straki007 Odesláno 28. listopad 2012 Odesláno 28. listopad 2012 tak mas tam urcite bosch ecu. Ale ja bych potreboval vedet kterou presne. Jestli MP744 nebo 746. A nebo taky mozna MM. Hod sem VIN. Ono tohle je malicka vyzva ale ikdyby jsi tam delal nevim jake psi kusy tak nepujde to upravit moc. Pokud tam nedas zelezne pisty tak neni moznost tahat vykon. Citovat
buboman Odesláno 28. listopad 2012 Autor Odesláno 28. listopad 2012 VIN: VF32DRFNF41519082, jinak jsem měl ale pocit, že by tam měla být Magneti Marelli 4.8p. Každopádně udělám foto. Jinak co se týče výkonu, tak především doladiť AFR a trochu předstih. Bez úpravy bych se bál jezdit, aby to nebylo chudé a něco se nespálilo. Po té vačce a remapu by snad 125 Kw být mohlo. Co jsem se díval, tak vnitřnosti by měli být stejné, jak u 206 RC. Tak by to takové jemné zvýšení výkonu mělo snad zvládnout. Citovat
buboman Odesláno 30. listopad 2012 Autor Odesláno 30. listopad 2012 Posílám foto štítku ECU, zespodu byl štítek jako nový. Půjde přeprogramovat přes kabel? Jinak jsem zjistil, že nesedí výfuková vačka. Jdu si udělat aretační trny 10 a 6 mm na rozvodová kola a za chvilku až snad budu jezdit. [upravil dne 30/11/12 09:55 od buboman] Citovat
Choze406 Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Mas stejnou ECU jako ja, jenom kabelem to nepujde urcite Citovat
buboman Odesláno 30. listopad 2012 Autor Odesláno 30. listopad 2012 Tak to jsi mě teda nepotěšil Rád bych ale, jestli se vyjádří straki. Mám nějaký Peugeoťácký manuál k ECU MM 4.8p a tam se hned na první stránce píše: Tato ECU využívá FLASH EPROM. Tato nová technologie umožňuje změnu nastavení(například pro zlepšení jízdních vlastností), bez vyjmutí ECU nebo nahrazování EPROM. Pokud by to tak nebylo, tak mě asi přes zimu čeká dlouhé studium. Asi vypájet paměť. Vyčíst, upravit, nahrát. Technika není problém, elektronika je můj obor. Jenže s časem jsem na tom velmi zle, tak sám to asi nezvládnu. Citovat
Rejty Odesláno 2. prosinec 2012 Odesláno 2. prosinec 2012 podívám se ti v práci na rozdíly v gti a rc... nevim jestli budou mít stejné písty:)...zjistim co nejvíc společných dílů ve střevech.) Citovat
buboman Odesláno 3. prosinec 2012 Autor Odesláno 3. prosinec 2012 Zkus se podívat, díky. Já jsem se díval snad dobře přes ServiceBox. Klika, ojnice, písty jsou snad stejné. 206 RC má myslím omezovač v 7500 a maximální výkon kolem 7000. Tak jsem si říkal, že mám celkem rezervu. Takže špatně. Teď jsem se díval znovu a ty kódy, které jsem porovnával nejsou jednoznačné. Jinak už mi auto zase jezdí. Byla posunutá výfuková vačka o zub. Dlouho jsem s tím nejezdil a moc si nepamatuju, jak to jezdilo před vačkam. Ale mám pocit, že se to zlepšilo od 4000 nahoru. Jakoby to nad 5000 už tak nepadalo. Ale žádná výrazná změna. Teď by to chtělo završit remapem a pak už se v tom radši nebudu vrtat. Pořád doufám, že to půjde přepsat přes kabel. Neví ještě někdo? Díky. [upravil dne 3/12/12 12:07 od buboman] Citovat
306gti6 Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 ak vam mam poradit...dajte si radsi poradne nacasovat vacky a az potom to dajte cipnut.....bez tych vacek to nebude ono.... a ked programovatelnu ECU tak ideal je OMEX 600...emerland su dost zastaralí.... Citovat
buboman Odesláno 22. leden 2013 Autor Odesláno 22. leden 2013 Tak já jsem v součastnosti v sitauci, kdy auto odpočívá v garáži a vůbec nemám čas něco ohledně toho řešit. Mám vačky, výfuk, takže ke spokojenosti by stačil ten remap. Jen jsem teď neřešil u koho a jestli to jde přes kabel nebo ne. Když nikoho neseženu a pokud budu mít čas, tak bych zkusil jít do programovatelné ECU a budu si hrát Teda pokud budou řešitelné věci ohledně funkce auta. Zatím mě napadá jak se přenáší data pro otáčkoměr a jestli si ABS potřebuje povídat s ECU motoru po CANu. Ale ten REMAP sériové ECU bych rozhodně preferoval. Citovat
