Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

cidlo teploty na cerpadle Lucas Epic (2.1TD)

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny zoufalce s čerpadlem lucas epic.

Mám asi 4 roky přetěsné čerpadlo, motor šlape dobře, starty jsou na drnc, ale s klesající teplotou se objevil jeden problém.

Když je teplota řekněme pod 5 stupnu, tak start probíha bez problému na drnc, ale když nechám běžet motor ani ne 1 minutu, tak začne hulit a chod motoru začne být nepravidelný (na volnoběh). Když prošlápnu plyn tak je to v pohodě, chod se srovná a za chvili se to vratí tj, kouř, nepravidelný chod. Po zahřatí auta na provozní teplotu se již nic podobného neděje a motor vydrží na volnoběh vrčet klidně celý den hezky pravidelně bez kouřových efektů:-).

Je na čerpadle nějaké teplotní čidlo?

Diky za podněty

Tento stav jsem již řešil loňskou zimu, ale vzhledem k tomu, že se s tím da jezdit, tak jsem to zatím neřešil...

Odesláno

na čerpadle čidlo nemáš podle mě máš některou žhavící svíčku v háji proto ti některý válec blbě pálí naftu ti jde do výfuku popřípadě špatný tlak vstřiku

a dia co ti napsala ?

Odesláno

jestli to dela cerpadlo tak to ti nezavidim ja kvuli nemu nechal sesrotovat docela vychytanou sesticku az mi je to ted docela lito bylo tam nove snad uplne vsechno nebejt toho zkurvenyho cerpadla tak b jezdila jeste sto let ted koukam po nejakym hdi 66. jinak to svickou nebude to by ti ten motor nahovno startoval furt mozna mu nechutna hnus od egr ventilu me taky pokaslaval nez jsem ho zaslepil hlavne kdyz byl mrazik tak delal ee byt tebou zkusil bych ho zaslepit a kdyz to nepomuze muze to byt i vstrik ty jsem daval taky nove stali ranec ale pak to chodilo jak vino teda nez se posrala ta elektronika na cerpadle

Odesláno

žhavič to nebude dělat, protože mě naskočí na drnc a cca 30 vteřin po startu běží dobře, teprve potom začne čudit a jít nepravidelně. Po zahřátí jede všechno v pořádku. V létě se tato vlastnost vůbec neprojevovala.

BTW: EGR je zaslepenej... kolik tě stál ty vstřiky, němeli by být drahý jako comonraily. je tam jeden řídící vstřik, který asi bude dražší.

[upravil dne 17.11.2012 22:11 od macho]

Odesláno

je to td klasika dají se natlačit a seřídit téměř v každé dílně proč kupovat hned nové

Lord Back nevidím důvod proč jsi vyřadil auto kvůli také prkotině jak je čerpadlo na vrakáči seženeš epika za 4000 a jezdil bys dál a nebo bosch výměna i ze vtřikama je tady o tom všem napsaný román jak je to super a že to stojí kolem 3000 to se nedivím že ti je teď líto toho autka kvůli pár tisícum ho odepsat je to škoda byl to unáhlený krok jen podle mě se to dalo ještě to čerpadlo zachránit jen si něco možná blbě poskládal když před tím jelo a jen teklo nevim každý svého štěstí strůjcem !!

Odesláno

tak už měl přes 200000km měl jsem obavu že ty nekonečné investice neskončí za poslední rok mě na dílech stál necelejch 30000kč a furt jsem věřil v to že to bude jezdit a dokonce jsem měl i to čerpadlo se vstříkama od bosche bylo teda ještě dany v XM jen to vyndat já měl ten epic docela v pohodě ke konci to jezdilo jak prase dokonce na své poslední cestě se mnou udělal ještě 190kmh ale ta elektronika byla nějaká vypálená a asi i rídící jednotka byla v čudu na tom čerpadle byly ta kabely úplně holé a ten jeden udělal takovej zkrat že mi vylítla i pojistka celé řj a od někud s tý elektroniky šel čoud a tím to vlastně všechno začalo samej problém to čerpadlo bylo neštěstí. CHlapík s delphi servisu mi furt ríkal ať to prostě opravím že kam se na to sere hdi, ale hdi nemá aspoň takové debilní čerpadlo a já s toho nebudu magořit teda doufám jsem si vědomej toho že nekoupím 406 do které se nebudu muset srát každá má problémy a je to i možná trošku takovej nespolehlivej větnamec ale já 406ku prostě miluju a zrovna se nechci smiřovat s tím že jí nemam sice musím počkat do jara než si jí koupím protože po vánocích jsem nezaměstnanej a budu hledat novou práci. jinak ještě k ty mojí 2.1TD ona žije stále byla opravena prodali jí o 30000kč dráž než já jí tam nechal ale museli opravit ten problém s čerpadlem kompet kabeláž do všech dveří nešel centrál a taky zadní obě stahovačky byli zadřený a co mě u ní nejvíc stvalo že byl celej pravej bok rozsekanej a opravenej auto bylo bourany na předek a lehlo si i na bok to jsem zjistil krátce po tom co jsem ho koupil jinak to je vše co k ní řeknu a už se o ni bavit nechci já si s ní užil dobré i to zlé hlavně to zlé a na to dobré budu vzpominat ještě dlouho kord když teď jezdím s octavii né že by to bylo špatný auto mam jí sedum let a teď jsem měl první poruchu a to že mi pískal řemen na altíku ale na 406ku nemá i když je to nezníčitelný auto. Já se s vami loučím :papa a doufám že se najaře zase sejdeme zde na vlákně a budeme reěit jak opravit hdi lidi čau a už poradte tady machovi jak má opravit svůj čoudíví motor. (vyděl bych to možná na snímač tlaku turba)

