Chajda Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Zdravím, přemýšlím o koupi zvedáku a tak sbírám nějaké informace. Chtěl bych se zeptat, zda je přímo pod sloupem betonová patka ? Nebo je sloup šroubovaný jen do podlahy (podlaha třeba 20cm betonu + dlažba) ? Díky. Citovat
Návštěvník Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Může být patka i přímo do betonu, já to mám přímo do betonu. Samotnej zvedák pokud možno kup s kardanovym převodem, má sice stejnej přejezd jako řetězovej, ale je v podstatě bezůdržbovej. Taky je tišší než řetězovej. Řetěz se vytahuje a musí se dopínat. Já jsem svůj první zvedák kupoval na doporučení repasovanej, byl za stejnou cenu jako novej číňan. Jenže to byl zvedák Ravaglioli. Citovat
Chajda Odesláno 30. listopad 2012 Autor Odesláno 30. listopad 2012 Nebyla by nějaká fotka jak vypadá zvedák s tím kardanovým převodem konkrétně ten převod. Znám ten řetezový (pístnice+řetěz podobný jako to má třeba Desta) ale nějak nevím co si představit jako ten kardanový převod. A jak je to cenově, je dražší než ten řetězový ? Citovat
Návštěvník Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Ne to si nerozumíme, na jednom sloupu je motor. S druhym je spojený dole řetězem., aby se šroubovice točili stejně rychle. Na pohled vypadají úplně stejně, jen pod tím krytem je buďto ten řetěz, nebo kardanova hřídel. Samozřejmě jsou i jiný systém, třeba zvedáky bez přejezdu, ale s tím nemám žádnou zkušenost. Citovat
Chajda Odesláno 30. listopad 2012 Autor Odesláno 30. listopad 2012 Aha. A co je lepší v těch sloupech ? Šroubovice anebo řetěz jako třeba zde: Citovat
Návštěvník Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Tohle je elektrohydraulický zvedák. Taky tichej chod, ale hydraulika no. Záleží na vkusu každýho, já mám radši mechaniku. Citovat
Chajda Odesláno 30. listopad 2012 Autor Odesláno 30. listopad 2012 Ono pro mě to bude asi vcelku jedno- nebudu na tom zvedat auta každý den jako v servise, zvedák budu mít doma, tudíž nebude až tak vytíženej. A kdybych sehnal nějaký starší zvedák, bylo by asi dobré provést nějakou zkoušku, revizi ? Je nějaká firma co by udělala pouze kontrolu, že je vše v cajku a dá se pod to bez problému vlézt ? Na kolik by to tak vyšlo ? Citovat
Chajda Odesláno 1. prosinec 2012 Autor Odesláno 1. prosinec 2012 Ještě bych se zeptal, pro upřesnění. Elektrohydraulický je ta pístnice s řetězem jako na fotce co jsem dával. A elektromechanický je se šroubovicí ? Citovat
Chajda Odesláno 7. leden 2013 Autor Odesláno 7. leden 2013 Zdravím, na annonci jsem našel TOHLE ale nějak nevím co je to zač. Nevíte někdo ? Výrobce píše autokelly a cena z 58tis na 18 se mi taky nezdá, co si o tom myslíte ? (Už jsem mu psal, čekám co odepíše) Jen sem se chtěl zeptat co si o tom myslíte vy ? Hlavně mi jde o to že je to výrobce STARLINE a já k této značce moc důvěru nemám, a tak se ptám zda s tím nemáte nějaké zkušenosti. Díky. [upravil dne 7/1/13 17:40 od Chajda] [upravil dne 7/1/13 17:52 od Chajda] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.