Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vážení, přijde Vám normální spotřeba oleje (5W30) 0,5l na 2000km u P 308 SW 1.4 VTI 16 V r.v. 2008, najeto 36000km ?

A teď mi během mrazů začala svítit hláška Faulty Anti-pollution, ovšem na chodu motoru to není nijak znát.

Odesláno

Mám síce len 15000km ale žiadnu spotrebu oleja nepozorujem... ryska stále rovnako... mením po 10tkm, takže neviem... :myslim

Buď ešte rád, že to nie je TSi... známemu žerie nový Golf cca. 0,5L / 1000km... :D

Odesláno

najazdene cca 46500km vecsinou kratke trasy. olej meneny po 11 az 15t km. medzi vymenami spotreba oleja nulova. len raz minulu zimu zmizlo cca 3 deci ked bolo vonku tri tyzdne -20 stupnov. hlaska zatial ziadna (klop klop).

Odesláno

hm... kratke trasy robim aj ja a to mam diesel, predtym asi 13 benzinovych aut, ale tri deci sa mi nikdy nestratilo za tri tyzdne... nech islo o akukolvek znacku auta a motorizacie. videl by som problem v uniku oleja v tych mrazoch... urcite to nebolo sposobene nadmernou spotrebou oleja motorom... 3 deci za tri tyzdne :roll...

okrem toho tri tyzdne este nikdy nebolo -20, kedze jazdi cez den a do prace tak mohol byt maximalne okolo -10 v priemere...

http://www.wunderground.com/history/airport/JASLOVSKE%20BOHUNICE/2011/1/1/CustomHistory.html?yearend=2011&monthend=3&dayend=1

tabulka historie uplne dole...

takze rad som chcel dat veci na pravu mieru ;)

[upravil dne 10/12/12 13:05 od Marcel00]

Odesláno

vvti motor som mal na toyote... kod si nepamatam...

kazdpodane je to jedno... lebo pisal ze mu to urobilo raz v zime... on mal auto len jednu zimu ?

a nebolo kontinualne -20 ale ako vidiem v priemere do -10. takze problem inde.

kratke trasy som robil v priemere 5 - 8km...

tabulky sem davam, lebo su v nich zapisane udaje o nameranych teplotach...

chcel som aby sa veci pisali na pravu mieru... vot vsjo :P

Odesláno

jazdil si v noci ? chapes pipi o co mi ide? netahajme sa za slovicka... pozrel som si tohto rocny marec, takze to iste...

proste pride mi divne ze sa ti strati tri deci oleja v priebehu troch tyzdnov... pri takejto kose.

a stalo sa ti to len raz...

ale budiz... :papa

Odesláno

ale ved o co teraz ako ide? nechapem :myslim pisem svoju skusenost. proste odkedy mam auto kontrolujem raz za mesiac olej. dovtedy a odvtedy nebol ziadny problem. len vtedy proste vypisalo hlasku skontroluj olej tak som skontroloval a bolo ho menej. tak som dolial a hotovo. a to aku malo teplotu letisko schwechat je mimo trochu.

Odesláno
Pipi psal, že stálo?

vojtakmin: co akhle vytáčení zastudena, ježdění ve vysokách otáčkách apod.?

Musím se zeptat ženy, co mu provádí :) Já jsem na něho hodnej :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...