Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vás. Včera večer při jízdě po městě po asi 7km začala být v mém Peug. 206 2.0 HDI cítit nafta a po ránu jsem již cítil i kolem vozu, kde jsou skvrny od tekoucí nafty..Co by mohlo být příčinou? Díval jsem jen na motor pod krycí víko, od nafty jsou 2 černé hadičky a černá plast. krabička zhruba uprostřed, do které hadice ústí..nic jiného jsem zatím neobjevil, ale podle zápachu i skvrn na vodě nafta mírně teče i když auto stojí bez běžícího motoru..děkuji za každé info či radu

Odesláno

Tak ta černá plastová krabička bude nejspíš nádobka s paliv. filtrem, měnil si ho někdy? Zaspod toho filtru je odkalovací šroubek, na něm bývá špatný o-kroužek a pak to ukapává, ale v tvém případě bych to viděl na přicpaný filtr pokud nevíš kdy byl měněný a tlačí ti to ven přes těsnění hadiček....ale pokud to takhle popisuješ jako černá plastová krabička, asi bych to radši svěřil servisu:myslim

Odesláno

děkuji za info, na palivový filtr mě to připadá malé, ještě na to mrknu, ale je to krabička cca 8cm, hned pod víkem, do ni vstupují 2 černé gumově lesklé hadičky, ty jsou mokré a krabička taky.. naftový filtr byl měněn asi před cca 10000km..

Odesláno

tak místo kde to uniká je takový zelený konektor, snímač či co to je s kabely, který je zasunutý zleva v uvedené černé krabičce s názvem ELTH, z vrchu pod víkem, vede tam černá gumová hadička, z krabičky už kovový kouhout s hadicí..

předem díky za info

Odesláno

A nesákne mu to jenom konektorem? Tahkle nám sáklo čidlo tlaku oleje a furt to pípalo, přitom to bylo ok....chce to odpojit a kouknout jestli to jde kolem nebo tim atd. nevim jak to tam přesně je:)

Odesláno

protikus konektoru je opravdu součástí ohřívače--jinak by to ani nešlo a nafta často tudyma rosí..., proto jsem mu dal objednací číslo a cenu ohřívače :papa

Odesláno

díky za informace a přidání fotek,

ano, nafta vystřikuje z bočního (zeleného) konektoru z místa jak je červená hmota, trochu jsem přicpal a teklo pak dole z konektoru, ale díl se údajně prodává jen celý ohřívač, opravit to asi jinač nejde...?

Poptám se ještě v dílech jinde co to stojí, ale to už asi takový rozdíl nebude..

Výměnu jste někdo neprováděl, jak je složitá? Je to tam hůře přístupné..

Díky

Odesláno

Opravit? Vyndat a uvidíš kde je chyba a třeba zavařit, ale pokud to chceš mít na 100% opravený, koupil bych nový origo, ta cena si myslim že není nějak závratná a budeš mít jistotu že je to ok....a výměnu? Jelikož na to vidíš tak je to ještě dobře přístupný, pokud máš nějaký aspoň základní vercajk a seš trochu zručnej, zvládneš to....ty hadičky jsou v tom ohřívači jen nacvaknutý, zmáčkni na každý hadičce ten barevnej proužek na konci a hadičku stáhni, až budeš připojovat ten nový ohřívač, musí ta pojistka cvaknout aby to dobře zapadlo, na tom konektoru bude je nějaký pojistný zobáček

Odesláno

dobře díky, asi pořídím nový kus a originál

výměnu zkusím sám, jsou tam sice ty kabely na konektor a z ohřívače pak na druhé straně je takový kovový kohout...no uvidím

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...