TomGTI Odesláno 10. únor 2013 Odesláno 10. únor 2013 306gti6:Emerald že je zastaralý?Jsi upadl na hlavičku ne? buboman:V tvém případě bych to řešil přes piggyback.Program.jednotka je pro tebe zbytečná,drahá a pičtuning je k ničemu pokud se nejede online tak jak už tu bylo psáno. Citovat
buboman Odesláno 11. únor 2013 Autor Odesláno 11. únor 2013 Jsem se díval, že nějaké schopné jednotky by se dali sehnat i do desítky. Bral jsem to tak, že bych se aspoň něco naučil, co bych určitě někdy využil, když se u aut docela pohybuju. Na piggy jsem úplně zapomněl a když nad tím přemýšlím, tak je to docela dobré řešení. Zůstane sériová ECU, a zůstala by zachována lambda regulace v uzavřené smyčce, pokud to dobře chápu. Což třeba ECU na které jsem se díval neumí. Navíc by odpadlo hodně starostí s počátečním naladěním. Díky, TomGTI, zkusím se na to zaměřit, vypadá to na nejlepší řešení. Nějaké zkušenosti, doporučení ohledně Piggy nejsou? Citovat
306gti6 Odesláno 11. únor 2013 Odesláno 11. únor 2013 TomGTI: tak uz ne...ale natrhu boli pozadu oproti OMEX...jak tak ted kukam na emerald uz mají nove softy... [upravil dne 11/2/13 20:29 od 306gti6] Citovat
306gti6 Odesláno 11. únor 2013 Odesláno 11. únor 2013 kamos kupil tuto: http://imfsoft.cz/hardware/produkty/zapalovani-master-ignition-injection.asp chysta sa ju testovat...tak sem zvedaví co je to zac... Citovat
TomGTI Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 Pokud řešit komplet jednotku tak určitě nebrat ty nejlevnější.Radši si přidat za nějákou \"značkovou\" .Tím nemyslím že by ty levné byly špatné ale třeba Megasquirt je hodně a zbytečně složitý na nastavení a ostatní věci kolem zapojení.Je to určitě nejlepší řešení ale taky nejdražší,což někomu nemusí vyhovovat.Co se týče piggyback tak jedno už tu bylo vzpomenuté to z videa kde se testují Cat Cams na té 206 S16.Teďka se hodně řešil Unichip,potom bylo chváleno třeba AEM FIC a další podobné piggyback od známých výrobců motormanagment. Citovat
Bloodeye Odesláno 23. únor 2013 Odesláno 23. únor 2013 Planujem tieto vacky na 206 2.0 : http://www.kentcams.com/product-details/306/Camshaft/Camshaft/PT60-Sports-Injection-Suitable-for--EW10JE--engine/ Vraj funguju dobre aj so seriovou mapou. Uprava RJ nie je pri tychto vackach nutna. Co na to poviete?Planujem k tomu iba chip thanx to Choze [upravil dne 23.2.2013 21:01 od Bloodeye] Citovat
buboman Odesláno 28. únor 2013 Autor Odesláno 28. únor 2013 Podle mého názoru fungovat budou, jenže nárust nebude asi nijak závratný. To bude něco jak s tou mojí. Až pokud se k tomu dá chip, naladí se jednotka, tak to bude ono. Jestli vyřešíš čip, tak dej vědět, kde a jestli to byl rozdíl. Já až budu mít v létě čas, tak asi pořeším nějakou PiggyBack jednotku a budu ladit. Citovat
Bloodeye Odesláno 1. březen 2013 Odesláno 1. březen 2013 Bubo, tak potom naladis i mne? A vies uz, kde zohnat tu jednotku? Citovat
306gti6 Odesláno 1. březen 2013 Odesláno 1. březen 2013 tu mate ostre vacky za dobru cenu: http://www.rallybazar.sk/index.php?option=com_adsmanager&page=show_ad&adid=13418&Itemid=1 Citovat
Eon Odesláno 2. březen 2013 Odesláno 2. březen 2013 Tomu člověku jsem psal, má i jíné inzeráty a neodpovídá. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.