuje čerpadlo víc nafty má větší přebytky které se vracejí přepadem zpět od čerpadla do nádrže přeji šťastnou cestu opět k nám na moravu Děkuji .Ale chvilku budu jezdit jen u nás na jihu. Citovat
comm Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Jo kvalita nafty a potm potvora parafin Citovat
zolco Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 No s tým čerpadlom,súhlasím aj ja.Je na hovno.Práve včera zastavila kamošová 806-ka! Citovat
Lord Back Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 to cerpadlo byl proste smejd nevydrzelo ani pulku toho co u jinejch znam i ty co na nafte maji mega a jede viz 205 grd. s epicem to frantici moc nevyhrali ja mu daval vse co se ma nadrz jsem mel cistou a jestli tadytim jsem si oddelal cerpadlo sam tak je mi to opravdu lito a ze s tam rozpadly kabliky a vyskratovalo to asi uplne veskerou elektroniku k cerpadlu a nejspis i ridici jednotku motoru tak za to muzu taky ja. ale auti to bylo fajn sice se to sralo ale u tak staryho auta se s tim musi pocitat koupim si ji zas akorat uz ne s timto motorem tahal dobre ale nemohl jsem mu verit to vse jen proto ze to byla proste spatna koupe a historii toho auta bych asi ani vedet nechtel priste si to koupim bud v benzinu a nebo 2,2 hdi ale td bych nedoporucil ani Fiserovi to je jen muj nazor nehci tim nekoho stvat nebo nekoho urazet moje dvouleta praxe s 2,1 je hodne spatna. to vse a neresme to Citovat
petgall81 Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 Já bych se chtěl zastat auta P406 2.1td. Je pravda, že když jsem koupil toto auto, vůbec jsem nevěděl o vstřikovacím čerpadle a samozřejmě čerpadlo odešlo. Před opravou jsem toho hodně přečetl, nejhorší na tom je, že toto čerpadlo Vám kdejaký opravář neopraví a když Vám to opraví, tak to stojí kopec peněz. Podle mě jsem si vybral nejlepší variantu a předělal jsem to na boschaka, od té doby jen dolévám naftu a naprostá spokojenost, spotřeba výborná. Shrnu to takto, epic nebyl nejlepší pro peugeot, a každému dřív nebo později odejde a pokud uděláte předělávku na boschaka auto se odvděčí a bude sloužit. Citovat
Lord Back Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 samozřejmě že se rozloučíš s několika Kw. ale řešení to je ale já bych to osobně s boschem nechtěl Citovat
comm Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 Pani to cerpadlo je tak navrhnute ze i sikovnejsi kutil ho doma spravy, je jasne ze musi mat diely. Inak mam precitane o tom hodne a v podstate je pravda ze vsetci mame kupene ojetiny tak ze netusime kdo tam co kedy si lial. Je smola ked to kupime a po niekolikati tisic km sa nam to vysere. Nikdy neviete kolko krat komu dosla nafta v aute a to pre to cerpadlo je najhorsie co moze existovat. Moje cerpadlo 406 break ma cez 300tis km a jedine co bol problem bolo prasknute tesnenie na cerpadle co maju aj novsie cerpadla a skor nez to cakaju. Potom som mal este jeden problem a to som zabudol na vymenu naftoveho filtra a tak sa to ucpalo. Moj osobny nazor, cerpadlo je dobre a nemam co mu vytknut. Najvecsi pre mna prinos toho cerpadla je ze ked sa posere tak si ho viem opravit sam doma, narozdiel od vstrekovacov do 2,0hdi kde mate siemens vstrikovani (zasekavajici vstrikovace napr.) Vedel by som tu o tom pisat do aleluja, ale myslim ze je to zbytocne. Inak epic stale existuje a montuje sa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.