Odesláno

jee tak to ti takyu fandim at se tohle vyresi. ja mam sice misto Lucase danej Bosch ale myslim si ze to urcite bude nejaka blbustka. sam jsem zvedavej cim to je.

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Zdravím všechny zoufalce s čerpadlem lucas epic.

Mám asi 4 roky přetěsné čerpadlo, motor šlape dobře, starty jsou na drnc, ale s klesající teplotou se objevil jeden problém.

Když je teplota řekněme pod 5 stupnu, tak start probíha bez problému na drnc, ale když nechám běžet motor ani ne 1 minutu, tak začne hulit a chod motoru začne být nepravidelný (na volnoběh). Když prošlápnu plyn tak je to v pohodě, chod se srovná a za chvili se to vratí tj, kouř, nepravidelný chod. Po zahřatí auta na provozní teplotu se již nic podobného neděje a motor vydrží na volnoběh vrčet klidně celý den hezky pravidelně bez kouřových efektů:-).

Je na čerpadle nějaké teplotní čidlo?

Diky za podněty

Tento stav jsem již řešil loňskou zimu, ale vzhledem k tomu, že se s tím da jezdit, tak jsem to zatím neřešil...

Zdravím ve spolek.Na čerpadle je tepolotní čidlo.Měří teplotu nafty a je součástí jednoho z aktuatorů.Tohle se tváří na snímání vstřiku,ale je toho samozřejmě víc,co by to mohlo dělat:)V první řadě Peugeot planet.Jinak je toho na netu posáno dost,chce to googlit:super

Odesláno

Lze ten snimac predvstriku vymenit bez demontaze cerpadla z auta?

BTW: Peugeot Planet je diagnostika?

[upravil dne 14.1.2013 15:17 od macho]

Odesláno

Ahoj.Sundat se dá i na autě,ale není to moc příjemná práce.Navíc pod ním jsou šimovací podložky,kvůli nastavení základní polohy,takže když budeš dávat jeden za druhý,pravděpodobně bude třeba ho podložit jinak.Demontáž celého čerpadla není tak hrozná a není nad to udělat pak všechno v klidu na stole.:roker

Peugeot planet je diagnostika přímo pro tyto auta.Je sloučená s diag. Lexia3 ,která je pro Citroeny.Dá se to dneska pořídit za cca 2500Kč a máš vystaráno...

[upravil dne 16/1/13 09:45 od sveska]

• O 2 týdny později...
Odesláno

No, abych pravdu řekl, tak se mi nechce sundavat, protože nemám stahovák na řemenici ani další přípravky k tomu určené (to že nemám zkušenosti se sundaváním čerpadla je věc druhá).

Ještě by mě zajímalo, zda lze sehnat náhradní díly do toho čerpadla, hlavně ty čidla a za jakou cenu. Když mi to čerpadlo přetěsňovali před cca 4 rokama, tak právě jedno čidlo měnili a to čidlo stálo 12 prutů.

Nerad bych ty čidla měnil pokus omyl...

Ještě můžu trochu více popsat další indície problému.

Kromě zakopávaní při studeném motoru to ještě a to tentokrát při všech teplotách pocukává když jedu typicky po rovině na minimum plynu. Jakmile trochu přidám, tak jede v pohodě.

Každopádně se s tím dá v pohodě jezdit, kdybych na to ženskou neupozornil, tak si toho ani nevšimne :-)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Špatný volnoběh a pocukování v tahu mi dělal Epic taky. Vše se vyřešilo přetěsněním solenoidových ventilků. Práce na 3 hodiny a těsnění za 30kč.

Odesláno

To Kubrt:Mám špatný volnoběh, ale pouze při studeném motoru. Kdyby to netěsnilo tak mám špatný volnoběh pořád.

BTW: čerpadlo je přetěsněno cca 3 roky dozadu. Pravda nevím, co vše přetěsnili, ale měli čerpadlo venku a seřizovali ho na stolici.

Trošku jsem pohledal a našel přehledný obrázek složení čerpadla.

Je to z xantia clubu, kde právě přetěsňovali akutatory=solenoidy?

Podle toho obrázku jsou tam 4.

Jeden je stop ventil. (vyznačený na obrázku)

K čemu jsou tam ty ostatní?

aktuatory.jpg

PS:Tady je odkaz na xantia club

Odesláno

Volnoběh jsem měl špatný taky jen zastudena.

Už jsem to přetěsňoval 2x vždy po 10 000km. Nikde se mi nedaří sehnat O kroužky určené do nafty.

Nemůžu ti zaručit že je to ono, ale příznaky jsem měl podobné jak píšeš.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...