Guest Lubk0 Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Kedže je to tu samí majster stavebník, dúfam že mi pomôžete s mojím rozhodovaním Potrebujem do bytu (holobyt) namontovať záchod. Jednoznačne som rozhodnutý, pre GEBERIT. Ale neviem, aký vybrať, resp. do čoho sa pustiť. Záchod je široký asi 93 CM, a dlhý je 237 cm ... (úzky a dlhý) ... Na konci, kde je odpad, i voda, je stupačka ... Priestor medzi stupačkou a \"záchodom\" je oddelený sádrokartónom, tj žiadna priečka ... Zavolal som teda majstrov, a odporučili mi vraj jedinú variantu, a to GEBERIT DUOFIX SPECIAL (bývalí JADROFIX). Ten tam síce patrí, ale nepáči sa mi cena ... Je 2 krát tak drahý, ako klasický KOMBIFIX, a navyše nie je určený na \"mokré\" obmurovanie, tj sa robí okolo sádrokartón, ktorý zase robiť neviem, tj ďalšie náklady navyše. Laicky ma napadlo, že by som pred ten sádrokartón, čo oddeluje stupačku od záchoda, vymuroval cca 120 cm vysoký múrik, tak aby udržal konštrukciu GEBERIT KOMBIFIX aj zo samotnym zachodom ... Tým pádom musím \"predĺžiť\" odpad + prívod vody ... Je to blbý nápad ? Ono len samotná kúpa Kombifixu namiesto Duofixu mi ušetrí 100 Eur, ďalej ušetrím na práci sádrokartónistu ... PS: Je zložité ten geberit namontovať ? Thx za rady Citovat
Spaceeeek Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 na ten kombifix to musíš vyzdít celý,dát tam revizní dvířka aby ses dostal k těm stoupačkám Citovat
MJSytic Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Jde to bez problémů. Máme to vyzděné Ytongem (na každé straně jsou udělané dvě kapsy do podélných zdí) na něj je přidělaný Geberit obezděný a přetažený perlinkou. Pak jen obklady a pohoda. Drží to jako skála [upravil dne 9.10.12 10:13 od MJSytic] Citovat
Spaceeeek Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 tak hlavně aby se to časem neurvalo až si na něj sedne někdo těžší Citovat
MJSytic Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Myslíš jako někdo těžší, než jsem já nebo předseda jo??? :D:D NN, když se to udělá pořádně, tak není problém Citovat
Marcel00 Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 tiez som nemal stenu, kupil som konstrukciu ktora sa nasrobuje do bocnych stien a na konstrukciu som supol sadrokarton... skoda murovat itong... peniaze navyse. ak ti to bocne steny umoznuju kup jadromodul... ziadny problem... len skoda ze chces iba geberit, lebo tam sa plati za znacku... samotne wc si mohol kupit geberit a konstrukcia mohla byt napriklad od alcaplastu http://www.alcaplast.sk/produkty/prehlad-vyrobkov/predstenove-instalacne-systemy/wc-moduly/a102-jadromodul/ Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Tak ja som \"lama\" Takže moje príspevky s rezervou ... Ako som písal v prvom príspevku, peniaze navyse za itong, ma neseru, lebo je to par eur, v porovnani z original JADROFIXOM (+100 Eur) a za ďalšiu prácu a materiál pre sadrokartonistu ... Takisto neviem marcel čo si mi odporučil, lebo ja z tej tvojej stranky potrebujem toto : http://www.alcaplast.sk/produkty/prehlad-vyrobkov/predstenove-instalacne-systemy/wc-moduly/a102-jadromodul/a102-1200-jadromodul/ Výšku chcem zhruba takúto, lebo má predstavu, že tlačítku bude niekde v rozmedzí 90 - 120 cm od zeme ... Cena je tam 210 Eur, na tej stránke, geberit duofix special (jadrofix) mám za cca 205 Eur ... Citovat
Marcel00 Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 ano, lebo je momentalne v akcii... inak cca do 300€. ja som pochopil ze nemas o co uchytit tu konstrukciu, tak preto bolo odporucene konstrukciu uchytit medzi steny a pred zavesny ram nahodit sadrokarton. pevnost na 100% zarucena... alebo ja nechapem co vlastne potrebujes ja som si to robil sam tak ako ti majstri odporucili, a za jednu sobotu to bolo hotove... [upravil dne 9/10/12 11:09 od Marcel00] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Čo potrebujem ? Rozmýšlam, ako ušetriť. Gebrit Duofix Special (jadrofix) je presne to, čo si mi poslal ty. Preto teraz neviem, ako si myslel, že sa tam plati za značku, ked geberit je ešte o 5 Eur lacnejší Ja hovorím o tom, že môžem mať o 100 Eur lacnejší KOMBIFIX, ktorý sa uktovuje do steny. Itong na taký malý múrik, stojí naozaj pár Eur s tým, že nemusím už použiť sádrokartón. Takže rozmýšlam, či je možné to urobiť, ako MJSytic, a či mi to prinesie nejakú úsporu penazí ... Citovat
Marcel00 Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 som nevedel ze to je v akcii, ak bude na alcaplast akcia tak bude lacnejsi alcaplast ako geberit v momentalnej akcii...ale to je mimo temu... ak mozes spravit murik tak ho sprav, len k stupacke musi ostat pristup... Citovat
pyrone Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 chlapi ked uz je takato tema tak trosku off topic: lubko prepac pri malovani stropu vodourieditelnou farbou mi zatiekla farba na dlazku a tym padom sa \"namalovali\" aj spary. ako to odstranit? [upravil dne 9/10/12 16:57 od pyrone] Citovat
Guest Scratch Odesláno 10. říjen 2012 Odesláno 10. říjen 2012 Myslíš jako někdo těžší, než jsem já nebo předseda jo??? :D:D NN, když se to udělá pořádně, tak není problém kdyz to unese tebe, tak bych fakt nemel strach Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 11. říjen 2012 Odesláno 11. říjen 2012 Tak nakoniec som nasiel celkom dobry webshop v BA, a Jadrofix original od Gebritu som kupil za 167 Eur ... Takze som to ani neriesil, a uz ho mam nalozeny v aute Po zhliadnuti asi 3 instruktaznych videii som sa rozhodol, ze si to skusim cez vykend namontovat sam ... Samotnej montaze sa moc nebojim, skorej instalacie toho tlacitka ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.